L'Informatiu - 25-05-2022 Reproduir video

25-05-2022 L'Informatiu - 25-05-2022

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 25-05-2022

  25-05-2022

  Ple municipal maig 2022 - (3) Mocions L'H en Comú Podem, PP i precs i preguntes

 • Video: 25-05-2022

  25-05-2022

  Ple municipal maig 2022 - (2) Mocions ERC i Ciutadans

 • Video: 25-05-2022

  25-05-2022

  Ple municipal maig 2022 - (1) Dictàmens i mocions conjuntes

 • Video: 25-05-2022

  25-05-2022

  L'Informatiu - 25-05-2022

 • Video: 24-05-2022

  24-05-2022

  L'Informatiu - 24-05-2022

 • Video: 23-05-2022

  23-05-2022

  L'Informatiu - 23-05-2022

El BC Tecla Sala, a una victòria de l'ascens a Copa Catalunya masculina

El conjunt d'Aleix Simó pujarà si guanya aquest diumenge el SAFA Claror

L'H i MWCapital promouen solucions TIC per millorar la qualitat de vida de les persones grans

Se seleccionaran fins a 10 propostes per desenvolupar projectes pilot

Hispack i Graphispag presents a Fira Granvia fins al 27 de maig

Mostren el poder del packaging per innovar processos industrials i hàbits de consum

Pas decisiu per fer el nou CUAP i l'ambulatori de Sant Josep

Acord unànime de Ple, que cedirà el solar de Josep Tarradellas a la Generalitat

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 22. 09. 2015

Debat sobre educació convocat per la Xarxa Groga

Hi participen totes les llistes del 27-S tret de Junts pel Sí i PP

La Xarxa Groga per l’educació de L’H va convocat el 21 de setembre un debat amb les candidatures que concorren a les eleccions autonòmiques per interpel·lar-les sobre el seu programa educatiu. Hi van assistir PSC, Catalunya Sí que es Pot, UDC, C’s, CUP, Recortes Cero – Els Verds i PACMA.

El debat sobre l’educació a Catalunya convocat per la Xarxa Groga de L’H es va estructurar en quatre blocs: el marc legal educatiu (LEC i LOMCE), les propostes pedagògiques, els edificis i equipaments, i l’escola pública i l’escola concertada.

De les 9 candidatures que es presenten per la circumscripció de Barcelona el 27-S només van assistir 7 al Centre Cultural Sant JosepPSC, Catalunya Sí que es Pot, UDC, C’s, CUP, Recortes Cero – Els Verds i PACMA. Els organitzadors van explicar que Junts pel Sí i PP van confirmar que hi participarien però finament no hi van comparèixer.

En nom del PSC va participar el regidor d’Educació i Cultura, Jaume Graells, que va rebutjar la LOMCE i va denunciar que la LEC no s’està aplicant. L’edil va afirmar que “actualment, la situació de l’educació pública a Catalunya és insostenible a causa de les retallades i volem refer-la amb un pacte d’esquerres per unir forces per una educació en els nivells de benestar que necessitem. Hem de destinar un 6% del PIB a educació”. Els socialistes són partidaris de que el sistema educatiu s’adapti a l’alumnat i d’incrementar els pressupostos i la inversió en educació per evitar que hi hagi escoles en barracons.

Albert Cazalilla, l’hospitalenc que ocupa el número 37 de la llista de Catalunya Sí que es Pot, va afirmar que “cal aturar l’aplicació de la LOMCE i derogar-la”, mentre que va considerar la LEC un pegat cal millorar. “Nosaltres defensem una escola 100 per 100 pública, amb equitat, igualtat i inclusiva, i eliminar injustícies com la subvenció a centres concetats que segreguen alumnes per sexe mentre que hi ha escoles públiques en barracons”. La coalició proposa un pla de xoc contra el fracàs escolar, reducció de les ratio i seguiment individual de l’alumnat, incrementar la inversió en infraestructures i la revisió del concert amb les escoles privades.

Per Ciutadans va participar en el debat el regidor Rainaldo Ruiz, que va criticar la LOMCE tot i que pensa que s’ha d’acomplir fins que hi hagi una nova norma. La formació defensa “un pacte nacional per l’educació que garanteixi la seva permanència” i considera que els centres educatius han de tenir plena autonomia en l’aplicació dels programes pedagògics. C’S creu que “la Generalitat hauria de cedir als municipis la competència en equipaments educatius” i que cal invertir més en l’escola pública i mantenir la concertada. Ruiz va afirmar que cal “una escola trilingüe, que dediqui un 40% al català, un 40% al castellà i un 20% a una llengua estrangera”.

UDC va participar amb el número 25 per Barcelona, Xavier Güell, que va defensar la LEC i la seva aplicació “amb estabilitat i duració en el temps per no haver d’aprovar una llei d’educació cada cinc anys com passa ara”. Gúell es va mostrar partidari de la plena autonomia dels centres educatius i va denunciar que la falta d’infraestructures educatives és un problema tant a les grans ciutats com en nuclis petits. Güell va defensar “una escola pública de qualitat però també l’escola concertada, perquè les famílies han de poder exercir el dret a escollir escola”.

El membre de la CUP a L’Hospitalet, Xavier Valverde, va defensar que “qualsevol llei educativa ha de ser promoguda per la comunitat educativa. Com que no es fa així, les normes es renoven cada cinc anys. Les lleis actuals estan obsoletes”. La candidatura vol una nova llei que integri la comunitat educativa i l’autonomia dels centres i defensa “la ILP per a una educació pública de qualitat, en català, universal, participativa i inclusiva que ja ha recollit 95.000 signatures i que es tramitarà al Parlament”. La CUP no vol que es destini “ni un euro més a l’escola concertada fins que no se solucioni el problema d’infraestructures de l’escola pública”.

La cap de llista del partit animalista PACMA, Anaïs Arranz, va participar en nom d’aquesta formació per defensar “una educació pública de qualitat , inclusiva i per formar persones adultes que siguin felices”. És partidaria de reduir la ratio d’alumnes per aula i d’implantar experiències educatives d’altres països. Arranz considera “intolerable” que hi hagi alumnes que estudiïn en barracons i que cal destinar més recursos a l’escola pública, “és una inversió perquè els alumnes creixin com a persones”.

En nom de Recortes Cero – Els Verds hi va assistir l’hospitalenca Eva Avendaño, número 3 per Barcelona. Aquesta coalició considera que la LOMCE estableix diferències entre ciutadans de primera i de segona i que cal millorar la democràcia i la participació en la gestió de les escoles i amb llibertat de càtedra. Avendaño va defensar revertir les retallades que xifren en 1.400 milions d’euros i redistribuir la riquesa per millorar l’escola pública, “que paguin més els que més tenen, com els bancs i les grans fortunes”.