Les entitats demanen mesures urgents per solucionar la situació de Can Trinxet Reproduir video

18-06-2018 Les entitats demanen mesures urgents per solucionar la situació de Can Trinxet

Notícia de l'Informatiu

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 18-06-2018

  18-06-2018

  Festival flamenc Broche de Oro

  Notícia de l'Informatiu

 • Video: 18-06-2018

  18-06-2018

  Nit de Tapes al Mercat de Santa Eulàlia

  Notícia de l'Informatiu

 • Video: 18-06-2018

  18-06-2018

  Instruments de percussió contra el càncer

  Notícia de l'Informatiu

 • Video: 18-06-2018

  18-06-2018

  Festa Major del Centre

  Notícia de l'Informatiu

 • Video: 15-06-2018

  15-06-2018

  Es reprenen les obres de desmantellament de l'edifici de l'Òpera

  Notícia de l'Informatiu

 • Video: 15-06-2018

  15-06-2018

  Perímetre Obert : Tatoo

  Art a la pell

Festival flamenc 'Broche de Oro' tot coincidint amb els 50 anys de la Peña Antonio Mairena

La plaça de la Llibertat s'ha quedat petita de la munió de gent que hi ha assistit

Les entitats demanen mesures urgents per solucionar la situació de Can Trinxet

Es mostren contraris al tancat que ha fet l'Ajuntament

Campanya als locals d'oci nocturn per fomentar les actituds cíviques

Per respectar l'espai públic i el descans dels veïns

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 23. 06. 2017

Es lliuren els premis del Concurs de Joves Emprenedors

S'han presentat una seixantena de projectes

Un total de 176 alumnes de cicles de grau superior de vuit centres educatius han pres part en l'edició d'enguany del Concurs de Joves Emprenedors, que ha rebut 63 treballs. L'Institut Provençana s'ha endut dos dels quatre premis, inclòs el de millor projecte empresarial, mentre que els altres dos premis han estat per a l'Institut Llobregat i el Centre d'Estudis Joan XXIII.

Una línia de calçats per a homes i dones amb el taló desmuntable i intercanviable anonemada 'Cinderella', ha estat escollit com a millor projecte empresarial tant per la seva funcionalitat com per la qualitat del disseny. El projecte l'han ideat per un grup d'alumnes de l'institut Provençana.

Aquest mateix centre educatiu ha assolit el premi a millor projecte empresarial de millora de la qualitat de vida, gràcies a unes bosses elèctriques, 'Electricbag', que permeten escalfar el menjar mitjançant qualsevol aparell que compti amb connexió USB. L'Andrea, la Katya i la Maryory han explicat que "si volem estudiar i treballar no haurem d'anar cada dia a dinar a casa i segurament no haurem de gastar tants diners, ja que podrem escalfar el menjar a qualsevol lloc".

L'institut Llobregat s'ha alçat amb el premi a millor projecte empresarial tecnològic amb el projecte 'Extrusora' 3D', un enginy dissenyat per produir filaments especials per a impressores 3D.

I el Centre d'Estudis Joan XXIII ha estat guardonat amb el premi a la millor idea innovadora de producte o servei. La proposta de l'Alba, el Sergio i l'Alejandro es diu 'Eternal Garden' i es basa en fer servir les cendres dels difunts per abonar un jardí, de tal manera "que les cendres seran el primer aliment de la llavor que plantem i aquella persona serà com si tornés a néixer en aquella planta".

El Concurs de Joves Emprenedors és una iniciativa que promou la regidoria de Turisme i Desenvolupament Econòmic, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i d'altres organismes i institucions, com les entitats empresarials AEBALL i SECOT, la UPC i la Cambra de Comerç.

L'objectiu és fomentar l'esperit emprenedor i empresarial dels joves estudiants de cicles professionals superiors de la ciutat. Arran d'això, Roberto Dalmases, membre de SECOT, Sèniors Espanyols per a la Cooperació Tècnica, ha indicat que "alguns d'aquests joves tenen una capacitat d'innovació prou gran".

De la seva banda, la regidora de Turisme i Desenvolupament Econòmic, Rocío Ramírez, ha posat l'èmfasi en el fet que la emprenedoria "implica treballar en xarxa i en col•laboració amb els altres, sobretot si es tracta de millorar la qualitat de vida de la ciutat".