Entrevista de L'Informatiu - Roque Fernández, president de l'AVV de Bellvitge Reproduir video

13-06-2019 Entrevista de L'Informatiu - Roque Fernández, president de l'AVV de Bellvitge

 

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 15-06-2019

  15-06-2019

  Ple extraordinari de presa de possessió del nou Ajuntament (2019-2023)

 • Video: 14-06-2019

  14-06-2019

  Batecs 14 Juny: "Estudis i xarxes socials" amb el Guillem Viladoms

  Té més de 250.000 seguidors al Tik Tok

 • Video: 13-06-2019

  13-06-2019

  Entrevista de L'Informatiu - Roque Fernández, president de l'AVV de Bellvitge

 • Video: 12-06-2019

  12-06-2019

  Aula L'H 12 de juny - El Consell del Nois i Noies 2018-2019

 • Video: 11-06-2019

  11-06-2019

  Veïns - L'associació Acordis i la Festa de la Diversitat

  També les Festes Majors del Centre i Can Serra

 • Video: 11-06-2019

  11-06-2019

  Entrevista de L'Informatiu - Maria José Vasco, resp. Oficina del Voluntariat de L'H

La Festa de la Diversitat celebra 25 anys

A la festa han participat més de 70 entitats

Les formacions polítiques coincideixen en la voluntat d'arribar a grans consensos de ciutat

Responen a la crida al diàleg del discurs d'investidura de Núria Marín

Núria Marín, proclamada alcaldessa amb majoria absoluta dels vots del nou consistori

Aposta pel diàleg i demana el mateix a tots els grups municipals

Incendi en una nau industrial del carrer Sant Antoni

Ha afectat els envans pluvials de l'edifici del costat

Arriba la 22ª edició de l'Hospi CUP

Torneig aleví organitzat per la Unificación Bellvitge

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 09. 05. 2017

El PDU Granvia-Llobregat, a debat al Parlament

S'abordarà a dues comissions de la cambra catalana

El PDU, el projecte per al soterrament d'un nou tram de la Granvia, la construcció d'una vintena d'edificacions i una zona verda de 30 hectàrees, s'abordarà a dues comissions del Parlament. Mentrestant, No Més Blocs considera el fet que el Consorci per a la Reforma de la Granvia hagi iniciat els primers processos administratius fa palès que la Generalitat i l'Ajuntament han engegat  la "piconadora".

El grup parlamentari de C's presentarà en la Comissió de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la cambra catalana una proposta de resolució per tal que els ciutadans de L'Hospitalet puguin decidir si donen el vist-i-plau al PDU Granvia-Llobregat, que afectarà el 8% del territori de L'Hospitalet.

C's també demanarà que es faci un estudi que determini la viabilitat econòmica del PDU i el possible impacte mediambiental. El diputat Sergio Sanz ha declarat que després "dels efectes dramàtics de la "bombolla immobiliària", projectes de tanta envergadura com el PDU "generen molts dubtes", a banda de un territori propici per a la corrupció, motiu pel qual caldria ser "molt prudents".

D'altra banda, el PDU Granvia-Llobregat també s'analitzarà aquest dimecres a la Comissió de Política Territorial de la cambra catalana, a proposta dels grups de la CUP i Catalunya Sí Que Es Pot. Tret del PSC i PDeCAT, s'espera que la resta de grups no hi votin a favor.

L'assemblea No Més Blocs considera que els tràmits administratius per desplegar el PDU-Granvia que ja ha iniciat el Consorci per a la Reforma de la Gran Via fan palès que el departament de Política Territorial i el govern municipal continuen tancats al diàleg i pensen aplicar la piconadora.

No Més Blocs recorda que el PDU encara s'ha de debatre al Parlament i que també s'haurà de resoldre el contenciós judicial que presentaran diverses entitats socials contràries a aquest projecte urbanístic, que consideren especulatiu i perjudicial per al medi ambient.

També critica que els projectes que el soterrament d'un tram de la Gran Via i d'urbanització del sector 1 suposarien la requalificació com a zona edificable d'un àrea de 12 hectàrees en la qual s'havia de fer un parc, com a compensació per la construcció del Tanatori de la Granvia, i que ja no es farà. Javier Mulero, membre de No Més Blocs, ha lamentat que "el parc no es farà, però els terrenys seran qualificats perquè el sector privat tregui profit"

No Més Blocs ha anunciat que mantindrà la mobilització i les accions de protesta per aturar el PDU, la primera de les quals serà el 23 de maig, a les portes de l'Ajuntament. També han anunciat presència i accions de sensibilització ciutadana contra el PDU-Granvia a les festes majors dels barris de l'Hospitalet, a banda d'una manifestació que es convocaria al setembre.

Igualment, No Més Blocs i les entitats adherides al manifest contra el PDU mantenen contactes amb diverses forces polítiques per presentar de forma conjunta als tribunals un contenciós administratiu.

Més informació, veure vídeo de la part superior.