Es posa en marxa la línea de Metrobús M12 Reproduir video

24-05-2018 Es posa en marxa la línea de Metrobús M12

Notícia de l'Informatiu

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 24-05-2018

  24-05-2018

  El CC Sanfeliu acull l'expo "Línies i colors"

  Notícia de l'Informatiu

 • Video: 24-05-2018

  24-05-2018

  L'escola Oberta de Càritas a L'H estrena instal·lacions

  Notícia del LHdigital

 • Video: 23-05-2018

  23-05-2018

  Aula L'H 23 de maig - Consells dels Mossos d'Esquadra per a alumnes sobre internet i l'assetjament

  I també, l'aula multisensorial de la Casa del Molí

 • Video: 23-05-2018

  23-05-2018

  Clip Aula 23 de maig - A fons. L'aula multisensorial de l'escola bressol Casa del Molí

 • Video: 20-05-2018

  20-05-2018

  Aplec de la Sardana de Colblanc-la Torrassa 2018

 • Video: 22/05/2018

  22/05/2018

  L'Hospitalet celebra la Nit dels Museus

  Noticia de LHDigital

L'escola Pau Casals guanya per primer cop la Lliga dels Llibres

El centre Milagros Consarnau ha estat l'altre finalista

El Síndic de Greuges de Catalunya i la sindicatura de L'H signen un conveni de col•laboració

Per assegurar als ciutadans la resolució ràpida i eficaç de les seves queixes

En marxa la línea de Metrobús M12

Substitueix l'L12 i millora la freqüència

Sergio Lamaña continuarà un any més com a entrenador del primer equip del Bellsport

És la primera renovació del sènior masculí de futbol sala

El Sónar celebra els seus 25 anys amb una exposició sobre la seva imatge gràfica

El codirector del festival Sergio Caballero és el creador de les campanyes

Comença una nova fase d'obres al carrer Montseny

Dins del pla de millora daccessibilitat i seguretat a la ciutat

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 13. 02. 2018

La Florida recupera l'Associació de Veïns

Revifa per dinamitzar el barri i per participar en el disseny dels plans de reforma previstos

Després d'un temps d'inactivitat, el barri de la Florida compta novament amb Associació de Veïns. Un grup motor integrat per persones de diferents orígens han recuperat l'entitat amb l'objectiu de reactivar la participació ciutadana en el barri i d'actuar com a interlocutors davant l'Ajuntament, especialment de cara a dir la seva sobre els plans de reforma urbanística i projectes socials previstos. 

Feia un any que el local de l'associació de veïns de La Florida estava tancat. Des de fa unes setmanes, però, l'han tornat a reobrir per al barri un grup de persones, les quals també han fet renéixer l'entitat veïnal que darrerament no duia a terme cap activitat.

Pedro Luna és el president de la nova AVV la Florida. "Havíem de recuperar aquesta entitat que havia estat una associació històrica dins el moviment veïnal de la ciutat", explica. De la seva banda, Sofía Acebo, secretària de l'entitat, diu que "ha estat una declaració d'amor al barri el que ens ha portat fins aquí. No és fàcil però al cap i a la fi depèn de nosaltres fer un barri més o menys maco per viure-hi. Volem que la gent del barri se senti orgullosa de la Florida i hi ha molt de camí per fer"

I per aquest camí, s'han reunit persones de diferents procedències. Només cal veure una reunió de la nova junta per comprovar-ho: hi ha persones del col•lectiu gitano, d'origen sud-americà i magrebí o fills de l'emigració dels seixanta. Alguns d'ells provenen dels moviments socials de la ciutat, i ja feia dos anys que es reunien per parlar dels problemes de la Florida, un dels barris més densament poblats d'Europa.

Segons Pedro Luna, "això fa que la realitat social d'aquest barri sigui dura, amb mancances de serveis, d'espais oberts, de recursos... però aquesta reivindicació és el nostre repte".

I en aquesta feina se suma la posada en marxa del Pla Integral de Reforma dels Blocs de la Florida-Les Planes que ha impulsat l'Ajuntament. Fins el 2030 es volen dur a terme diferents mesures de tipus social en aquesta zona. Des de l'associació ho veuen bé, però reconeixen que hi ha certa preocupació entre el veïnat per una possible reforma urbanística que suposaria enderrocar els blocs. "Hi ha molt de neguit -explica Sofía Acebo-. Surt a cada conversa. L'Ajuntament no dona resposta perquè encara no té clar que vol fer i què pot fer. Però els veïns contínuament pregunten sobre què passarà."

A més de ser presents en el procés de participació ciutadana del Pla dels Blocs La Florida-Les Planes, l'associació també s'ha marcat com a objectiu reivindicar l'Hospital General de L'Hospitalet, l'antiga Creu Roja, com a centre de referència de la zona nord i així no haver de desplaçar-se fins al Moisès Broggi a Sant Joan Despí per algunes operacions hospitalàries.

Canvi generacional a l'AVV Santa Eulàlia

A més de l'associació de veïns de la Florida, també s'ha rejovenit l'entitat veïnal Cinc Carrers de Santa Eulàlia. Ja fa uns quants mesos que un grup de joves s'ha integrat a la junta i ha impulsat, entre d'altres, una nova web o un compte de Twitter. Des de la Federació d'Associacions de Veïns de L'Hospitalet reconeixen que la incorporació de joves al moviment veïnal és una assignatura pendent i s'alegren per aquestes renovacions.