Viu l'estiu 2019 a Televisió L'Hospitalet Reproduir video

31-07-2019 Viu l'estiu 2019 a Televisió L'Hospitalet

 

 

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 21-08-2019

  21-08-2019

  Campanya de renovació de l'arbrat viari a tots els districtes

 • Video:

  Aula L'H 22 de maig - Nous cicles d'FP als instituts Llobregat i Provençana

 • Video:

  Veïns - L'Ateneu Cooperatiu "La Col·lectiva" i La Saboga

  També l'entitat Santa Eulàlia 2002

 • Video:

  El Banc de Sang demana que tothom que ho pugui faci una donació

 • Video:

  L'Hospital de Bellvitge avança en 25 minuts el tractament urgent de l'ictus

 • Video:

  Condemna i rebuig per la mort d'una dona a mans de la seva exparella

Desarticulat un grup criminal dedicat al tràfic de marihuana a L'H

Els agents n'han localitzat 6 quilos, haixix i 12.000 euros en efectiu

Els Mossos detenen un conductor per provocar un accident mortal a Jorba

És un home de nacionalitat espanyola i veí de L'Hospitalet

L'Hospitalet acollirà la primera Fira d'Economia Social, el 4 d'octubre

Les inscripcions per a les expositores ja estan obertes

Infants i joves es diverteixen en els diferents casals d'estiu que s'ofereixen a la ciutat

L'Esplai La Florida allarga les seves activitats fins a l'inici del curs escolar

Els Mossos detenen a L'H un home membre d'un grup criminal dedicat a robatoris en domicilis

És un albanès de 33 anys presumpte autor d'onze robatoris en habitatges

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 09. 05. 2017

El PDU Granvia-Llobregat, a debat al Parlament

S'abordarà a dues comissions de la cambra catalana

El PDU, el projecte per al soterrament d'un nou tram de la Granvia, la construcció d'una vintena d'edificacions i una zona verda de 30 hectàrees, s'abordarà a dues comissions del Parlament. Mentrestant, No Més Blocs considera el fet que el Consorci per a la Reforma de la Granvia hagi iniciat els primers processos administratius fa palès que la Generalitat i l'Ajuntament han engegat  la "piconadora".

El grup parlamentari de C's presentarà en la Comissió de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la cambra catalana una proposta de resolució per tal que els ciutadans de L'Hospitalet puguin decidir si donen el vist-i-plau al PDU Granvia-Llobregat, que afectarà el 8% del territori de L'Hospitalet.

C's també demanarà que es faci un estudi que determini la viabilitat econòmica del PDU i el possible impacte mediambiental. El diputat Sergio Sanz ha declarat que després "dels efectes dramàtics de la "bombolla immobiliària", projectes de tanta envergadura com el PDU "generen molts dubtes", a banda de un territori propici per a la corrupció, motiu pel qual caldria ser "molt prudents".

D'altra banda, el PDU Granvia-Llobregat també s'analitzarà aquest dimecres a la Comissió de Política Territorial de la cambra catalana, a proposta dels grups de la CUP i Catalunya Sí Que Es Pot. Tret del PSC i PDeCAT, s'espera que la resta de grups no hi votin a favor.

L'assemblea No Més Blocs considera que els tràmits administratius per desplegar el PDU-Granvia que ja ha iniciat el Consorci per a la Reforma de la Gran Via fan palès que el departament de Política Territorial i el govern municipal continuen tancats al diàleg i pensen aplicar la piconadora.

No Més Blocs recorda que el PDU encara s'ha de debatre al Parlament i que també s'haurà de resoldre el contenciós judicial que presentaran diverses entitats socials contràries a aquest projecte urbanístic, que consideren especulatiu i perjudicial per al medi ambient.

També critica que els projectes que el soterrament d'un tram de la Gran Via i d'urbanització del sector 1 suposarien la requalificació com a zona edificable d'un àrea de 12 hectàrees en la qual s'havia de fer un parc, com a compensació per la construcció del Tanatori de la Granvia, i que ja no es farà. Javier Mulero, membre de No Més Blocs, ha lamentat que "el parc no es farà, però els terrenys seran qualificats perquè el sector privat tregui profit"

No Més Blocs ha anunciat que mantindrà la mobilització i les accions de protesta per aturar el PDU, la primera de les quals serà el 23 de maig, a les portes de l'Ajuntament. També han anunciat presència i accions de sensibilització ciutadana contra el PDU-Granvia a les festes majors dels barris de l'Hospitalet, a banda d'una manifestació que es convocaria al setembre.

Igualment, No Més Blocs i les entitats adherides al manifest contra el PDU mantenen contactes amb diverses forces polítiques per presentar de forma conjunta als tribunals un contenciós administratiu.

Més informació, veure vídeo de la part superior.