Entrevista de L'Informatiu: Rosa Fiol, directora general d'AEBALL Reproduir video

19-03-2019 Entrevista de L'Informatiu: Rosa Fiol, directora general d'AEBALL

 

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 20-03-2019

  20-03-2019

  Aula L'H 20 de març - Mostra d'Estudis i Professions

 • Video: 19-03-2019

  19-03-2019

  Veïns - El mestre del flamenc Ildefonso Cabrera i els Amics del Bonsai

  I també Luz de Luna

 • Video: 19-03-2019

  19-03-2019

  Entrevista de L'Informatiu: Rosa Fiol, directora general d'AEBALL

 • Video: 15-03-2019

  15-03-2019

  Batecs 15 març - Toni Sáez, "El doctor d'instruments"

  Baixista de thrash metal i col·leccionista d'instruments elèctrics

 • Video: 14-03-2019

  14-03-2019

  Entrevista de L'Informatiu - Irene Sabaté, portaveu del Sindicat de Llogaters

 • Video: 13-03-2018

  13-03-2018

  Aula L'H 13 març - Presentació del llibre "L'educació és un arma de construcció massiva"

L'Hospi es retroba amb la victòria i es referma en el liderat

L'equip de Xavi Molist guanya a Cerdanyola (0-3)

Torre Barrina serà un edifici intel•ligent

Un dels projectes seleccionats pel Ministeri d'Economia

Neix el Filmserè, el Festival Internacional de Curtmetratges de la Florida

Impulsat des de l'optativa de Cinema de 4t d'ESO de l'Institut Eduard Fontserè

L'Ajuntament presenta dues propostes de reordenació de la plaça Espanyola

Per millorar els problemes de convivència i soroll

El Rugbi Club L'H a punt de tancar una temporada notable

Amb opcions remotes de jugar els playoff

El pont de La Vanguard es converteix en "La pell de L'H"

Una instal•lació artística que barreja fotografia i grafisme

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 24. 10. 2018

La cadena EasyHotel obre el seu primer hotel d'Espanya a L'H

La ciutat compta amb 18 establiments hotelers

El grup britànic EasyHotel ha obert al Districte Econòmic Granvia L’H el seu primer establiment a l’estat espanyol. L’hotel es troba a la Granvia entre els carrers Moren i Bacardí i tindrà 204 habitacions a preus ajustats. Amb aquest ja són 18 els hotels que hi ha a la ciutat i les les previsions apunten a que fins l’any 2022 es construiran 9 hotels més.

Per reduir costos i oferir preus més baixos, EasyHotel utilitza un sistema que consisteix en oferir habitacions bàsiques d'hotel d'una estrella, a la que després es poden sumar, tot pagant, complements com el wifi, l'ús de televisió o la neteja de l'habitació durant l'estança. La idea és, diuen des de la direcció, que els clients passin el major temps possible fora de l'hotel visitant la ciutat.

El country manager Easy Hotel España, Jorge Rodríguez, afirma que “es paga només pel que es necessita. Les habitacions són còmodes i netes”. L’hotel aprofitarà sens dubte la proximitat a la Fira, a l'aeroport i a Barcelona. Ofereix habitacions individuals, dobles i familiars a partir de 20 euros el dia, un preu que, afirmen des de l'hotel, variarà en funció de la demanda i l'època.

Àmplia oferta hotelera

La ciutat compta hores d’ara amb 18 hotel que ofereixen un total de 2.000 habitacions. L’alcaldessa, Núria Marín, ha visitat l’hotel i ha recordat que aquest entorn no sempre ha estat així: “Fa uns anys aquest espai estava ocupat per usos residuals i gràcies al treball i la col•laboració de tothom l’hem convertit en un espai de màxima centralitat, amb un alt atractiu per a les empreses i generador de llocs de treball i nous recursos per a l’Administració”.

Marín ha explicat que “tenim el planejament aprovat i els terrenys per acollir noves promocions. Estimem que el 2020 podem tenir 9 equipaments hotelers més a L’Hospitalet”.

De l’hostal de Santa Eulàlia, fins avui

Molts hospitalencs encara recorden l’hostal Santa Eulàlia, que entre els anys cinquanta i setanta del segle passat va ser l’única oferta d’allotjament a la ciutat.

El Pla d’hotels dissenyat des de l’Ajuntament l’any 2001 preveia la construcció d’una desena d’establiments amb més de dues mil habitacions. Després s’ha anat ampliant. El primer hotel va ser el Capital, que va obrir les seves portes el març de 2001 i que més tard es va incorporar a la cadena AC Som.

Després arribarien obres d’arquitectes emblemàtiques, com l’Hesperia Tower, inaugurat l’any 2006, amb la seva cúpula, de la mà de Richard Rogers.

La Fira a l’Hospitalet també era una atracció per al sector hoteler. El Prestige Congress va obrir al costat del recinte firal a mitjans de 2004. I el Santos Porta Fira, dissenyat per l’arquitecte japonès Toyo Ito, obria al públic a principi de 2010.

I a finals de 2012, l’hotel Renaissance ensenyava el seu espectacular interior i la seva façana en forma de jardí vertical, dissenyada per un altre arquitecte de renom, el francès Jean Nouvel.

Són alguns exemples dels 18 hotels que s’han obert en els últims anys a l’Hospitalet i que fan que la ciutat es trobi entre les deu primeres destinacions turístiques de Catalunya per nombre de pernoctacions. L’any passat, es van comptabilitzar 740.000 , de les quals 2 de cada 3 procedien de l’estranger.