El Pont de la Vanguard i el carrer de Jansana, més accessibles per als vianants Reproduir video

22-05-2018 El Pont de la Vanguard i el carrer de Jansana, més accessibles per als vianants

Remodelacions urbanes al barri de Santa Eulàlia

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 20-05-2018

  20-05-2018

  Aplec de la Sardana de Colblanc-la Torrassa 2018

 • Video: 22/05/2018

  22/05/2018

  L'Hospitalet celebra la Nit dels Museus

  Noticia de LHDigital

 • Video: 17/05/2018

  17/05/2018

  Taquilla Inversa - Entrevista sobre la 35a edició de la Setmana de Cant Coral

 • Video: 16-05-2018

  16-05-2018

  Aula L'H 16 de maig - Les proves d'accés a la universitat. Parlem amb alumnes i professors

  I també, els guanyadors hospitalencs del concurs d'oratòria 2018

 • Video: 16-05-2018

  16-05-2018

  Clip Aula L'H 16 de maig - A mi m'agrada. Tres alumnes de l'escola Charlie Rível recomanen jocs de pati

 • Video: 16-05-2018

  16-05-2018

  Clip Aula L'H 16 de maig - A fons. Els guanyadors hospitalencs del Concurs d'Oratò

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 16. 05. 2018

La denúncia d'un exguàrdia urbà de L'H arriba a l'ONU

Demana reincorporar-se després de patir un accident

Jordi Morera, guàrdia urbà de la ciutat, va patir un accident de moto l’any 2008 que li va provocar una incapacitat permanent. Demana que es reguli una segona activitat a la policia local que permeti la seva reincorporació. 

La ONU ha admès la seva denuncia i demanarà explicacions al govern espanyol per una possible vulneració dels drets de les persones amb discapacitats, per falta d'un reglament específic dels cossos policials. Des del consistori, al·leguen que la reglamentació no pot modificar-se des de l’administració local.

L’accident de moto que va patir Jordi Morera li impedeix córrer i això va provocar que li atorguessin una incapacitat permanent que va provocar la pèrdua de la seva feina a la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet.
Deu anys després, no troba feina tot i tenir una titulació universitària com economista. Demana que es reguli una reglamentació de segona activitat a la policia local que li permeti treballar-hi tot i la seva discapacitat.

De fet fa anys, que els jutges han tombat la demanda del Jordi Morera per falta d'un reglament específic en els cossos policials. En canvi, Nacions Unides ho accepta i demanarà explicacions al govern espanyol perquè considera que es podria vulnerar els drets de les persones amb discapacitats. No és l'únic cas, al 2015 l'ONU també va acceptar el de l'hospitalenc Vicenç Flores, expolicia local de Barcelona i que també va ser expulsat del cos i va crear una entitat per la integració laboral dels agents policials i bombers a tota Espanya . Reivindiquen una reglamentació de segona activitat que han aconseguit a Extremadura, Canàries o aquí a Catalunya a Palafrugell. Al 2015 van portar al Parlament una proposició de llei per fer-ho extensiu a Catalunya, però l'iniciativa no va tirar endavant. A L'Hospitalet, també hi ha hagut converses i esperen que l'Ajuntament doni un pas endavant pels drets de les persones amb discapacitats.

Des del Consistori, el tinent d'alcalde de Seguretat i Civisme, José Maria Garcia Mompel, afirma que “s’està treballant en aquesta reglamentació de segona activitat en els cossos policials, perquè arribat el cas puguin desenvolupar d’altres tasques”. Tot i que en el cas concret de Morera, explica que “la resolució ve de l’Institut Nacional de la Seguretat Social i s’hauria de canviar la legislació, cosa que des de l’administració local no es pot fer. Però és cert que s’hauria de legislar de manera més justa en aquests casos”