L'Informatiu - 06-07-2022 Reproduir video

06-07-2022 L'Informatiu - 06-07-2022

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 06-07-2022

  06-07-2022

  L'Informatiu - 06-07-2022

 • Video: 05-07-2022

  05-07-2022

  L'Informatiu - 05-07-2022

 • Video: 04-07-2022

  04-07-2022

  L'Informatiu - 04-07-2022

 • Video: 30-06-2022

  30-06-2022

  L'Informatiu - 30-06-2022

 • Video: 29-06-2022

  29-06-2022

  L'Informatiu - 29-06-2022

 • Video:

  L'Informatiu - 28-06-2022

El Districte Cultural dóna la benvinguda a una nova galeria d'art, Raccon Projects

Una sala de només 17 metres quadrats que acollirà a partir d'ara l'obra d'artistes nacionals i internacionals

Comença la reparació de les façanes de l'escola Prat de la Manta

Una reforma molt demandada per les famílies

Es crema el quiosc-bar del parc de la Remunta

L'Associació de Veïns, que regenta la guingueta, denuncia actes vandàlics al recinte

Els hospitalencs que viatgin aquest estiu faran front a un important augment dels preus

La temporada turística ja està en marxa i les illes són les destinacions més sol•licitades

La CGT denuncia col.lapse a les urgències de L'Hospital de Bellvitge

La direcció del centre ho nega i anuncia que ha obert 70 llits d'hospitalitzacions

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 25. 05. 2022

El Govern local farà un pla de renovació urbana sostenible a proposta de Cs

Mocions del Ple municipal de maig

Tots els grups municipals han donat suport a la proposta de Ciutadans per elaborar un pla de renovació urbana sostenible segons l’Agenda 2030 de Nacions Unides. També s’ha aprovat per unanimitat la moció d’L’HECP per fer un catàleg d’arbres monumentals d’interès local, a més de les propostes d’altres grups.

La moció de Ciutadans que ha aconseguit el vistiplau dels cinc grups polítics de l’Ajuntament insta al Govern local a fer un Pla de renovació urbana sostenible que freni l’expansió urbanística, renovi el teixit urbà dels barris més densos i creï noves zones verdes i espais de convivència.

També demana prioritzar les inversions municipals en aquest projecte i explorar el finançament d’altres administracions públiques, així com col·laborar amb el sector privat i establir mecanismes de participació. I per últim demana que es concloguin els treballs del Pla local de l’habitatge per impulsar pisos de lloguer social i assequibles.

La moció la defensat la regidora de la formació taronja Carmen Esteban, qui ha manifestat que “L'Hospitalet és el municipi amb més densitat de població d'Europa, cosa que facilita conflictes de convivència, deteriorament de l'espai públic i dèficit de zones verdes i equipaments. La política urbanística del govern municipal és molt simple: es limita a facilitar tota promoció immobiliària que se li proposi sense molestar-se ni planificar els equipaments socials que la nova demanda generi en un municipi”.

La portaveu del PP, Sonia Esplugas, ha afegit que “L’H està al límit de la seva capacitat i ens cal un debat serè i assossegat”. Laura Alzamora, regidora d’L’HECP, ha comentat sorpresa que “aquesta moció la podia haver impulsat el nostre espai polític” i ha demanat més coherència a Ciutadans sobre la seva acció municipal. Des d’ERC, Coque Garcia, ha dit que “tots compartim aquest objectiu” i ha recordat les propostes que els republicans han portat al Ple al respecte. “És necessari un debat sobre el temes immobiliari i l’hoteler. En alguns aspectes la ciutat ha millorat però no hi ha prou i la covid ho ha fet més evident”, ha reblat.

De la seva banda, el portaveu del PSC, Francesc Belver, ha donat suport a la moció però ha rebatut les crítiques dels diferents grups, especialment pel que fa a la densitat de població en alguns barris. “Al Districte II no s’ha construït res, només equipaments i zones verdes. La descompensació entre nombre de població entre uns barris i uns altres no ve d’ara. No podem baixar la densitat de població si no fem la gent fora”.

Catàleg d’arbres monumentals d’interès local

Tots els regidors han donat suport a la moció d’L’HECP sobre la protecció del patrimoni natural i per fer un catàleg d’arbres singulars que puguin ser declarats d’interès local. Aquest catàleg s’haurà de presentar al Departament de Territori de la Generalitat.

Segons la regidora d’L’HECP Laura Alzamora, “la gent comenta que els arbres d’aquesta ciutat corren perill” i ha recordat la caiguda del pi de la plaça de l’Ajuntament, la mort del pi de la Remunta i el projecte de reforma del carrer del Dr. Martí i Julià, on se substituiran els arbres i que ha estat qualificat de “tala massiva”.

Francesc Belver, portaveu del PSC, ha respost a les crítiques sobre la gestió municipal de l’arbrat de la ciutat retraient l’oposició que no s’ha llegit el Pla director de l’arbrat de L’Hospitalet, que “ja inclou un catàleg d’arbres d’interès local, més de 100. I es parla d’un protocol de participació per determinar-los, que no s’ha pogut fer per la pandèmia”. Belver també hi ha dit que hi ha 37.750 arbres a L’Hospitalet, i no 18.000 com diu la moció, i que s’hi troben de 237 espècies, i no pas 120 com el text aprovat.

El portaveu socialista també ha criticat que es parli de “tala massiva” dels arbres del carrer del Dr. Martí i Julià, fet al qual s’ha sumat l’alcaldessa Núria Marín, que ha demanat als regidors “no diguin coses que no són. En aquest carrer hi ha projecte de reforma per fer-lo accessible i eixamplar les voreres. Els arbres se substituiran, no hi ha cap tala”. Tot i aquest debat, el PSC s’ha votat a favor de la moció.

Educació 0-3 universal i ajudes al petit comerç

El PSC, amb l’adhesió d’L’HECP, ha vist prosperar una moció que insta a la Generalitat ha augmentar el nombre de places d’educació de 0 a 3 anys i millorar-ne el finançament fins a la cobertura total d’aquest tram educatiu. La Generalitat ha anunciat que el curs vinent assumiria el finançament de les places públiques de 2 a 3 anys, però aquest anunci no cobreix el menjador ni l’acollida.

Tots els grups, tret d’ERC que s’hi ha abstingut, s’han mostrat a favor del text que considera que no garantir l’accés a tothom en aquest tram educatiu crea desigualtats.

Sí que ha tingut suport unànime la proposta d’ERC per destinar tota la partida de quatre milions d’euros d’ajudes directes a autònoms i al comerç local. Des que es va aprovar aquest ajut per al petit comerç i els autònoms perjudicats per la pandèmia, només hi ha hagut 740 sol·licituds aprovades, que han pogut beneficiar-se d’un màxim de 1.000 euros cadascuna. El text demana també al govern local que impulsi les polítiques del Pacte de comerç per enfortir el teixit comercial i afrontar els reptes del sector.

Per acabar, el Ple ha donat vistiplau parcial a una moció d’L’HECP en defensa dels drets de les nenes i les dones a l’Afganistan, i el suport unànime a les dues propostes del PP. Una per ajudar a prevenir el càncer de pell a través de la sensibilització a les escoles. I una altra per actualitzar el reglament dels mercats municipals.