L'H organitza activitats al voltant de la tecnologia i la gastronomia en el sí del MWC Reproduir video

23-02-2018 L'H organitza activitats al voltant de la tecnologia i la gastronomia en el sí del MWC

Notícia de L'Informatiu

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 21-02-2018

  21-02-2018

  Aula L'H 21 de febrer - Els programes Tàndem de Plàudite Teatre amb quatre escoles de la ciutat

  I també, reportatge de l'escola de màgia de L'Hospitalet

 • Video: 21-02-2018

  21-02-2018

  Clip Aula L'H 21 de febrer - A mi m'agrada. L'Oliver i l'Emma (Joan XXIII) es recomanen llibres

 • Video: 21-02-2018

  21-02-2018

  Clip Aula L'H 21 de febrer - A fons. Escola de màgia de L'Hospitalet.

  Tallers per a infants al Centre Cultural de Sant Josep

 • Video: 20-02-2018

  20-02-2018

  Història d'un L'Hospitalet dividit per les vies

  Notícia de L'Informatiu

 • Video: 19-02-2018

  19-02-2018

  XXXV edició Festival Antonio Mairena

  Notícia de L'Informatiu

 • Video: 14-02-2018

  14-02-2018

  Aula L'H 14 febrer - El tinent d'alcalde d'Educació, Jaume Graells, parla de les novetats per al pròxims curs 2018-2019

  I també Tàndem amb l'institut Bisbe Berenguer

Recuperar les bones sensacions

L'Hospi visita diumenge el camp del Castelldefels

Els actes centrals del Dia d'Andalusia arriben a La Farga

Dissabte i diumenge, art andalús a dojo

La Quinzena metropolitana omple la ciutat de dansa

De l'1 al 18 de març, cita amb les arts en moviment

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 13. 02. 2018

La Florida recupera l'Associació de Veïns

Revifa per dinamitzar el barri i per participar en el disseny dels plans de reforma previstos

Després d'un temps d'inactivitat, el barri de la Florida compta novament amb Associació de Veïns. Un grup motor integrat per persones de diferents orígens han recuperat l'entitat amb l'objectiu de reactivar la participació ciutadana en el barri i d'actuar com a interlocutors davant l'Ajuntament, especialment de cara a dir la seva sobre els plans de reforma urbanística i projectes socials previstos. 

Feia un any que el local de l'associació de veïns de La Florida estava tancat. Des de fa unes setmanes, però, l'han tornat a reobrir per al barri un grup de persones, les quals també han fet renéixer l'entitat veïnal que darrerament no duia a terme cap activitat.

Pedro Luna és el president de la nova AVV la Florida. "Havíem de recuperar aquesta entitat que havia estat una associació històrica dins el moviment veïnal de la ciutat", explica. De la seva banda, Sofía Acebo, secretària de l'entitat, diu que "ha estat una declaració d'amor al barri el que ens ha portat fins aquí. No és fàcil però al cap i a la fi depèn de nosaltres fer un barri més o menys maco per viure-hi. Volem que la gent del barri se senti orgullosa de la Florida i hi ha molt de camí per fer"

I per aquest camí, s'han reunit persones de diferents procedències. Només cal veure una reunió de la nova junta per comprovar-ho: hi ha persones del col•lectiu gitano, d'origen sud-americà i magrebí o fills de l'emigració dels seixanta. Alguns d'ells provenen dels moviments socials de la ciutat, i ja feia dos anys que es reunien per parlar dels problemes de la Florida, un dels barris més densament poblats d'Europa.

Segons Pedro Luna, "això fa que la realitat social d'aquest barri sigui dura, amb mancances de serveis, d'espais oberts, de recursos... però aquesta reivindicació és el nostre repte".

I en aquesta feina se suma la posada en marxa del Pla Integral de Reforma dels Blocs de la Florida-Les Planes que ha impulsat l'Ajuntament. Fins el 2030 es volen dur a terme diferents mesures de tipus social en aquesta zona. Des de l'associació ho veuen bé, però reconeixen que hi ha certa preocupació entre el veïnat per una possible reforma urbanística que suposaria enderrocar els blocs. "Hi ha molt de neguit -explica Sofía Acebo-. Surt a cada conversa. L'Ajuntament no dona resposta perquè encara no té clar que vol fer i què pot fer. Però els veïns contínuament pregunten sobre què passarà."

A més de ser presents en el procés de participació ciutadana del Pla dels Blocs La Florida-Les Planes, l'associació també s'ha marcat com a objectiu reivindicar l'Hospital General de L'Hospitalet, l'antiga Creu Roja, com a centre de referència de la zona nord i així no haver de desplaçar-se fins al Moisès Broggi a Sant Joan Despí per algunes operacions hospitalàries.

Canvi generacional a l'AVV Santa Eulàlia

A més de l'associació de veïns de la Florida, també s'ha rejovenit l'entitat veïnal Cinc Carrers de Santa Eulàlia. Ja fa uns quants mesos que un grup de joves s'ha integrat a la junta i ha impulsat, entre d'altres, una nova web o un compte de Twitter. Des de la Federació d'Associacions de Veïns de L'Hospitalet reconeixen que la incorporació de joves al moviment veïnal és una assignatura pendent i s'alegren per aquestes renovacions.