Entrevista de L'Informatiu - Josep Mª Huguet, delegat a L'H Gremi Hotels de Barcelona Reproduir video

Entrevista de L'Informatiu - Josep Mª Huguet, delegat a L'H Gremi Hotels de Barcelona

Destaquem Tots els vídeos

 • Video:

  Entrevista de L'Informatiu - Josep Mª Huguet, delegat a L'H Gremi Hotels de Barcelona

 • Video:

  L'Informatiu 04-06-2020

 • Video: 03-05-2020

  03-05-2020

  Aula L'H 3 de juny - Entrevista Jaume Graells i novetats FP

 • Video: 03-06-2020

  03-06-2020

  Entrevista de L'Informatiu - Pepe Castro, tinent alcalde Convivència i Seguretat

 • Video: 03-06-2020

  03-06-2020

  L'Informatiu - 03-06-2020

 • Video: 02-06-2020

  02-06-2020

  Veïns - Canvi climàtic i medi ambient amb José Luis Casanova

  I Manuel Domínguez parla de la pèrdua dels terrenys de La Marina

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 09. 05. 2017

El PDU Granvia-Llobregat, a debat al Parlament

S'abordarà a dues comissions de la cambra catalana

El PDU, el projecte per al soterrament d'un nou tram de la Granvia, la construcció d'una vintena d'edificacions i una zona verda de 30 hectàrees, s'abordarà a dues comissions del Parlament. Mentrestant, No Més Blocs considera el fet que el Consorci per a la Reforma de la Granvia hagi iniciat els primers processos administratius fa palès que la Generalitat i l'Ajuntament han engegat  la "piconadora".

El grup parlamentari de C's presentarà en la Comissió de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la cambra catalana una proposta de resolució per tal que els ciutadans de L'Hospitalet puguin decidir si donen el vist-i-plau al PDU Granvia-Llobregat, que afectarà el 8% del territori de L'Hospitalet.

C's també demanarà que es faci un estudi que determini la viabilitat econòmica del PDU i el possible impacte mediambiental. El diputat Sergio Sanz ha declarat que després "dels efectes dramàtics de la "bombolla immobiliària", projectes de tanta envergadura com el PDU "generen molts dubtes", a banda de un territori propici per a la corrupció, motiu pel qual caldria ser "molt prudents".

D'altra banda, el PDU Granvia-Llobregat també s'analitzarà aquest dimecres a la Comissió de Política Territorial de la cambra catalana, a proposta dels grups de la CUP i Catalunya Sí Que Es Pot. Tret del PSC i PDeCAT, s'espera que la resta de grups no hi votin a favor.

L'assemblea No Més Blocs considera que els tràmits administratius per desplegar el PDU-Granvia que ja ha iniciat el Consorci per a la Reforma de la Gran Via fan palès que el departament de Política Territorial i el govern municipal continuen tancats al diàleg i pensen aplicar la piconadora.

No Més Blocs recorda que el PDU encara s'ha de debatre al Parlament i que també s'haurà de resoldre el contenciós judicial que presentaran diverses entitats socials contràries a aquest projecte urbanístic, que consideren especulatiu i perjudicial per al medi ambient.

També critica que els projectes que el soterrament d'un tram de la Gran Via i d'urbanització del sector 1 suposarien la requalificació com a zona edificable d'un àrea de 12 hectàrees en la qual s'havia de fer un parc, com a compensació per la construcció del Tanatori de la Granvia, i que ja no es farà. Javier Mulero, membre de No Més Blocs, ha lamentat que "el parc no es farà, però els terrenys seran qualificats perquè el sector privat tregui profit"

No Més Blocs ha anunciat que mantindrà la mobilització i les accions de protesta per aturar el PDU, la primera de les quals serà el 23 de maig, a les portes de l'Ajuntament. També han anunciat presència i accions de sensibilització ciutadana contra el PDU-Granvia a les festes majors dels barris de l'Hospitalet, a banda d'una manifestació que es convocaria al setembre.

Igualment, No Més Blocs i les entitats adherides al manifest contra el PDU mantenen contactes amb diverses forces polítiques per presentar de forma conjunta als tribunals un contenciós administratiu.

Més informació, veure vídeo de la part superior.