Els primers 10 dies d'estat d'alarma Reproduir video

25-03-2020 Els primers 10 dies d'estat d'alarma

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 25-03-2020

  25-03-2020

  Els primers 10 dies d'estat d'alarma

 • Video: 21-03-2020

  21-03-2020

  Queda't a casa

 • Video: 16-03-2020

  16-03-2020

  L'alcaldessa informa de les mesures municipals en relació a l'estat d'alarma

 • Video: 13-03-2020

  13-03-2020

  Batecs 13 març - PLAYMOBIL I FOTOGRAFIA

  Amb els instagramers @danitoril i @clickmenchu

 • Video: 11-03-2020

  11-03-2020

  Clip Aula L'H 11 de març - L'H Biodiversitat. El riu Llobregat

 • Video: 11-03-2020

  11-03-2020

  Aula L'H 11 de març - El programa Violència Zero des dels Zero

El recinte Granvia de la Fira acollirà un hospital de campanya amb 300 llits

Un mapa interactiu publicat per Salut xifra en uns 600 els casos de Covid-19 diagnosticats a L'H

Benet Balagué: "Trobar-te malalt i sol a casa pesa molt"

Va haver d'informar del tancament als casals de gent gran de la ciutat

Els treballadors dels sectors no essencials s'hauran de confinar a casa

La nova mesura del govern espanyol entrarà en vigor aquest dilluns

Quines mesures d'higiene s'han de seguir en tornar a casa?

El Departament de Salut també dona consells a la gent gran per a un confinament saludable

Com afecta el confinament als infants amb discapacitat?

En parlem amb famílies i professorat

L'Hospital de Bellvitge es transforma pel Covid-19

S'habiliten 50 llits als passadissos de Consultes Externes

 • Pla de xoc econòmic i social contra el coronavirus

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 17. 03. 2020

Pla de xoc econòmic i social contra el coronavirus

El Consell de Ministres aprova una moratòria en el pagament de les hipoteques

Noves mesures de xoc. Una moratòria hipotecària per a les famílies més afectades per la crisi i facilitar que el crèdit bancari arribi de manera ràpida a les empreses que més estan patint per l'impacte de la pandèmia; son algunes de les noves mesures que ha decretat el Consell de Ministres. La Generalitat també ha aprovat un segon decret per mitigar els efectes sobre l’economia, l’activitat productiva i l’ocupació.

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha qualificat el real decret llei aprovat aquest dimarts en el Consell de Ministres com el més important de la història democràtica d’Espanya. Un real decret llei que inclou diverses mesures socials, econòmiques i laborals per combatre les conseqüències derivades de la crisi sanitària. Aquestes son les principals mesures:

Mesures socials

- Moratòria hipotecària per a les famílies més afectades per la crisi econòmica arran de la pandèmia del coronavirus. La proposta estableix que la moratòria es prolongui durant el temps que durin les conseqüències econòmiques derivades de la situació actual.

- Prohibició del tall de subministraments bàsics com la llum, l’aigua i el gas a col·lectius vulnerables. També es blinda el subministrament de telecomunicacions.

- 300 milions d’euros per reforçar els serveis socials i atendre a les persones grans, sense llar, i en residències de gent gran i dependents.

Mesures econòmiques i laborals

- Les empreses que es quedin sense finançament o que facin fallida, l'administració planteja que la banca converteixi el capital circulant d'aquestes empreses en préstecs a llarg termini. En aquest sentit, l’executiu ha aprovat una nova línia específica de l'ICO amb un import de 200.000 milions d'euros, dels quals, 117.00 són de titularitat pública i la resta, de titularitat privada.

- L’Estat pagarà les prestacions per desocupació de tots i totes les treballadores afectades per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO).

- L’atur que es cobri mentre duri aquesta situació no restarà als treballadors i treballadores el que porten acumulat en la prestació per desocupació.

- Beneficis específics per a treballadors i treballadores fixes discontinus, a temps parcial i cooperativistes en matèria de prestacions per desocupació.

- Pròrroga automàtica de les prestacions per desocupació.

- Durant el temps que duri aquesta situació, les empreses no pagaran les quotes a la Seguretat Social amb la finalitat de que no acomiadin als treballadors.

- Tots els treballadors i treballadores tindran dret a reorganitzar o reduir la seva jornada laboral, inclús del 100%, per cuidar a familiar, persones grans i infants.

- Afavorir i facilitar el teletreball.

La Generalitat subvencionarà els autònoms amb 7,5 milions d'euros

Pel que fa la Generalitat, també ha aprovat aquest dimarts un segon decret de mesures urgents per mitigar els efectes de la pandèmia del coronavirus sobre l’economia, l’activitat productiva i l’ocupació. Aquestes són les principals mesures:

- Moratòria en els terminis d’autoliquidació i pagament de tots els tributs propis i cedits de la Generalitat de Catalunya fins que finalitzi l’estat d’alarma decretat pel Govern espanyol. Això inclou impostos com el de successions i donacions, patrimoni o actes jurídics documentats.

- Partida de fins a 7,5 milions d’euros per compensar les pèrdues dels treballadors autònoms afectats per la crisi del coronavirus i que no disposin de fons alternatives d’ingressos. En concret, es posa en marxa un ajut de fins a 2.000 euros per a aquells treballadors autònoms dedicats a activitats de les quals se n’hagi decretat el tancament, i que alhora acreditin una reducció dràstica i involuntària de la seva facturació.