Entrevista de L'informatiu - Núria Marín, alcaldessa de L'Hospitalet Reproduir video

13-09-2019 Entrevista de L'informatiu - Núria Marín, alcaldessa de L'Hospitalet

 

 

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 13/09/2019

  13/09/2019

  Batecs 13 Set. - ART URBÀ (dues visions)

  Ruta pels murals i grafitis de la ciutat

 • Video: 13-09-2019

  13-09-2019

  Entrevista de L'informatiu - Núria Marín, alcaldessa de L'Hospitalet

 • Video: 12-09-2019

  12-09-2019

  Entrevista de L'informatiu - Merche García, Síndica de Greuges de L'H

 • Video: 10-09-2019

  10-09-2019

  Veïns - Matilde Marcé, una hospitalenca de soca-rel

  I l'entitat boliviana Yachay Folk i el Dia Internacional de la Xocolata

 • Video: 04-09-2019

  04-09-2019

  Mobike obre la porta a sancionar els usuaris incívics de les bicis compartides

 • Video: 27-08-2019

  27-08-2019

  Llum verda a les obres de construcció del nou edifici de l'escola Ernest Lluch

L'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de L'H en commemora el Dia Mundial

Amb conferències, tallers, un concert solidari i un berenar de germanor

2.500 alumnes participen en el Programa d'auxiliars de conversa d'anglès

Arriba a tots els centres públics de secundària de la ciutat

El Pessics de Ciència organitza el festival Ciència a Escena

Al Centre Cultural Sant Josep, del 17 al 21 de setembre

L'Hospitalet s'apunta a la Setmana Europea de la Mobilitat

Fins el 22 de setembre, sota el lema "Camina amb nosaltres!"

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 27. 08. 2019

Unes quaranta persones es concentren a la Florida contra la tala d'arbres

Reclamen a l'Ajuntament alternatives urbanístiques per poder mantenir l'arbrat

Una quarantena de persones s'han concentrat al carrer Mare de Déu de Núria cantonada amb Enginyer Moncunill contra la tala d'arbres que s'està fent a la ciutat dins del nou pla d'arbrat, que contempla la reposició, substitució, nova plantació i retirada d'exemplars.

Durant la concentració, en què s'ha llegit un manifest de rebuig, veïns de diferents barris de la ciutat, famílies, entitats socials i membres de diversos partits han expressat la seva preocupació i han demanat que es paralitzin les tales dels arbres.

Part d'aquestes accions de tala es fan conjuntament amb la campanya de pavimentació per a la millora de l'accessibilitat que s'està duent a terme en una setantena de carrers, amb la renovació de voreres i treballs d'asfaltatge. Els arbres es retiren per fer-ne la pavimentació i s'obren nous escocells on es plantaran noves espècies entre els mesos de novembre i desembre. Una qüestió que ha provocat el rebuig dels veïns i entitats, que asseguren que els nous arbres que es replantin, de mida més petita, no faran prou ombra ni absorbiran la mateixa pol·lució que els que hi ha actualment.

A més, el manifest ha carregat contra la retirada dels arbres en aquells carrers amb voreres de menys de 2 metres i mig d'amplada, una mesura que l'Ajuntament considera necessària per complir la normativa d'accessibilitat, que fixa un mínim d'espai transitable per als vianants. En aquest cas, els manifestants proposen guanyar espai per l'arbrat eliminant files d'aparcament o amb una revisió del reglament de les terrasses dels bars.

També proposen que aquestes vies es converteixin en carrers de prioritat invertida per tal que puguin acollir arbrat respectant la normativa d'accessibilitat. "Volem el compromís de l'Ajuntament que totes les voreres que estan en aquestes condicions es converteixin en carrers de prioritat per als vianants, i que no es prioritzi la tala dels arbres ni els aparcaments", ha explicat una de les impulsores del moviment, Marcela Kasparian. En aquest sentit, des de l'Ajuntament asseguren que la voluntat del consistori és fer trams de prioritat invertida en tots aquells carrers on sigui possible. En el cas del carrer Mare de Déu de Núria està previst que el 2 de setembre comencin els treballs per convertir-lo en una via de prioritat invertida.

Una altra de les qüestions que s'han demanat a la concentració és que la nova plantació d'arbres, que segons el Pla de gestió de l'arbrat ha de suposar un increment del verd urbà actual, es faci atenent a les necessitats de cada barri i que el temps entre la tala i la substitució per un nou exemplar sigui el mínim indispensable.

D'altra banda, el manifest reclama a l'Ajuntament més informació sobre els objectius i l'execució del Pla de renovació de l'arbrat, així com la participació ciutadana en el seu plantejament.

En el marc d'aquest projecte ja s'han iniciat els treballs al carrer Martí i Julià entre Holanda i Montseny, on també van provocar el rebuig veïnal. Altres punts afectats durant el mes d'agost són el carrer del Rubidi i la Urbanització del Canyet, al barri de Sanfeliu, i el carrer d'Espanya, entre Joan Pallarès i el carrer de Molines, al Centre.