Entrevista - Daniel Sáez, comissari de l'exposició Reproduir video

Entrevista - Daniel Sáez, comissari de l'exposició "L'H abans i després de la Guerra Civil"

 

 

Destaquem Tots els vídeos

 • Video:

  Entrevista - Daniel Sáez, comissari de l'exposició "L'H abans i després de la Guerra Civil"

 • Video: 16-07-2019

  16-07-2019

  Veïns 16 de juliol - L'Observatori contra l'Homofòbia i la Coordinadora Sardanista de L'H

 • Video: 16-07-2019

  16-07-2019

  Viu l'estiu 2019 a Televisió L'Hospitalet

 • Video: 10-07-2019

  10-07-2019

  Aula L'H 10 de juliol - Estudi de l'obesitat infantil de la Fundació Gasol

 • Video: 09-07-2019

  09-07-2019

  Veïns 9 de juliol - La Fundació Alba Pérez i l'associació 'Volem signar i escoltar'

  I també, Amics de la Gent Gran

 • Video: 04-07-2019

  04-07-2019

  Entrevista - Neus Cano, de l'Associació Alpi que fa un concert per recaptar fons

El CE Voleibol L'H buscarà la permanència a la 1ª Catalana masculina

L'equip d'Andrés Patiño ha assolit l'ascens aquesta última temporada

Arrenca el Sònar 2019

A L'H es celebra l'edició de nit

Cal Masover Nou, de masia a Escola de Natura

Un treball de final de grau proposa donar-li un nou ús

El sector hoteler de L'H espera un bon estiu

Es preveu un nivell d'ocupació per sobre del 80%

L'Escola Oficial d'Idiomes oferirà cursos del nivell més alt d'anglès

És un dels sis centres que els ofereix a Catalunya

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 08. 07. 2019

Se celebra el judici de la Laia i el Lluís, a qui la Fiscalia demana 2 i 6 anys de presó

Els fets haurien succeït en una concentració en suport a Carles Puigdemont

Aquest dilluns s'ha celebrat a l'Audiència Provincial de Barcelona el judici a la Laia Roca i el Lluís Mollón. Dos hospitalencs que s'enfronten a penes de dos i sis anys de presó respectivament, per uns pressumptes delictes de desordre i atemptat a l’autoritat que haurien succeït durant la manifestació davant la Delegació del Govern el març del 2018 convocada en protesta per la detenció del president Carles Puigdemont a Alemanya. 

Rebuts per una trentena de persones del grup que els dona suport, la Laia i el Lluís arribaven a l'Audiència Provincial de Barcelona per afrontar el judici, més d'un any i tres mesos més tard dels fets de què se'ls acusa.

Segons els dos agents de paisà de la Guàrdia Urbana de Barcelona que els van identificar, en Lluís hauria llançat una ampolla de vidre contra una furgoneta dels Mossos d'Esquadra i, juntament amb la Laia, haurien col•locat contenidors enmig del carrer. Uns fets, però, que els dos acusats han negat de nou en el judici.

En aquest sentit, la defensa al•lega que el cos de Mossos no va informar de cap agent ferit ni de danys materials, i afirma que l'única prova objectiva que existeix són els vídeos que s'han aportat durant la sessió. Unes imatges que evidenciarien que no van haver-hi aldarulls en el lloc on es trobaven la Laia i el Lluís. 

Segons l'advocada dels acusats, Laia Serra, "creuant els vídeos que enfoquen els dos sentits del carrer es veu de manera inequívoca que allí no va haver-hi aldarulls. No és que el Lluís o la Laia en fessin o no en fessin, és que allí no hi va haver cap aldarull".

Durant el judici, els agents de la Guàrdia Urbana implicats no han coincidit en alguns punts de les seves declaracions, com per exemple si hi havia o no policies davant la furgoneta on hauria impactat l'ampolla. Uns relats que la defensa titlla d'incoherents i que, a més, diu, entrarien en contradicció en alguns aspectes de l'auto policial. 

Per l'acusada, Laia Roca, la sensació després del judici "no és dolenta". "Hi ha prou motius com per pensar que hi ha certes contradiccions i tenim confiança en poder aspirar a una sentència absolutòria".

Després d'escoltar totes les parts, la Fiscalia ha mantingut les acusacions amb les qualificacions d'agreujants, que implicarien 6 anys de presó per al Lluís i 2 per a la Laia. Unes peticions que, segons l'advocada defensora, no sosté la jurisprudència. "Aquests delictes no són habituals. Hem pogut citar jurisprudència de la Sala d'Apel·lacions de l'Audiència Nacional perquè aquests desordres qualificats d'agreujats no s'han estilat a Catalunya i mai s'han propugnat acusacions tan severes", explica.

Amb el cas vist per a sentència, el tribunal donarà el seu veredicte el proper 31 de juliol. Un pronunciament, però, que la defensa podrà recórrer.