Batecs 1 febrer - La boxa i el hip hop amb Isaac Real Reproduir video

01-02-2019 Batecs 1 febrer - La boxa i el hip hop amb Isaac Real "Chaca"

Ex campió europeu en pes mitjà i component de Rosa Rosario

 

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 22-03-2019

  22-03-2019

  Batecs 22 març - "Passió per la cuina de proximitat" amb l'Aina Martín

  Xef del 1r restaurant amb segell Slow Food de L'H

 • Video: 15-03-2019

  15-03-2019

  Batecs 15 març - Toni Sáez, "El doctor d'instruments"

  Baixista de thrash metal i col·leccionista d'instruments elèctrics

 • Video: 08-03-2019

  08-03-2019

  Batecs 8 març. - "Educació i igualtat" els compromisos de la Laura García

  Membre de l'entitat feminista Bruixes

 • El programa Zoom In desvetllarà l'existència d'una xarxa de nazis a L'H l'any 1947

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia reportatges 01. 12. 2016

El programa Zoom In desvetllarà l'existència d'una xarxa de nazis a L'H l'any 1947

Aquest divendres, el programa de TV L'H entrevistarà Rosa Sala Rose

El programa Zoom In de Televisió L’H entrevistarà aquest divendres la filòloga i escriptora Rosa Sala Rose per parlar sobre les xarxes d’evasió pels Pirineus durant la II Guerra Mundial, i situarà L’Hospitalet en aquests circuits. A més, desvetllarà uns documents inèdits procedents dels arxius dels Estats Units que provarien la presència de nazis a L’Hospitalet l’any 1947.

Aquesta segona edició del programa ZOOM IN, que s’emetrà aquest divendres 2 de desembre a les 21.30h, aprofita la presència de l'exposició Fugint de l'Holocaust, que s'exposa fins al proper 18 de desembre a l’edifici l’Harmonia del Museu de L’Hospitalet, per parlar de les xarxes d’evasió que travessant els Pirineus van salvar la vida -i també van conduir a la mort- a alguns milers de jueus durant la Segona Guerra Mundial.

El programa comptarà amb la presència de la filòloga, investigadora, germanista i escriptora Rosa Sala Rose, ha estat produït per Carles Pulido i serà editat i presentat pel periodista Enric Gil.

Aquests circuits clandestins sovint es dirigien cap a Barcelona, i l’Hospitalet també en va tenir la seva intervenció. Una investigació de Rosa Sala va posar de manifest l’existència d’una d’aquestes xarxes comandada per un hospitalenc, Antoni Puigdellívol, un fosc personatge amb una interessant història al darrere.

Exclusiva

Però a més, Televisió de L’Hospitalet ha trobat als Estats Units un document desclassificat de la CIA que provaria la presència de nazis a la ciutat després de la II Guerra Mundial en una inquietant xarxa que es preparava per a una suposada guerra bacteriològica.

El programa també aportarà el testimoni d’altres especialistes, com Josep Calvet, comissari de l’exposició Fugint de l’Holocaust, o Jordi Finestres, periodista i escriptor que ha investigat els documents de l’Arxiu Nacional dels Estats Units relatius a la presència de nazis a Espanya i ha publicat diversos articles sobre el tema, especialment a la revista Sàpiens.

L’emissió es completarà amb el passi del documental Giza, la niña de la maleta, dirigit per David Serrano, que explica la història del retrobament de dues germanes separades per la II Guerra Mundial. Una d’elles, Giza Alterwajn, sobreviu al gueto de Varsòvia en fugir amagada dins d’una maleta quan només té vuit mesos de vida.

La nova entrega de Zoom In s’estrenarà aquest divendres a les 21.30h i es reemetrà dissabte i diumenge a la mateixa hora. En els tres casos s’inclourà l’emissió del documental de David Serrano, que en canvi, per qüestions de drets d’emissió, no es podrà veure en la versió a la carta del programa que es penjarà a L'Hdigital.

Nova secció per a Zoom In a L'Hdigital

L'Hdigital ha creat una nova secció per poder consultar a la carta els diferents Zoom In que es produeixin per a Televisió L'Hospitalet. A la pàgina, a més del contingut a la carta, també es poden fer suggerències sobre temes per a pròxims programes.

Zoom In és un espai d'entrevistes i reportatges en profunditat que tracten sobre algun tema d'actualitat a L'Hospitalet o en general. El primer programa va entrevistar a l'investigador de l'IDIBELL especialista en la recerca sobre el càncer, Manel Esteller.