Entrevista - Daniel Sáez, comissari de l'exposició Reproduir video

Entrevista - Daniel Sáez, comissari de l'exposició "L'H abans i després de la Guerra Civil"

 

 

Destaquem Tots els vídeos

 • Video:

  Entrevista - Daniel Sáez, comissari de l'exposició "L'H abans i després de la Guerra Civil"

 • Video: 16-07-2019

  16-07-2019

  Veïns 16 de juliol - L'Observatori contra l'Homofòbia i la Coordinadora Sardanista de L'H

 • Video: 16-07-2019

  16-07-2019

  Viu l'estiu 2019 a Televisió L'Hospitalet

 • Video: 10-07-2019

  10-07-2019

  Aula L'H 10 de juliol - Estudi de l'obesitat infantil de la Fundació Gasol

 • Video: 09-07-2019

  09-07-2019

  Veïns 9 de juliol - La Fundació Alba Pérez i l'associació 'Volem signar i escoltar'

  I també, Amics de la Gent Gran

 • Video: 04-07-2019

  04-07-2019

  Entrevista - Neus Cano, de l'Associació Alpi que fa un concert per recaptar fons

Arrenca el Sònar 2019

A L'H es celebra l'edició de nit

Cal Masover Nou, de masia a Escola de Natura

Un treball de final de grau proposa donar-li un nou ús

El sector hoteler de L'H espera un bon estiu

Es preveu un nivell d'ocupació per sobre del 80%

L'Escola Oficial d'Idiomes oferirà cursos del nivell més alt d'anglès

És un dels sis centres que els ofereix a Catalunya

El Consell Esportiu de L'H tanca la temporada 2018-2019

Balanç positiu de totes les activitats organitzades

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 10. 07. 2019

Veïns del 155 de la carretera de Collblanc denuncien deficiències a l'edifici on viuen

Asseguren que té problemes estructurals

Els veïns de l'edifici de la carretera de Collblanc, 155, denuncien que l'edifici on viuen té deficiències estructurals que han causat diversos incidents i reclamen responsabilitats. L'edifici és de protecció oficial i va ser construït l'any 2009 per Regesa. Des del grup municipal del PP han recollit les demandes dels propietaris i estudien presentar una moció al Ple.

Des que van entrar-hi a viure, els veïns de la carretera de Collblanc, 155, han viscut diversos problemes amb els seus habitatges. "Hi havia unes portes corredisses de ferro als balcons que es van haver de treure perquè estaven en mal estat i estaven a punt de despenjar-se. Es van haver de treure les guies perquè una va caure a la llar d'infants que hi ha a baix", explica en Raúl, veí del bloc.

De fet, en els darrers anys han registrat tres incidents greus que podrien haver posat en perill els vianants o els infants de l'escola bressol que hi ha la planta baixa. Denuncien que aquests desperfectes s'estan produint per problemes estructurals en l'edifici i per la mala qualitat dels materials amb què va ser construït. "Tenim un informe d'una arquitecta que avala que això es va fer de pressa i corrents", afegeix la María.

Asseguren que han hagut d'invertir més de 80.000 euros en solucionar aquestes incidències i que se senten desprotegits. "Estem pagant derrames per deficiències a l'edifici quan no són culpa nostra. És que l'edifici no compleix les condicions", afirma la María Ángeles, també veïna.

A més, apunten que disposen d'un informe on "hi ha totes les deficiències de l'edifici i ens queden uns 300.000 euros per pagar", explica en Guillermo. Per això, reclamen responsabilitats. "Reivindiquem que algú es faci responsable d'allò que han fet malament", afegeix.

Els veïns també estan preocupats per si les obres de construcció de la futura estació d'Ernest Lluch de la línia 5 de metro, que ja estan en marxa, podran causar noves incidències en l'edifici.

L'edifici té 42 pisos de protecció oficial i es va construir l'any 2009 de la mà de Regesa, empresa urbanística del Consell Comarcal del Barcelonès. A més, la meitat dels veïns que hi viuen són reallotjats.

El PP estudia presentar una moció al Ple

La portaveu del grup municipal del PP, Sonia Esplugas, s'ha reunit amb els veïns per recollir les seves demandes i donar-los suport. "No entenem com l'Ajuntament va certificar l'edifici perquè hi pogués venir a viure gent, i més quan la meitat dels veïns són expropiats d'altres punts de L'Hospitalet", ha explicat. Des del Partit Popular exigeixen a l'Ajuntament "que no miri cap a una altra banda, que solucioni els problemes d'aquest immoble i més, quan hi ha una escola bressol just a sota", ha afegit. Per això, estudien presentar una moció al Ple.