Entrevista - Isabel Serrano, presidenta de l'Associació d'Estudiants de L'Hospitalet Reproduir video

19/07/2019 Entrevista - Isabel Serrano, presidenta de l'Associació d'Estudiants de L'Hospitalet

 

 

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 19-07-2019

  19-07-2019

  EMMCA Concerts 19 de juliol

 • Video: 19/07/2019

  19/07/2019

  Entrevista - Isabel Serrano, presidenta de l'Associació d'Estudiants de L'Hospitalet

 • Video: 17-07-2019

  17-07-2019

  Aula L'H 17 de juliol - L'escola de segona oportunitat El Repartidor

 • Video:

  Entrevista - Daniel Sáez, comissari de l'exposició "L'H abans i després de la Guerra Civil"

 • Video: 16-07-2019

  16-07-2019

  Veïns 16 de juliol - L'Observatori contra l'Homofòbia i la Coordinadora Sardanista de L'H

 • Video: 16-07-2019

  16-07-2019

  Viu l'estiu 2019 a Televisió L'Hospitalet

El Ple municipal debatrà el projecte d'ampliació de Fira Granvia

L'equip de govern una mofificació del Pla General Metropolità

L'Hospi dipositarà dilluns l'aval per ser present a la 2a B

Considera que la xifra a abonar correspon al deute només del Reus "B"

L'exposició 'Parèntesi?' compara L'H de la Guerra Civil amb la del primer franquisme

Produïda pel Museu de L'Hospitalet i el Centre d'Estudis

María Vicente lidera l'heptatló a l'Europeu sots-20

Sara Gallego debuta divendres als 400 metres tanques

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 01. 06. 2018

El mercat de cooperatives escolars culmina el programa d'emprenedoria a escoles i instituts

Hi han participat uns 400 alumnes de primària i secundària

Els mercats municipals de Santa Eulàlia i Bellvitge han acollit en el seu entorn els mercats de cooperatives escolars, una iniciativa que forma part del programa Cultura emprenedora a l’escola per a alumnat de primària, i del projecte Empresa jove europea (EJE), per a alumnat d’ESO. 

Enguany s'ha celebrat la setena edició del programa de cultura emprenedora per a alumnes de primària. Hi han participat uns 340 alumnes de cinquè i sisè de primària de nou centres de la ciutat: Milagros Consarnau, Bernat Desclot, Pompeu Fabra, Provençana, Frederic Mistral, Paco Candel, Gornal, la Marina i Bellvitge.

A l’octubre es van crear les cooperatives i al març van rebre el document NIF que acredita la seva creació per tal que puguin demanar els permisos de venda al carrer i vendre els seus productes en un mercat a l’aire lliure.

El programa està impulsat per la Diputació de Barcelona conjuntament amb les regidories d’Educació i Turisme i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de L’Hospitalet. L’objectiu és fomentar la cultura emprenedora en els alumnes del cicle superior d’educació primària per mitjà de l’adquisició de competències bàsiques, com ara exercitar i fomentar l’autonomia personal; aprendre a emprendre; tractar la informació; matemàtiques, llengua i eines digitals, i d’altres com la negociació i la resolució de problemes.

El projecte compta amb la participació d’altres agents, com l’Escola Art i Superior de Disseny Serra i Abella. Els alumnes de 4t del grau superior en disseny gràfic d’aquest centre imparteixen tallers sobre disseny corporatiu als alumnes que participen a les cooperatives escolars per tal de donar-los eines per crear el logotip i la imatge corporativa.

Els alumnes han rebut una petita formació sobre com escollir la forma, la tipografia i els colors del logotip i el nom, tot fent una reflexió de què és el que es vol transmetre i quines són les característiques de la cooperativa i poder així plasmar-ho en imatges i lletres. Les cooperatives fan una donació d’un mínim del 10% dels beneficis obtinguts a una ONG.

Pel que fa al projecte EJE, adreçat a secundària, en aquesta edició han participat 75 alumnes de l’assignatura Emprenedoria de 3r i 4t de secundària dels instituts Europa, Bellvitge, Llobregat, Bisbe Berenguer i, per primer any, Santa Eulàlia.

Es tracta d’un projecte educatiu impulsat pel consistori que s’integra dins del Programa de foment de cultura emprenedora per al desenvolupament de les capacitats emprenedores en diferents etapes del sistema educatiu de secundària. Aquest projecte és una eina que potencia l’adquisició de les competències bàsiques, especialment la de l’autonomia i la iniciativa personal, i per tant, el desenvolupament de l’esperit emprenedor mitjançant la posada en pràctica d’un conjunt de coneixements, destreses i actituds.

El projecte proposa a l’alumnat crear i gestionar la seva pròpia miniempresa dins l’aula, amb la forma jurídica de societat cooperativa. La cooperativa estableix relacions comercials amb miniempreses d’altres comunitats autònomes o països, amb l’objectiu d’importar i exportar productes entre si.

Els productes es comercialitzen al mercat de cooperatives per posteriorment analitzar el resultat i repartir els beneficis obtinguts, igual que qualsevol empresa real.

L’alcaldessa, Núria Marín, ha visitat el matí de divendres el mercat de cooperatives instal•lat a la plaça de Pius XII acompanyada del tinent d’alcaldia d’Educació, Jaume Graells, i la regidora de Turisme i Desenvolupament Econòmic, Rocío Ramírez.