El ministre de Foment anuncia la inversió de 600 milions per soterrar 6 quilòmetres de vies Reproduir video

20-02-2018 El ministre de Foment anuncia la inversió de 600 milions per soterrar 6 quilòmetres de vies

Notícia de L'Informatiu

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 20-02-2018

  20-02-2018

  Història d'un L'Hospitalet dividit per les vies

  Notícia de L'Informatiu

 • Video: 19-02-2018

  19-02-2018

  XXXV edició Festival Antonio Mairena

  Notícia de L'Informatiu

 • Video: 14-02-2018

  14-02-2018

  Aula L'H 14 febrer - El tinent d'alcalde d'Educació, Jaume Graells, parla de les novetats per al pròxims curs 2018-2019

  I també Tàndem amb l'institut Bisbe Berenguer

 • Video: 14-02-2018

  14-02-2018

  Clip Aula L'H 7 febrer - A mi m'agrada. La Martina i la Lucia (Joan XXIII) recomanen llibres

 • Video: 14-02-2018

  14-02-2018

  Clip Aula L'H 14 febrer - A fons. Finalitza el 1r Tàndem de Comunicació TVLH/Bisbe Berenguer

 • Video: 13-02-2018

  13-02-2018

  Alva Moca protagonista al Parc de la Torrassa, en el sí del projecte mural 12+1

  Notícia de L'Informatiu

La Caminada Solidària Magic Line passarà per primera vegada per L'Hospitalet

Per recaptar fons a favor de l'Hospital Sant Joan de Déu

Comença la darrera fase de remodelació del carrer dels Naranjos, a Pubilla Cases

El tram es convertirà en zona de prioritat invertida

L'artista plàstica Pati Baztán, presenta "Earth Skin", a L'Harmonia

Ha desenvolupat una tècnica pictòrica basada en pigments naturals

Victòria de La Florida davant el Sants B per 2 a 0

Se situa al 12è lloc de la classificació

Foment anuncia el soterrament de les línies de Vilanova i de Vilafranca

En total se soterraran 6 km de vies, dos més dels previstos el 2009

La preinscripció escolar s'endarrereix un mes

En ple debat sobre la immersió lingüística

 • L'H es revoluciona amb les tecnologies mòbils
 • L'H es revoluciona amb les tecnologies mòbils

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 13. 02. 2018

L'H es revoluciona amb les tecnologies mòbils

A partir d'aquesta setmana, s'inicia el programa d'activitats #LHMobileTech

L’Ajuntament i el GSMA impulsen a partir del pròxim dijous i fins el 23 de febrer un ampli programa d'activitats sota el títol #LHMobileTech per escalfar motors de cara a la imminent celebració del Mobile World Congress 2018, el principal esdeveniment firal de l'any. 

Amb aquest programa divulgatiu es persegueix difondre les novetats, els treballs i les recerques del món del mòbil i de la tecnologia en general a diferents col•lectius i sectors de la ciutat, així com promocionar la seva aplicació en diferents àmbits, des d’accions quotidianes, empresarials, esportives, d’investigació o millores per a la salut, entre d’altres.

En aquest sentit, del 15 al 23 de febrer s’organitza la quarta edició del programa “La revolució de les comunicacions mòbils”, que combina xerrades, ponències, tallers, demostracions i presentacions d’start-ups, adreçades a diferents col.lectius de la ciutat.

Bioenginyeria i biomedicina
El 15 de febrer, l’Hospital Universitari de Bellvitge acollirà la primera proposta, una jornada de ponències sobre bioenginyeria i biomedicina, amb experts de primer nivell. Aquesta activitat compta amb la col•laboració de l’Hospital Universitari de Bellvitge i de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL).

Wallapop, les claus de l'èxit
El dijous 22 de febrer, a l’auditori de Planeta Formació i Universitats, Agustín Gómez, cofundador i CEO de Wallapop, pronunciarà la conferència “Descobreix les claus de l’èxit de Wallapop”, en la qual explica el projecte d’aquesta aplicació d’èxit a estudiants de diversos instituts de la ciutat i del mateix centre de formació del Grup Planeta.

L'esport i les tecnologies
Enguany per primer cop es dedica una jornada al món de l’esport. Així el divendres 23 de febrer, al Centre Cultural Tecla Sala, es podrà assistir a les ponències de Xavier Balius, cap de Ciències, Medicina i Tecnologia del Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat; Àlex Rivera, gerent del clúster INDESCAT, i Francesc Cos, responsable de l’Àrea de Coneixement de Rendiment Esportiu del Barça Innovation Hub. La jornada es completa amb la presentació de quatre start-ups de l’àmbit tecnològic i esportiu.

Oportunitats d'ocupació amb les comunicacions mòbils
El mateix dijous 22 de febrer, al matí, a Gornal Activa de L’Hospitalet, dins del programa “La revolució de les comunicacions mòbils”, s’organitzarà el taller “Col•lecciones contactes o aconsegueixes oportunitats d’ocupació”, a càrrec de Miguel Abrajam, de MasQueLearning, adreçada a persones en situació d’atur.

TIC i sensibilitat social i ecològica
I finalment, el dimecres 21 de febrer —en el marc de la col•laboració entre el Pla estratègic metropolità de Barcelona (PEMB) i Mobile Week Barcelona— el Centre Municipal de Creació Multimèdia de L’Hospitalet, Torre Barrina, acollirà la jornada “Emprendre en la ciutat del segle XXI”, que tindrà com a convidat Boyd Cohen, autor del llibre Post-Capitalist Entrepreneurship: Startups for the 99%. Aquest llibre presenta un nou paradigma per a l’emprenedoria, ja que conjuga un ús intensiu de les tecnologies de la comunicació amb una creixent sensibilitat social i ecològica.

Youth Mobile Festival, a La Farga
Dins del marc de #LH Mobile Tech, l’equipament de La Farga de L’Hospitalet acollirà per primer any el YoMo (Youth Mobile Festival), un esdeveniment del Mobile World Congress, que del 27 de febrer al 2 de març vol inspirar milers de joves i ajudar-los a conèixer millor les carreres professionals dels sectors STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques), en un món cada vegada més mòbil.

YoMo rebrà prop de 15.000 estudiants i educadors de Catalunya i Espanya en una enorme exposició de ciència i tecnologia en les instal•lacions de La Farga. Amb espectacles de teatre en viu, tallers interactius i activitats pràctiques per a tots els joves, així com tallers per als educadors i conferències.

Wome4Tech a L’Hospitalet
A més, el programa GSMA Wome4Tech a L’Hospitalet, adreçat a dones i homes que treballen en el sector tecnològic, així com a emprenedores i emprenedors d’aquest àmbit o relacionats amb l’ús de la tecnologia, comptarà amb dues activitats: el 26 de febrer es realitzarà un taller interactiu sobre Social Selling, i una sessió de networking; i la segona activitat, se celebrarà el 28 de febrer, i consistirà en un fòrum de discussió sobre la igualtat de gènere al sector tecnològic moderat per la periodista Gina Tost i sessió de networking a posteriori. Ambdues activitats se celebraran al village de L’H Experience que se situarà a la plaça d’Europa de L’Hospitalet durant els dies de celebració de l’MWC 2018.