El ministre de Foment anuncia la inversió de 600 milions per soterrar 6 quilòmetres de vies Reproduir video

20-02-2018 El ministre de Foment anuncia la inversió de 600 milions per soterrar 6 quilòmetres de vies

Notícia de L'Informatiu

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 21-02-2018

  21-02-2018

  Aula L'H 21 de febrer - Els programes Tàndem de Plàudite Teatre amb quatre escoles de la ciutat

  I també, reportatge de l'escola de màgia de L'Hospitalet

 • Video: 21-02-2018

  21-02-2018

  Clip Aula L'H 21 de febrer - A mi m'agrada. L'Oliver i l'Emma (Joan XXIII) es recomanen llibres

 • Video: 21-02-2018

  21-02-2018

  Clip Aula L'H 21 de febrer - A fons. Escola de màgia de L'Hospitalet.

  Tallers per a infants al Centre Cultural de Sant Josep

 • Video: 20-02-2018

  20-02-2018

  Història d'un L'Hospitalet dividit per les vies

  Notícia de L'Informatiu

 • Video: 19-02-2018

  19-02-2018

  XXXV edició Festival Antonio Mairena

  Notícia de L'Informatiu

 • Video: 14-02-2018

  14-02-2018

  Aula L'H 14 febrer - El tinent d'alcalde d'Educació, Jaume Graells, parla de les novetats per al pròxims curs 2018-2019

  I també Tàndem amb l'institut Bisbe Berenguer

Un jugador del CE L'H, involucrat en una xarxa d'alteració de partits

Ha estat detingut però ja l'han deixat en llibertat

Escepticisme i prudència, després de l'anunci de soterrament de les vies

Parlem amb els grups polítics i entitats de la ciutat

L'Hospitalet activa l'Operació fred fins dilluns

La previsió apunta a una baixada de temperatures pels propers dies

La Caminada Solidària Magic Line passarà per primera vegada per L'Hospitalet

Per recaptar fons a favor de l'Hospital Sant Joan de Déu

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 01. 12. 2017

El projecte Cicerone d'acollida a nouvinguts, primer premi ApS Ciutat de L'Hospitalet

La X Trobada espanyola d'Aprenentatge Servei aplega unes 400 persones

El projecte Cicerone d'acollida a alumnes nouvinguts ha rebut el Primer Premi APS Ciutat L'H. El marc ha estat la 10a Trobada Estatal d’Aprenentatge Servei que ha tingut lloc a La Farga i que ha aplegat més de 400 persones entre educadors, representants d'entitats, empreses, institucions i alumnes d'arreu d'Espanya. El programa Aula L'H de TV L'Hospitalet oferirà dimecres un programa especial de resum de la jornada.

Posar en valor la pràctica educativa que fomenta la metodologia d'aprendre a la vegada que es presta un servei a la comunitat i reconèixer les millors experiències que es desenvolupen en els centres espanyols ha estat l'objectiu de la desena Trobada Estatal d'APS celebrada a La Farga.

En el decurs de l'acte s'han lliurat els Premis ApS 2017, que han anat a mans d'11 centres, i el primer Premi ApS Ciutat de L'H, que ha recaigut sobre el projecte Cicerone d'acollida a alumnes nouvinguts i els quatre instituts que enguany el desenvolupen: els instituts Eduard Fonseré, el Rubió i Ors, Pedraforca i el Torres i Bages. En el projecte Cicerone els alumnes dels instituts ajuden als seus companys nouvinguts a conèixer el barri, la ciutat i a practicar el català. 

La Trobada Estatal d'ApS, organitzada enguany per l’Ajuntament, la Xarxa Espanyola d’Aprenentatge Servei, la Fundació Educo i l’Editorial Edebé, ha estat inaugurada per l’alcaldessa, Núria Marín, la presidenta de la Red Espanyola d’Aprenentage i Servei, Roser Batlle, i el diputat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Rafael Homet, que han donat la benvinguda als participants.

Núria Marín, durant la seva intervenció, ha destacat “el model educatiu de L’Hospitalet, de suma i de treball col•lectiu amb les entitats”. I ha afegit que “els programes d’aprenentatge i servei són un model d’èxit a la ciutat".

Aquest any s’han presentat 244 projectes als premis estatals, un 40% més que l’any passat, i de totes les comunitats autònomes. Per nivells educatius la distribució ha estat: 27%, primària; 54%, secundària, i 19%, formació professional. Pots consultar aquí la llista de les iniciatives premiades.

En el cas de L'H, un total de 12 projectes han estat els finalistes dels guardons Ciutat de L'H, emmarcats dins la trobada estatal d'APS. Aquest curs s’estan desenvolupant a L’Hospitalet 126 iniciatives ApS, en les quals participen més de 1.600 alumnes de 34 centres educatius, en col•laboració amb unes 39 entitats socials i educatives. 

L'Hospitalet, una ciutat compromesa amb la metodologia ApS

La Xarxa estatal d'APS ha escollit la ciutat de L'Hospitalet per aquesta celebració donada la important implantació d'aquesta pràctica educativa en les escoles, instituts, entitats, equipaments i serveis de la ciutat i perquè L'Hospitalet coordina la xarxa temàtica ApS dins la Xarxa estatal de Ciutats Educadores. També, pel premi internacional rebut, ara fa un any, de mans de la Xarxa Internacional de Ciutats Educadores en reconeixement a la trajectòria de L'H per impulsar aquest tipus de programes educatius com a medotologia per afavorir i estimular l'aprenentatge.

El programa d'educació de Televisió L'Hospitalet, Aula L'H, emetrà un programa especial el pròxim 6 de desembre sobre el desenvolupament de la jornada amb entrevistes i reportatges amb els seus protagonistes i amb els premiats.