Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 20-09-2017

  20-09-2017

  El Campus de Bellvitge de la UB. Entrevista amb Xavier Ariza

  I també reportatge sobre els usuaris de les Aules d'Estudi

 • Video:

  Pren-ne nota - Agenda 14-09-2017

  Exposició: Jordi Macabich i amics"

 • Video: 13-09-2017

  13-09-2017

  Aula L'H 13 set. - L'inici del curs. Entrevista amb el tinent d'alcalde d'Educació, Jaume Graells

  I també, reportatge de les escoles bressol

 • Video: 13-09-2017

  13-09-2017

  Pren-ne nota - Agenda 13-09-2017

 • Video: 13-09-2017

  13-09-2017

  El procés d'adaptació a les escoles bressol. La Casa dels Contes

  Clip del programa Aula L'H

 • Video: 13-09-2017

  13-09-2017

  A mi m'agrada... Recomanacions de Lucia Folch i Martí Canet

  Clip del programa Aula L'H

Allau de reaccions davant la situació excepcional que viu el país

Declaracions sobre l'ofensiva de l'Estat contra l'1-O

L'Ajuntament donarà prioritat als vianants a Leonardo da Vinci

Continua el conflicte per la zona de càrrega i descàrrega

Granvia Sud es preparar per celebrar el 50è aniversari

Actes del 21 de setembre a l'1 d'octubre

La zona verda serà gratuïta pels residents de Can Serra

Els veïns continuen recollint signatures contra les zones verda i blava

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 23. 06. 2017

Es lliuren els premis del Concurs de Joves Emprenedors

S'han presentat una seixantena de projectes

Un total de 176 alumnes de cicles de grau superior de vuit centres educatius han pres part en l'edició d'enguany del Concurs de Joves Emprenedors, que ha rebut 63 treballs. L'Institut Provençana s'ha endut dos dels quatre premis, inclòs el de millor projecte empresarial, mentre que els altres dos premis han estat per a l'Institut Llobregat i el Centre d'Estudis Joan XXIII.

Una línia de calçats per a homes i dones amb el taló desmuntable i intercanviable anonemada 'Cinderella', ha estat escollit com a millor projecte empresarial tant per la seva funcionalitat com per la qualitat del disseny. El projecte l'han ideat per un grup d'alumnes de l'institut Provençana.

Aquest mateix centre educatiu ha assolit el premi a millor projecte empresarial de millora de la qualitat de vida, gràcies a unes bosses elèctriques, 'Electricbag', que permeten escalfar el menjar mitjançant qualsevol aparell que compti amb connexió USB. L'Andrea, la Katya i la Maryory han explicat que "si volem estudiar i treballar no haurem d'anar cada dia a dinar a casa i segurament no haurem de gastar tants diners, ja que podrem escalfar el menjar a qualsevol lloc".

L'institut Llobregat s'ha alçat amb el premi a millor projecte empresarial tecnològic amb el projecte 'Extrusora' 3D', un enginy dissenyat per produir filaments especials per a impressores 3D.

I el Centre d'Estudis Joan XXIII ha estat guardonat amb el premi a la millor idea innovadora de producte o servei. La proposta de l'Alba, el Sergio i l'Alejandro es diu 'Eternal Garden' i es basa en fer servir les cendres dels difunts per abonar un jardí, de tal manera "que les cendres seran el primer aliment de la llavor que plantem i aquella persona serà com si tornés a néixer en aquella planta".

El Concurs de Joves Emprenedors és una iniciativa que promou la regidoria de Turisme i Desenvolupament Econòmic, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i d'altres organismes i institucions, com les entitats empresarials AEBALL i SECOT, la UPC i la Cambra de Comerç.

L'objectiu és fomentar l'esperit emprenedor i empresarial dels joves estudiants de cicles professionals superiors de la ciutat. Arran d'això, Roberto Dalmases, membre de SECOT, Sèniors Espanyols per a la Cooperació Tècnica, ha indicat que "alguns d'aquests joves tenen una capacitat d'innovació prou gran".

De la seva banda, la regidora de Turisme i Desenvolupament Econòmic, Rocío Ramírez, ha posat l'èmfasi en el fet que la emprenedoria "implica treballar en xarxa i en col•laboració amb els altres, sobretot si es tracta de millorar la qualitat de vida de la ciutat".