El Pont de la Vanguard i el carrer de Jansana, més accessibles per als vianants Reproduir video

22-05-2018 El Pont de la Vanguard i el carrer de Jansana, més accessibles per als vianants

Remodelacions urbanes al barri de Santa Eulàlia

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 20-05-2018

  20-05-2018

  Aplec de la Sardana de Colblanc-la Torrassa 2018

 • Video: 22/05/2018

  22/05/2018

  L'Hospitalet celebra la Nit dels Museus

  Noticia de LHDigital

 • Video: 17/05/2018

  17/05/2018

  Taquilla Inversa - Entrevista sobre la 35a edició de la Setmana de Cant Coral

 • Video: 16-05-2018

  16-05-2018

  Aula L'H 16 de maig - Les proves d'accés a la universitat. Parlem amb alumnes i professors

  I també, els guanyadors hospitalencs del concurs d'oratòria 2018

 • Video: 16-05-2018

  16-05-2018

  Clip Aula L'H 16 de maig - A mi m'agrada. Tres alumnes de l'escola Charlie Rível recomanen jocs de pati

 • Video: 16-05-2018

  16-05-2018

  Clip Aula L'H 16 de maig - A fons. Els guanyadors hospitalencs del Concurs d'Oratò

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 19. 04. 2018

Nova concentració per unes pensions dignes, a la plaça de l'Ajuntament

Convocada per la Comissió de Jubilats i Pensionistes de L'Hospitalet

Els jubilats i pensionistes de L'Hospitalet ha sortit al carrer de nou per demanar unes pensions dignes i per refusar la pujada del 0,23% anunciada pel govern central. Volen que es posi fi al copagament sanitari i han fet una crida a tothom perquè es mantingui la unitat d'acció entre el col•lectiu de jubilats de la ciutat.

Concentracions i reivindicacions que no s'aturen. Els jubilats i pensionistes de la ciutat es continuen mobilitzant per demanar unes pensions justes. Des de la Comissió de Jubilats i Pensionistes de la ciutat han fet una crida per mantenir la unitat i les mobilitzacions.

Demanen l'actualització dels pensions segons l'IPC i refusen frontalment la pujada del 0,25% anunciada pel govern espanyol ja que la consideren totalment insuficient. José Maria García Calvillo, secretari de la Comissió de Jubilats i Pensionistes de L'Hospitalet.

"La mobilització continuarà perquè no es tracta només de pujar les pensions a qui més ho necessita sinó que han de pujar segons l'increment de l'IPC. Hem perdut un poder adquisitiu d'un 6 o un 7% i això no es pot permetre davant de pensions que són de misèria".

Joan Martínez, president de la Coordinadora Nacional de Jubilats i Pensionistes de Catalunya, ha lamentat que en els darrers anys el govern central no hagi fet res respecte de les pensions. "S'ha perdut poder adquisitiu i pel que fa a les vídues l'anunci del govern és massa inconcret. Hem de recuperar el Pacte de Toledo i arribar a una entesa entre tots".

El president de la Federació d'Associacions de Veïns de L'Hospitalet, Manuel Piñar, creu que "el govern ofereix un caramel amb l'augment de les pensions mínimes i de viduïtat. No es tracta d'això sinó d'afrontar un problema de fons i cal revaloritzar i mantenir les pensions".

Piñar ha afegit que "m'importa un rave que sigui en el sí del Pacte de Toledo o fora però que les pensions es blindin dins de la Constitució i que no ens enganyin dient que no hi ha diners perquè no és veritat. La crisi ha servit per baixar sous i per augmentar el nombre de milionaris".

Per la seva banda, el portaveu adjunt del PP local, Pedro Alonso, ha recordat "com els socialistes van congelar les pensions i el PP no ho ha fet mai. La pujada és petita però toca fer un debat entre tots i veure quina és la millor manera per tenir reserves escaients per pagar les pensions. Des de l'oposició es parla i es promet molt però hem de saber com es paguen i arribar a una entesa comuna".

Els jubilats i pensionistes de Catalunya també demanen sous dignes per garantir el futur de les pensions i posar fi al copagament sanitari.