Entrevista - Isabel Serrano, presidenta de l'Associació d'Estudiants de L'Hospitalet Reproduir video

19/07/2019 Entrevista - Isabel Serrano, presidenta de l'Associació d'Estudiants de L'Hospitalet

 

 

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 19-07-2019

  19-07-2019

  EMMCA Concerts 19 de juliol

 • Video: 19/07/2019

  19/07/2019

  Entrevista - Isabel Serrano, presidenta de l'Associació d'Estudiants de L'Hospitalet

 • Video: 17-07-2019

  17-07-2019

  Aula L'H 17 de juliol - L'escola de segona oportunitat El Repartidor

 • Video:

  Entrevista - Daniel Sáez, comissari de l'exposició "L'H abans i després de la Guerra Civil"

 • Video: 16-07-2019

  16-07-2019

  Veïns 16 de juliol - L'Observatori contra l'Homofòbia i la Coordinadora Sardanista de L'H

 • Video: 16-07-2019

  16-07-2019

  Viu l'estiu 2019 a Televisió L'Hospitalet

El Ple municipal debatrà el projecte d'ampliació de Fira Granvia

L'equip de govern una mofificació del Pla General Metropolità

L'Hospi dipositarà dilluns l'aval per ser present a la 2a B

Considera que la xifra a abonar correspon al deute només del Reus "B"

L'exposició 'Parèntesi?' compara L'H de la Guerra Civil amb la del primer franquisme

Produïda pel Museu de L'Hospitalet i el Centre d'Estudis

María Vicente lidera l'heptatló a l'Europeu sots-20

Sara Gallego debuta divendres als 400 metres tanques

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 26. 09. 2017

Agustín Gómez, l'hospitalenc que va fundar Wallapop

Va créixer a la Torrassa i va estudiar a l'Escola Tecla Sala

L'any 1979 naixia a L'Hospitalet Agustín Gómez, un dels creadors de la famosa aplicació Wallapop. Va passar la seva infantesa a la ciutat, vivint a la Torrassa i estudiant al Centre i se sent orgullós de L'Hospitalet tant com del grup fundador de Wallapop, que defineix com una família. Hem parlat amb ell a l'Escola Tecla Sala, on va estudiar.

Agustí Gómez va passar la seva infantesa entre la Torrassa, on vivia, i la Florida, a casa dels seus avis des que va néixer l’any 1979. Quan va arribar el moment d’anar a escola, els pares el van inscriure a l’Escola Tecla Sala del Centre. L’Hospitalet va ser la seva terra d’aprenentatge: “Per a nosaltres, ser d’Hospi és “lo más”. Quan em pregunten dic que sóc de L’Hospitalet, abans que català o espanyol. Sento un orgull de L’Hospitalet molt fort. I torno sempre que puc perquè aquí hi és la meva família”.

Va estudiar Enginyeria de Telecomunicacions i va treballar en diverses consultories fins que l’any 2013 va crear amb altres tres companys Wallapop, l’aplicació de compra-venda entre particulars d’objectes de segons mà més coneguda a Espanya, amb més de 20 milions d’usuaris, que també opera a França, Anglaterra i Estats Units.

Agustín ens ha citat a l’Escola Tecla Sala, d’on té molts bons records, per explicar-nos la història de Wallapop. Parla de forma entranyable dels inicis i del grup fundador que defineix com una família. “Recordo la tensió, el vertigen. Al principi era tot molt “cutre”, anava amb una llibreta amb un dibuix de l’aplicació als mercats ambulants. És un dels moments en els quals m’he sentit més viu. Però també teníem consciència de que podíem “palmar”. Aquesta misèria dels orígens va ser meravellosa i van fer una família”.

El camí no va ser fàcil però Wallapop va ser popular ràpidament i els seus creadors van fer el salt fora d’Espanya. “Va ser un període d’aprenentatge. Ens vam col·locar en el número un de les “stores” el primer dia. Ens vam créixer i vam llançar l’aplicació a Anglaterra i França a la vegada. Ens vam atrevir a anar pels Estats Units, que és el més bèstia que hem fet. Va ser una etapa molt salvatge”.

Després de l’embranzida, Agustín Gómez diu que ara es troben en un moment més madur però enyora els inicis. “La clau, per a mi, ha estat la velocitat i la passió. La màgia, més que en la idea de Wallapop, està en el grup de gent que ens hem unit. Hem fet coses innovadores per inconsciència. Seguim molt la intuïció, les coses no són tan complexes i qualsevol pot muntar alguna cosa si li posa voluntat. És com llençar-se al buit, val la pena i viure aquesta experiència de llibertat pura”.

Wallapop ha estat considerat com el primerunicornespanyol, és a dir, la primera empresa valorada en més d’un milió de dolars. L’hospitalenc no vol parlar gaire de diners però ens explica que fa menys d’un any que van començar a obtenir beneficis. “Durant els primers quatre anys no guanyàvem res per estratègia de companyia, volíem guanyar mercat. A Espanya els beneficis van arribar fa menys d’un any i ara sí que fem diners. Una de les nostres estratègies a mig termini és ser sostenibles a Espanya”.

No ens podem estar de preguntar-li per anècdotes, pels objectes més curiosos que passen per Wallapop. “Cada barri i ciutat té una personalitat pròpia. Al centre de Barcelona, Gràcia, el Born, el que més hi ha són bicicletes vintage. Però a Wallapop hi ha de tot, un gran catàleg, com una disfressa de plàtan per a un gos Chihuahua. Trobes coses que no hi són a una botiga habitual”.

I l’Agustín? Ell fa servir Wallapop? “Intensament”, afirma amb entusiasme, “per la feina i a la via personal. M’estic canviant de casa i estic venent els mobles i, com ara m’estic aficionant a la bicicleta, compro moltes coses per a la bici”.

Més informació, veure vídeo de la part superior i reportatge del Diari L'Hospitalet.