Entrevista de L'Informatiu - Felipe Campos Reproduir video

17-01-2019 Entrevista de L'Informatiu - Felipe Campos

Director general de l'Associació Itaca-Els Vents

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 18-01-2019

  18-01-2019

  Batecs 18 gen- "Teràpies corporals contra l'estrès", amb l'Eva Alba

  Fundadora de la Cooperativa Espai Brotes

 • Video: 17-01-2019

  17-01-2019

  Entrevista de L'Informatiu - Felipe Campos

  Director general de l'Associació Itaca-Els Vents

 • Video: 16-01-2019

  16-01-2019

  Aula L'H 16 gener - El Centre de Normalització Lingüística de L'H

 • Video: 15-01-2019

  15-01-2019

  Veïns - Parlem dels barris de barraques de L'H

  I Nou Quitxalles i Foto-Viva i el seu retrat de Sanfeliu

 • Video: 15-01-2019

  15-01-2019

  Entrevista de L'Informatiu - Marisa Pozo

  Pres. Assoc. Comerciants de Pubilla-Can Serra

 • Video: 14/01/2019

  14/01/2019

  El cas de pederàstia dels Maristes, a debat al Barradas

  Noticia de L'Informatiu

L'Hospi viatja a Llagostera amb l'objectiu dels tres punts

En cas d'empat els riberencs s'endurien el gol average

Al Torrons Vicens CB L'Hospitalet només li serveix la victòria

Rep dissabte (20h) al líder, el Lucentum Alacant

L'Hospital de Bellvitge bat el rècord de trasplantaments de cor

L'any 2018 es van realitzar 25 intervencions

Inseguretat i neteja són els factors que més preocupen a la ciutat

El govern local presenta les dades del Baròmetre d'opinió pública 2018

Nou jutjat de primera instància a L'H

El nou espai permetrà descongestionar la resta de jutjats

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 01. 06. 2018

El mercat de cooperatives escolars culmina el programa d'emprenedoria a escoles i instituts

Hi han participat uns 400 alumnes de primària i secundària

Els mercats municipals de Santa Eulàlia i Bellvitge han acollit en el seu entorn els mercats de cooperatives escolars, una iniciativa que forma part del programa Cultura emprenedora a l’escola per a alumnat de primària, i del projecte Empresa jove europea (EJE), per a alumnat d’ESO. 

Enguany s'ha celebrat la setena edició del programa de cultura emprenedora per a alumnes de primària. Hi han participat uns 340 alumnes de cinquè i sisè de primària de nou centres de la ciutat: Milagros Consarnau, Bernat Desclot, Pompeu Fabra, Provençana, Frederic Mistral, Paco Candel, Gornal, la Marina i Bellvitge.

A l’octubre es van crear les cooperatives i al març van rebre el document NIF que acredita la seva creació per tal que puguin demanar els permisos de venda al carrer i vendre els seus productes en un mercat a l’aire lliure.

El programa està impulsat per la Diputació de Barcelona conjuntament amb les regidories d’Educació i Turisme i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de L’Hospitalet. L’objectiu és fomentar la cultura emprenedora en els alumnes del cicle superior d’educació primària per mitjà de l’adquisició de competències bàsiques, com ara exercitar i fomentar l’autonomia personal; aprendre a emprendre; tractar la informació; matemàtiques, llengua i eines digitals, i d’altres com la negociació i la resolució de problemes.

El projecte compta amb la participació d’altres agents, com l’Escola Art i Superior de Disseny Serra i Abella. Els alumnes de 4t del grau superior en disseny gràfic d’aquest centre imparteixen tallers sobre disseny corporatiu als alumnes que participen a les cooperatives escolars per tal de donar-los eines per crear el logotip i la imatge corporativa.

Els alumnes han rebut una petita formació sobre com escollir la forma, la tipografia i els colors del logotip i el nom, tot fent una reflexió de què és el que es vol transmetre i quines són les característiques de la cooperativa i poder així plasmar-ho en imatges i lletres. Les cooperatives fan una donació d’un mínim del 10% dels beneficis obtinguts a una ONG.

Pel que fa al projecte EJE, adreçat a secundària, en aquesta edició han participat 75 alumnes de l’assignatura Emprenedoria de 3r i 4t de secundària dels instituts Europa, Bellvitge, Llobregat, Bisbe Berenguer i, per primer any, Santa Eulàlia.

Es tracta d’un projecte educatiu impulsat pel consistori que s’integra dins del Programa de foment de cultura emprenedora per al desenvolupament de les capacitats emprenedores en diferents etapes del sistema educatiu de secundària. Aquest projecte és una eina que potencia l’adquisició de les competències bàsiques, especialment la de l’autonomia i la iniciativa personal, i per tant, el desenvolupament de l’esperit emprenedor mitjançant la posada en pràctica d’un conjunt de coneixements, destreses i actituds.

El projecte proposa a l’alumnat crear i gestionar la seva pròpia miniempresa dins l’aula, amb la forma jurídica de societat cooperativa. La cooperativa estableix relacions comercials amb miniempreses d’altres comunitats autònomes o països, amb l’objectiu d’importar i exportar productes entre si.

Els productes es comercialitzen al mercat de cooperatives per posteriorment analitzar el resultat i repartir els beneficis obtinguts, igual que qualsevol empresa real.

L’alcaldessa, Núria Marín, ha visitat el matí de divendres el mercat de cooperatives instal•lat a la plaça de Pius XII acompanyada del tinent d’alcaldia d’Educació, Jaume Graells, i la regidora de Turisme i Desenvolupament Econòmic, Rocío Ramírez.