Es tracta de les 289 beques per a estudis no obligatoris, homologats que oferta el Grup Planeta a la ciutat. S’atorguen dos tipus de beques: les municipals amb el 100% de les despeses cobertes i les de responsabilitat social del centre de formació. La presentació de les sol•licituds s’allarga fins a l’1 de setembre. Es pot consultar tota la informació a la web de L’Ajuntament.

Les beques s’atorguen segons el conveni signat entre l’Ajuntament i l’editorial Grupo Planeta que obre un gran centre de formació als antics jutjats el curs vinent.

Es convoquen 189 beques municipals destinades a la proposta formativa del centre de Planeta Formació i Universitats de L’Hospitalet, que cobriran el 100% de les despeses reals de l’ensenyament. I també es convoquen 100 beques de responsabilitat social amb una dotació del 50% de les despeses reals de l’ensenyament.

Les beques municipals van adreçades a veïns de L’Hospitalet majors de 16 anys que hagin completat el procés de sol•licitud en la plataforma online en algun dels cursos homologats de l’oferta formativa de Planeta Formació i Universitats, i també al professorat de formació professional que imparteixi docència als centres educatius públics o concertats de la ciutat.

En canvi, les beques de responsabilitat social del centre de Planeta Formació i Universitats de L’Hospitalet van adreçades preferentment als veïns i a les veïnes de L’Hospitalet majors de 16 anys.

Tant unes com les altres, tenen quatre modalitats: modalitat A, per cobrir les despeses dels cursos homologats de formació professional i contínua recollits en el catàleg de Planeta Formació i Universitats; modalitat B, per cobrir les despeses dels cursos de formació universitària, nivells de postgrau o màsters; modalitat C, per cobrir les despeses dels cursos de reciclatge destinats a professorat de formació professional, i modalitat D, per cobrir les despeses dels cursos de l’escola de negocis. En total, hi haurà una oferta d’ una vuitantena de cursos i màsters formatius.

Els criteris i barems per donar les beques es faran públics en cada convocatòria i tindran en compte criteris econòmics i acadèmics de les persones sol•licitants, entre d’altres.

Fins l’1 de setembre, es poden presentar les sol•licituds per demanar les beques per als estudis que oferta el grup Planeta Formació i Universitats a L’Hospitalet a partir d’aquesta tardor. L’Ajuntament compta amb una plataforma online en el seu web www.l-h.cat, en la qual es pot consultar tota la informació general de la convocatòria, el calendari i les bases de les beques. La presentació de les sol•licituds és fins a l’1 de setembre.

L’Ajuntament de L’Hospitalet va atorgar en règim de concurrència al Grupo Planeta l’edifici dels antics jutjats de la ciutat per destinar-lo a centre educatiu i desenvolupar-hi diferents activitats formatives d’àmbit universitari i formació professional per a un període de 25 anys, prorrogable fins a un màxim de cinc anys més.

Planeta ha rehabilitat l’edifici, amb una inversió de 7 milions d’euros. El projecte centrat en la formació necessitats formatives amb el món empresarial.