Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 18-09-2017

  18-09-2017

  La Guàrdia Urbana intenta despenjar cartells del Sï al xiringuito del PDeCat a Bellvitge

  Notícia de L'Informatiu

 • Video: 15-09-2017

  15-09-2017

  La Guàrdia Civil escorcolla dues empreses de L'H

  Notícia de L'Informatiu

 • Video: 11-09-2017

  11-09-2017

  11S-2017 a L'H. Portaveus municipals i entitats parlen de l'inici del curs

  Notícia de L'Informatiu

 • Video: 26/07/2017

  26/07/2017

  Ple Municipal juliol (3) - Mocions ERC i PDeCat, Cup-PA

 • Video: 25/07/2017

  25/07/2017

  Ple Municipal juliol (2) - Mocions C's, ICV-EUiA-Pirates i PP

 • Video: 25/07/2017

  25/07/2017

  Ple Municipal juliol(1) - Dictàmens i mocions conjuntes

Allau de reaccions davant la situació excepcional que viu el país

Declaracions sobre l'ofensiva de l'Estat contra l'1-O

L'Ajuntament donarà prioritat als vianants a Leonardo da Vinci

Continua el conflicte per la zona de càrrega i descàrrega

Granvia Sud es preparar per celebrar el 50è aniversari

Actes del 21 de setembre a l'1 d'octubre

La zona verda serà gratuïta pels residents de Can Serra

Els veïns continuen recollint signatures contra les zones verda i blava

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 28. 05. 2014

El Ple es posiciona contra la nova llei de telecomunicacions

Els regidors també critiquen les retallades a l'Hospital de Bellvitge

El Ple municipal va aprovar dues mocions contra la nova Llei de telecomunicacions que treu competències als ajuntaments sobre la instal·lació d’antenes de telefonia mòbil. Durant la sessió ordinària de maig, els regidors també es van posicionar contra les retallades de personal anunciades a l’Hospital de Bellvitge.

A traves d’una moció del PSC i d’una altra d’ICV-EUiA, el Ple municipal de L’Hospitalet es va posicionar en contra de la nova Llei de telecomunicacions que permet instal·lar antenes repetidores de telefonia en els emplaçaments que considerin les operadores i que elimina els permisos municipals per poder fer-ho.

Les mocions de PSC i ICV-EUiA van comptar amb el suport de tots els grups, tret del PP. El portaveu socialista, Francesc Josep Belver, va afirmar que “la llei té aspectes positius per desplegar la banda ampla però fa desaparèixer la intervenció municipal i permet expropiar espais. Estem d‘acord amb el progrés però no en perdre el control i la inspecció sobre aquestes instal·lacions”.

Per la seva part, el portaveu d’ICV-EUiA, Alfonso Salmerón, va recordar que "l’OMS reconeix afectacions a la salut a causa de les antenes i malalties greus, com el càncer i l’alzheimer. La llei no té en compte el principi de precaució, només liberalitzar el sector per implantar el sistema 4G”.

El portaveu del PP, Juan Carlos del Rio, va defensar que la llei “ és la que ha assolit el major consens del Congrés, un 95% dels vots”.

Contra les retallades a l’Hospital de Bellvitge

PSC i ICV-EUiA, d’una banda, i PP per un altre, van veure prosperar sengles mocions contra les retallades de personal anunciades a l’Hospital de Bellvitge. El text de la primera demana a la Generalitat que destini a serveis sanitaris tot el pressupost aprovat per al 2014, i no pas a eixugar el dèficit.

La segona demana també que “ l’Ajuntament que es comprometi a defensar la qualitat assistencial dels ciutadans i que la Generalitat es replantegi les retallades”, en paraules de la regidora del PP, Elisabet Bas.

Els dos textos es van aprovar amb el suport de tots els grups, tret de CiU.

També dins l’ambit sanitari es va aprovar la moció de PxC perquè l’Institut Català de la Salut pagui els diners que deu a les farmàcies per la dispensació de medicaments dins el sistema públic. El portaveu del grup municipal, Daniel Ordóñez, va dir que “aquest retard està afectant la viabilitat de les farmàcies perquè han de demanar crèdits per tirar endavant o pagar ells. Sembla un pla per promocionar les grans indústries farmacéutiques”. El text va comptar el suport de PSC i PP. CiU va votar en contra, i també ICV-EUiA, que ho fa amb totes les mocions de PxC.

Suport a les bressol sense ànim de lucre

PSC, PP i ICV-EUiA van presentar una moció d’urgència en suport de les escoles bressol sense afany de lucre de la ciutat, nou centres educatius que no han pogut sol·licitar l’habitual subvenció anual de la Generalitat per a aquest curs perquè aquesta no ha publicat la convocatòria.

El tinent d’alcalde d’Educació, Lluís Esteve, va afirmar que “vuit mesos de retard en la convocatòria de les subvencions suposa un forat per a aquestes bressol d’entre 30 i 60.000 euros. Són petites empreses, cooperatives en la major part dels casos que no poden aguantar aquesta situació i que ara no poden reclamar aquests diners a les famílies”.

La moció només va comptar amb el vot en contra de CiU perquè la seva portaveu, Meritxell Borràs, va afirmar que “el problema està a punt de solventar-se”.

Altres mocions aprovades

El Ple també va acordar, a proposta dels treballadors de l’Ajuntament, sol·licitar la reducció en l’edat de jubilació dels membres de la Guàrdia Urbana per equiparar-la a altres policies també considerades “professió de risc”.

També es va aprovar, a proposta del PP, modificar el Reglament municipal de serveis funeraris per adaptar-lo a la llei actual que ha liberalitzat el servei, i fer possible que qualsevol empresa funerària pugui fer el trasllat dels cadàvers.

A petició de CiU, l’Ajuntament estudiarà els efectes que tindrà la modificació de l’ordenança perquè les fleques i pastisseries amb servei de degustació puguin instal·lar vetlladors al carrer. El regidor Josep Lluís Pérez va explicar que “la crisi està obligant a ampliar els serveis dels comerços i aquesta mesura beneficiaria les fleques i les pastisseries”.

Per la seva part, ICV-EUiA va aconseguir els suports per aprovar una moció que demana que la s’aclareixi amb la màxima celeritat els sobrecostos detectats en la construcció del tram de l’AVE que passa per L’Hospitalet i que el Congrés dels Diputats creï una comissió d’investigació sobre el tema.

Per últim, PxC va sol·licitar que el Govern municipal informi als grups del desenvolupament de les mocions aprovades pel Ple, especialment quan es tracta d’estudis i informes.