Entrevista de L'Informatiu - Marisa Pozo Reproduir video

15-01-2019 Entrevista de L'Informatiu - Marisa Pozo

Pres. Assoc. Comerciants de Pubilla-Can Serra

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 16-01-2019

  16-01-2019

  Aula L'H 16 gener - El Centre de Normalització Lingüística de L'H

 • Video: 15-01-2019

  15-01-2019

  Veïns - Parlem dels barris de barraques de L'H

  I Nou Quitxalles i Foto-Viva i el seu retrat de Sanfeliu

 • Video: 15-01-2019

  15-01-2019

  Entrevista de L'Informatiu - Marisa Pozo

  Pres. Assoc. Comerciants de Pubilla-Can Serra

 • Video: 14/01/2019

  14/01/2019

  El cas de pederàstia dels Maristes, a debat al Barradas

  Noticia de L'Informatiu

 • Video: 11-01-2019

  11-01-2019

  Batecs 11 gen - Aleix Cunillera, creador de la Petjada Verda

  Un petit gest pel medi ambient

 • Video: 10-01-2019

  10-01-2019

  Entrevista de L'Informatiu - Ana González

  Portaveu d'ICV-EUiA-Pirates

L'Escola d'Adults de Bellvitge i el Gornal s'han unificat oferint nous ensenyaments

Per donar resposta a la demanda formativa d'ambdós barris

Detinguts dos homes per tràfic de drogues en un local de la ronda de la Via

S'elaboraven, distribuïen i venien haixix i marihuana

Tall de trànsit al carrer Barcelona

Fins a les 19h d'aquesta tarda

El Bellsport es reforça de cara a la segona volta

S'incorporen tres nous jugadors de molta qualitat

Cs denúncia a l'Oficina Antifrau l'adjudicació del servei del 010 per part de l'Ajuntament

El govern municipal explica que es va acollir a un acord amb el servei de Barcelona pels seus bons resultats

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 13. 02. 2018

La Florida recupera l'Associació de Veïns

Revifa per dinamitzar el barri i per participar en el disseny dels plans de reforma previstos

Després d'un temps d'inactivitat, el barri de la Florida compta novament amb Associació de Veïns. Un grup motor integrat per persones de diferents orígens han recuperat l'entitat amb l'objectiu de reactivar la participació ciutadana en el barri i d'actuar com a interlocutors davant l'Ajuntament, especialment de cara a dir la seva sobre els plans de reforma urbanística i projectes socials previstos. 

Feia un any que el local de l'associació de veïns de La Florida estava tancat. Des de fa unes setmanes, però, l'han tornat a reobrir per al barri un grup de persones, les quals també han fet renéixer l'entitat veïnal que darrerament no duia a terme cap activitat.

Pedro Luna és el president de la nova AVV la Florida. "Havíem de recuperar aquesta entitat que havia estat una associació històrica dins el moviment veïnal de la ciutat", explica. De la seva banda, Sofía Acebo, secretària de l'entitat, diu que "ha estat una declaració d'amor al barri el que ens ha portat fins aquí. No és fàcil però al cap i a la fi depèn de nosaltres fer un barri més o menys maco per viure-hi. Volem que la gent del barri se senti orgullosa de la Florida i hi ha molt de camí per fer"

I per aquest camí, s'han reunit persones de diferents procedències. Només cal veure una reunió de la nova junta per comprovar-ho: hi ha persones del col•lectiu gitano, d'origen sud-americà i magrebí o fills de l'emigració dels seixanta. Alguns d'ells provenen dels moviments socials de la ciutat, i ja feia dos anys que es reunien per parlar dels problemes de la Florida, un dels barris més densament poblats d'Europa.

Segons Pedro Luna, "això fa que la realitat social d'aquest barri sigui dura, amb mancances de serveis, d'espais oberts, de recursos... però aquesta reivindicació és el nostre repte".

I en aquesta feina se suma la posada en marxa del Pla Integral de Reforma dels Blocs de la Florida-Les Planes que ha impulsat l'Ajuntament. Fins el 2030 es volen dur a terme diferents mesures de tipus social en aquesta zona. Des de l'associació ho veuen bé, però reconeixen que hi ha certa preocupació entre el veïnat per una possible reforma urbanística que suposaria enderrocar els blocs. "Hi ha molt de neguit -explica Sofía Acebo-. Surt a cada conversa. L'Ajuntament no dona resposta perquè encara no té clar que vol fer i què pot fer. Però els veïns contínuament pregunten sobre què passarà."

A més de ser presents en el procés de participació ciutadana del Pla dels Blocs La Florida-Les Planes, l'associació també s'ha marcat com a objectiu reivindicar l'Hospital General de L'Hospitalet, l'antiga Creu Roja, com a centre de referència de la zona nord i així no haver de desplaçar-se fins al Moisès Broggi a Sant Joan Despí per algunes operacions hospitalàries.

Canvi generacional a l'AVV Santa Eulàlia

A més de l'associació de veïns de la Florida, també s'ha rejovenit l'entitat veïnal Cinc Carrers de Santa Eulàlia. Ja fa uns quants mesos que un grup de joves s'ha integrat a la junta i ha impulsat, entre d'altres, una nova web o un compte de Twitter. Des de la Federació d'Associacions de Veïns de L'Hospitalet reconeixen que la incorporació de joves al moviment veïnal és una assignatura pendent i s'alegren per aquestes renovacions.