Entrevista de L'Informatiu - Josep Mª Huguet, delegat a L'H Gremi Hotels de Barcelona Reproduir video

Entrevista de L'Informatiu - Josep Mª Huguet, delegat a L'H Gremi Hotels de Barcelona

Destaquem Tots els vídeos

 • Video:

  Entrevista de L'Informatiu - Josep Mª Huguet, delegat a L'H Gremi Hotels de Barcelona

 • Video:

  L'Informatiu 04-06-2020

 • Video: 03-05-2020

  03-05-2020

  Aula L'H 3 de juny - Entrevista Jaume Graells i novetats FP

 • Video: 03-06-2020

  03-06-2020

  Entrevista de L'Informatiu - Pepe Castro, tinent alcalde Convivència i Seguretat

 • Video: 03-06-2020

  03-06-2020

  L'Informatiu - 03-06-2020

 • Video: 02-06-2020

  02-06-2020

  Veïns - Canvi climàtic i medi ambient amb José Luis Casanova

  I Manuel Domínguez parla de la pèrdua dels terrenys de La Marina

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 22. 02. 2018

Homenatge de Collblanc-la Torrassa a Inocencio Salmeron

Historiador aficionat, és l'autor d'"Històries de Collblanc la Torrassa"

L'historiador aficionat, Inocencio Salmerón, ha rebut l'homenatge del seu bari per tota una vida dedicada a l'estudi i la investigació de Collblanc la Torrassa. 88 anys d'una vida d'entrega i amor al barri que el va veure néixer. Ara fa 10 anys va publicar "Històries de Collblanc la Torrassa", un tractat de la història i la vida quotidiana d'aquests barris.

Inocencio Salmerón és i ha estat un home estretament lligat al barri que el va veure néixer, on ha viscut i continua vivint. Ha dedicat la seva vida a la investigació com a historiador aficionat de Collblanc la Torrassa i s'ha passat milers d'hores a l'Arxiu Municipal traient la informació que li ha permès ser una autoritat en el coneixement del devenir d'aquests barris.

Salmerón va publicar "Històries de Collblanc la Torrassa", ara fa deu anys i és un llibre de referència per tothom que vulgui conèixer la seva història. Inocencio Salmerón ha dit que "tot va començar quan vaig llegir el llibre "25 imatges de L'Hospitalet" i em vaig adonar que no tocava gaire cosa del barri i em va esperonar per tirar endavant la història".

Salmerón ha recordat "el naixement del barri a principis del segle XX. M'agraden els seus carrers, les vivendes, el veïnat. Allò que es respira ja que vaig néixer al carrer Mas l'any 1929 i he descobert coses molt boniques. El barri s'ha fet amb la lluita de la gent que l'ha fet créixer procedent d'arreu d'Espanya perquè aquí tenien feina i ha estat un barri d'al•luvió".

El director del Centre Cultural Collblanc la Torrassa, Andrés Luque, ha recordat la "implicació d'inocencio Salmerón en tots els esdeveniments culturals del barri. A les AMPA's, a la revista "Progrés", al Patronat de Cultura i allà on se'l demanava i juntament amb l'Arxiu i els Centre d'Estudis, vam decidir retre-li aquest homenatge".

Luque creu que Salmerón és un "obrer de la cultura perquè ell era ebenista i de manera autodidacta ha gaudit de la poesia, ha dedicat moltes hores a l'estudi del barri i ha fet de la cultura una forma de vida".

Per la seva banda, l'alcaldessa de L'Hospitalet, Núria Marín, ha dit que "la feina de gent com l'inocencio Salmerón, són importants pel barri i sobretot, per les generacions futures perquè mai s'ha de perdre la memòria històrica i hem de saber d'on venim, com ens hem transformat tot esperant un futur millor pels nostres barris i la nostra ciutat".