L’alcaldessa de L’Hospitalet i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, participa a la Cimera Mundial sobre el canvi climàtic on participen uns 3.000 líders locals i regionals de tot el món, a Durban (Sud-àfrica). 

Núria Marín ha intervingut en la sessió plenària de la cimera on aquest dijous s’ha presentat l’informe Gold que recull els esforços dels governs locals i regionals d’arreu del món per respondre als desafiaments actuals per complir els ODS de les Nacions Unides. L’alcaldessa ha defensat l’aposta de L’Hospitalet i de la Diputació de Barcelona per la implantació de l’Agenda 2030 i els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de les Nacions Unides. Marín ha recordat que la Diputació de Barcelona ha donat suport a aquesta iniciativa des del 2007.

Núria Marín assisteix aquests dies a la Cimera Mundial de Líders Locals i Regionals (CGLU) de Durban (Sud-àfrica), juntament amb alcaldes, presidents d’associacions, regidors i professionals de governs locals i regionals de tot el món.

L’alcaldessa ha manifestat en la seva conferència que “som els alcaldes i les alcaldesses qui tenim la responsabilitat de liderar el canvi cap a ciutats on els patrons de producció, de consum i convivència preservin la sostenibilitat del planeta“. En aquest sentit, Marín ha assegurat que “serà en l’àmbit local on es guanyarà o perdrà la batalla de la sostenibilitat”.

Marín ha assenyalat que la riquesa de les polítiques innovadores a les ciutats serviran per transformar les polítiques a escala nacional e internacional, com la limitació de vehicles contaminants, la promoció i ampliació de les xarxes de transport públic, l’accés a l’habitatge digne o la implantació de l’economia circular, entre d’altres.

Marín ha afegit que el perill és real i la responsabilitat ineludible. “No podem mirar cap a un altre costat.” —ha continuat Núria Marín— “Hem d’assumir aquest repte com una nova frontera del municipalisme”.

Per finalitzar la seva intervenció, l’alcaldessa també ha reclamat més autonomia local per gestionar el futur de les ciutats.