Entrevista de L'informatiu - Lluís Esteve, coordin. del Pla integral les Planes Blocs Florida Reproduir video

22-10-2019 Entrevista de L'informatiu - Lluís Esteve, coordin. del Pla integral les Planes Blocs Florida

 

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 22-10-2019

  22-10-2019

  Veïns - Entrevista i actuació de l'associació africana Ven Lumon i el Club Rumbau

  I el grup teatral Los Jeremías

 • Video: 22-10-2019

  22-10-2019

  Entrevista de L'informatiu - Lluís Esteve, coordin. del Pla integral les Planes Blocs Florida

 • Video: 18-10-2019

  18-10-2019

  Batecs 18 octubre. - CONVIURE AMB ANIMALS (em dona felicitat). Amb la Judith del Olmo, fundadora de Gats L'H

 • Video: 17-10-2019

  17-10-2019

  Entrevista de L'informatiu - Francesc Belver, portaveu municipal del PSC

 • Video: 16-10-2019

  16-10-2019

  Aula L'H 16 octubre - Erasmus Plus sobre medi ambient a l'institut Europa

 • Video: 16-10-2019

  16-10-2019

  Entrevista de L'informatiu - Antoni García Acero, portaveu municipal d'ERC

 • L'Arquebisbat de Barcelona estudiarà si pren accions per la missa d'homenatge a la 'División Azul'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 11. 11. 2016

L'Arquebisbat de Barcelona estudiarà si pren accions per la missa d'homenatge a la 'División Azul'

Es va fer a la parròquia de Sanfeliu el passat 5 de novembre

L'Arquebisbat de Barcelona ha emès un comunicat en què afirma que estudiarà si es prenen accions per la celebració, a la parròquia Immaculada Concepció, d'una missa en commemoració del 75è aniversari de la 'División Azul', que va lluitar amb l'exèrcit nazi durant la Segona Guerra Mundial.  

Segons va publicar el diari La Directa, el passat 5 de novembre, la parròquia de Sanfeliu va ser l'escenari d'aquest acte organitzat per l'Hermandad de Combatientes de la División Azul de Barcelona. L'acte va aplegar gairebé un centenar de persones. A les imatges que publica La Directa es pot veure com alguns dels assistents fan la salutació feixista. També es pot veure la bandera espanyola preconstitucional i altres elements de la División Azul.

L'Arquebisbat ha recordat que la missió de l’Església, en cap cas, ha de ser la de fer política, sinó la d’acompanyar a tots els fidels en la seva trobada amb Déu.

El rector de la parròquia de Sanfeliu, Custodio Ballester, ha indicat que no entén l'enrenou que hi ha hagut, ja que després de la missa "es va fer un acte acadèmic sobre aquest episodi de la història d'Espanya" i ha puntualitzat que "al costat del maniquí amb l'uniforme de la División Azul hi havia un altre vestit amb l'uniforme de l'exèrcit soviétic, ja que el sentit de l'acte era historiogràfic".

Ballester ha recordat que l'últim ministre socialista de Defensa, José Bono, va convidar a la celebració del Dia de les Forces Armades excombatents de la División Azul i de les Brigades Internacionals i ha afegit que "seria un error censurar la Història".

Sobre el comunicat de l'Arquebisbat de Barcelona, mossèn Ballester ha indicat que "l'Església catòlica no és un jutjat de guàrdia, així que estic tranquil. Tot i així, si l'arquebisbe, que es el nostre pare, em vol dir alguna cosa, doncs ho acceptaré, com fill seu que sóc".

No és la primera vegada que la parròquia de Sanfeliu, al capdavant de la qual es troba el mossèn Custodio Ballester, es veu immersa en la polèmica per la celebració d'actes polítics. En diverses ocasions, la parròquia ha organitzat una desfilada de Setmana Santa amb la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona.

(Foto. La Directa).