Resum Ple municipal - Febrer 2019 Reproduir video

27-02-2019 Resum Ple municipal - Febrer 2019

 

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 27-02-2019

  27-02-2019

  Resum Ple municipal - Febrer 2019

 • Video: 27-02-2019

  27-02-2019

  Ple Municipal febrer (5) - Mocions PP, PDeCAT i precs i preguntes

 • Video: 27-02-2018

  27-02-2018

  Ple Municipal febrer (4) - Mocions Canviem L'H i ERC

 • Video: 27-02-2019

  27-02-2019

  Ple municipal febrer (3) - Mocions PSC i Ciutadans

 • Video: 27-02-2019

  27-02-2019

  Ple Municipal febrer (2) - Mocions conjuntes

 • Video: 27-02-2019

  27-02-2019

  Ple municipal febrer (1) - Dictàmens

Núria Marín presenta la seva candidatura per revalidar l'alcaldia

Amb un projecte que passa pel diàleg amb les administracions i la redistribució de la riquesa

El CE L'Hospitalet empata amb la UE Sant Andreu (1-1)

Els locals es sobreposen a un gol visitant que va arribar en el segon minut de partit

El Torrons Vicens aconsegueix una victòria necessària a Àvila (51-59)

Els riberencs es situen per primer cop en zona de permanència

Ariadna Velando serà la cap de llista de la CUP-L'H per la Ruptura

Amb 3 dones al capdavant de la candidatura, un dels principals eixos programàtics serà el feminisme

L'Hospi es pren la visita del Sant Andreu com a una final

Partit clau per a les aspiracions de l'equip (Diumenge, 12h.)

La Guàrdia Urbana de L'H estrena noves dependències de comandament

Amb un centre de control de la mobilitat i sales operatives i de crisi

 • L'Espai de Ciutadania presenta un manifest contra la Llei de reforma local
 • L'Espai de Ciutadania presenta un manifest contra la Llei de reforma local
 • L'Espai de Ciutadania presenta un manifest contra la Llei de reforma local

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 20. 12. 2013

L'Espai de Ciutadania presenta un manifest contra la Llei de reforma local

Davant el Ple municipal

L’Espai de Ciutadania de L’H ha presentat davant el Ple municipal un manifest contra de la Llei per a la Racionalització i la Sostenibilitat de l’Administració Local que el Congrés dels Diputats va aprovar el 19 de desembre. 

L’Espai de Ciutadania de L’H, plataforma formada per 14 entitats i sindicats de la ciutat, ha presentat davant el Ple municipal un manifest en contra de la Llei per a la Racionalització i la Sostenibilitat de l’Administració Local que es va aprovar ahir al Congrés.

El manifest l’han llegit per Eloi Moliné de Tres Quarts per Cinc Quarts i Asun Romero de CCOO, dues de les entitats que formen l’Espai de Ciutadania. El text rebutja la llei perquè vulnera l’autonomia local i l’Estatut d’Autonomia, i considera que ataca l’Estat del benestar.

També afirma que redueix les polítiques municipales i els drets dels ciutadans a tenir una política pròxima i participativa perquè subordina competències municipals a les Diputacions, administracions que no són d’elecció directa i que estan allunyades de les necessitats més pròximes dels ciutadans.

L’Espai de Ciutadania demana a les entitats i els ciutadans de L’Hospitalet adherir-se a aquesta declaració en defensa d’un enfortiment dels ajuntaments per a una major qualitat de vida dels ciutadans i per la regeneració democràtica.

Durant la lectura del manifest, els ponents han exhaurit el temps que els concedeix el reglament municipal i no han pogut acabar de llegir el manifest. Això ha donat lloc a un debat entre els grups per otorgar-los més temps però el PP no hi ha estat d’acord.

Davant d’això, el regidor d’ICV-EUiA Lluís Esteve ha decidit consumir el seu temps d’intervenció seguint amb la lectura del manifest, la qual cosa ha provocat a l’aplaudiment del públic, i la portaveu de CiU l’ha secundat en el seu torn.

El portaveu del PP, Juan Carlos del Rio, s’ha limitat a dir que abans de pronunciar-se sobre la nova llei cal esperar un dictamen jurídic per saber com afecta a L’Hospitalet després dels últims canvis introduïts en la tramitació parlamentaria de la llei.

Els dos regidors de PxC han sortit del Saló de Plens abans que comences la lectura del manifest de l’Espai de Ciutadania de L’H i no s’han pronunciat sobre el text. PSC, CiU, i ICV-EUiA li han donat ple suport.

El debat sobre aquesta llei, que marca les competències dels ajuntaments i limita que executin competències impròpies, ha provocat una discussió entre el popular Juan Carlos del Rio i l’alcaldessa Núria Marín.

Mentre que Del Rio considera que així acabaran els problemes de finançament local, Marín ha afirmat que “aquest Ajuntament s’ho pensarà molt abans de deixar de prestar serveis que necessiten els col·lectius que ho estan passant molt malament” i s’ha referit a les escoles bressol i als serveis socials.

L’alcaldessa ha animat a l’Espai de Ciutadania a presentar como iniciativa popular el manifest davant el Ple municipal per poder disposar més temps per debatre’l i perquè sigui votat.