Entrevista de L'Informatiu - Felipe Campos Reproduir video

17-01-2019 Entrevista de L'Informatiu - Felipe Campos

Director general de l'Associació Itaca-Els Vents

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 18-01-2019

  18-01-2019

  Batecs 18 gen- "Teràpies corporals contra l'estrès", amb l'Eva Alba

  Fundadora de la Cooperativa Espai Brotes

 • Video: 17-01-2019

  17-01-2019

  Entrevista de L'Informatiu - Felipe Campos

  Director general de l'Associació Itaca-Els Vents

 • Video: 16-01-2019

  16-01-2019

  Aula L'H 16 gener - El Centre de Normalització Lingüística de L'H

 • Video: 15-01-2019

  15-01-2019

  Veïns - Parlem dels barris de barraques de L'H

  I Nou Quitxalles i Foto-Viva i el seu retrat de Sanfeliu

 • Video: 15-01-2019

  15-01-2019

  Entrevista de L'Informatiu - Marisa Pozo

  Pres. Assoc. Comerciants de Pubilla-Can Serra

 • Video: 14/01/2019

  14/01/2019

  El cas de pederàstia dels Maristes, a debat al Barradas

  Noticia de L'Informatiu

L'Hospi viatja a Llagostera amb l'objectiu dels tres punts

En cas d'empat els riberencs s'endurien el gol average

Al Torrons Vicens CB L'Hospitalet només li serveix la victòria

Rep dissabte (20h) al líder, el Lucentum Alacant

L'Hospital de Bellvitge bat el rècord de trasplantaments de cor

L'any 2018 es van realitzar 25 intervencions

Inseguretat i neteja són els factors que més preocupen a la ciutat

El govern local presenta les dades del Baròmetre d'opinió pública 2018

Nou jutjat de primera instància a L'H

El nou espai permetrà descongestionar la resta de jutjats

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 26. 09. 2017

Agustín Gómez, l'hospitalenc que va fundar Wallapop

Va créixer a la Torrassa i va estudiar a l'Escola Tecla Sala

L'any 1979 naixia a L'Hospitalet Agustín Gómez, un dels creadors de la famosa aplicació Wallapop. Va passar la seva infantesa a la ciutat, vivint a la Torrassa i estudiant al Centre i se sent orgullós de L'Hospitalet tant com del grup fundador de Wallapop, que defineix com una família. Hem parlat amb ell a l'Escola Tecla Sala, on va estudiar.

Agustí Gómez va passar la seva infantesa entre la Torrassa, on vivia, i la Florida, a casa dels seus avis des que va néixer l’any 1979. Quan va arribar el moment d’anar a escola, els pares el van inscriure a l’Escola Tecla Sala del Centre. L’Hospitalet va ser la seva terra d’aprenentatge: “Per a nosaltres, ser d’Hospi és “lo más”. Quan em pregunten dic que sóc de L’Hospitalet, abans que català o espanyol. Sento un orgull de L’Hospitalet molt fort. I torno sempre que puc perquè aquí hi és la meva família”.

Va estudiar Enginyeria de Telecomunicacions i va treballar en diverses consultories fins que l’any 2013 va crear amb altres tres companys Wallapop, l’aplicació de compra-venda entre particulars d’objectes de segons mà més coneguda a Espanya, amb més de 20 milions d’usuaris, que també opera a França, Anglaterra i Estats Units.

Agustín ens ha citat a l’Escola Tecla Sala, d’on té molts bons records, per explicar-nos la història de Wallapop. Parla de forma entranyable dels inicis i del grup fundador que defineix com una família. “Recordo la tensió, el vertigen. Al principi era tot molt “cutre”, anava amb una llibreta amb un dibuix de l’aplicació als mercats ambulants. És un dels moments en els quals m’he sentit més viu. Però també teníem consciència de que podíem “palmar”. Aquesta misèria dels orígens va ser meravellosa i van fer una família”.

El camí no va ser fàcil però Wallapop va ser popular ràpidament i els seus creadors van fer el salt fora d’Espanya. “Va ser un període d’aprenentatge. Ens vam col·locar en el número un de les “stores” el primer dia. Ens vam créixer i vam llançar l’aplicació a Anglaterra i França a la vegada. Ens vam atrevir a anar pels Estats Units, que és el més bèstia que hem fet. Va ser una etapa molt salvatge”.

Després de l’embranzida, Agustín Gómez diu que ara es troben en un moment més madur però enyora els inicis. “La clau, per a mi, ha estat la velocitat i la passió. La màgia, més que en la idea de Wallapop, està en el grup de gent que ens hem unit. Hem fet coses innovadores per inconsciència. Seguim molt la intuïció, les coses no són tan complexes i qualsevol pot muntar alguna cosa si li posa voluntat. És com llençar-se al buit, val la pena i viure aquesta experiència de llibertat pura”.

Wallapop ha estat considerat com el primerunicornespanyol, és a dir, la primera empresa valorada en més d’un milió de dolars. L’hospitalenc no vol parlar gaire de diners però ens explica que fa menys d’un any que van començar a obtenir beneficis. “Durant els primers quatre anys no guanyàvem res per estratègia de companyia, volíem guanyar mercat. A Espanya els beneficis van arribar fa menys d’un any i ara sí que fem diners. Una de les nostres estratègies a mig termini és ser sostenibles a Espanya”.

No ens podem estar de preguntar-li per anècdotes, pels objectes més curiosos que passen per Wallapop. “Cada barri i ciutat té una personalitat pròpia. Al centre de Barcelona, Gràcia, el Born, el que més hi ha són bicicletes vintage. Però a Wallapop hi ha de tot, un gran catàleg, com una disfressa de plàtan per a un gos Chihuahua. Trobes coses que no hi són a una botiga habitual”.

I l’Agustín? Ell fa servir Wallapop? “Intensament”, afirma amb entusiasme, “per la feina i a la via personal. M’estic canviant de casa i estic venent els mobles i, com ara m’estic aficionant a la bicicleta, compro moltes coses per a la bici”.

Més informació, veure vídeo de la part superior i reportatge del Diari L'Hospitalet.