Ple Municipal desembre 2020 - (resum) Reproduir video

24-12-2020 Ple Municipal desembre 2020 - (resum)

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 20/01/2021

  20/01/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Antoni García, portaveu grup municipal d'ERC

  "Demanem a l'alcaldessa que dimiteixi, cal depurar totes les responsabilitats. No pot haver cap ombra de corrupció al consistori"

 • Video: 19/01/2021

  19/01/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Miguel García, portaveu grup municipal Ciutadans

  "Cal consens polític i pensar més en els ciutadans"

 • Video: 13-01-2021

  13-01-2021

  Entrevista de L'Informatiu - Javier Tapia - subdirector mèdic de l'Hospital de Bellvitge

 • Video: 12/01/2021

  12/01/2021

  Entrevista - Sonia Esplugas, portaveu grup municipal PP

  "El Pacte de Ciutat contra la Covid-19 és només un punt de partida en uns moments dramàtics"

 • Video: 24-12-2020

  24-12-2020

  Ple Municipal desembre 2020 - (resum)

 • Video: 23-12-2020

  23-12-2020

  Ple desembre (1) - Ordenances fiscals i aprovació inicial dels pressupostos municipals

Sumem reclama que les bicicletes compartides només puguin aparcar a la calçada

Demanen que es doni compliment a la resolució de la Síndica

El gimnàs Elite Top Team busca alternatives a les restriccions amb entrenaments al carrer

Les mesures actuals suposen el quart tancament dels gimnasos des de l'inici de la pandèmia

L'AECS L'H es manté a la part alta de la 3a Divisió de futsal

Els de Sanfeliu volen assolir la permanència el més aviat possible

Obert el termini per optar a les beques de creació musical de les Cases de la Música

Les bandes poden presentar les sol•licituds fins al 15 de febrer

Comencen els treballs de poda de l'arbrat viari

Les tasques de manteniment arribaran aquest any a prop de 12.000 arbres

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 25. 11. 2020

El Ple manté un minut de silenci i pronuncia una declaració contra la violència masclista

Es dóna llum verda a un nou Pacte Local per l'Ocupació

El Ple de novembre -també telemàtic- ha començat amb un minut de silenci i la lectura d’una declaració institucional amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones. A la sessió s'ha aprovat la renovació del Pacte Local per l'Ocupació i atorgar la Medalla d'Honor de la ciutat a l'actriu hospitalenca Núria Espert. 

La declaració institucional pronunciada a l'inici de la sessió rebutja tot tipus de violència de gènere i reflexiona sobre l’agreujament, en els períodes de confinament, de la situació de dones assetjades en l’àmbit domèstic i també d’aquelles que estan sent víctimes de la ciberviolència.

Val a dir que la violència de gènere envers les dones ha tingut un segon capítol quan ha arribat el torn de debatre la moció presentada per ERC on es demanava actualitzar el protocol que disposa l’Ajuntament per actuar contra aquesta xacra. El text s’ha aprovat parcialment, perquè la regidora d’Igualtat, Laura García Manota, ha explicat que l’actualització del protocol ja s’està treballant des de fa mesos i es troba en una fase avançada.

Renovat el Pacte local per l’ocupació per al període 2020-2023

Per unanimitat, s’ha donat llum verda a la renovació de l’acord signat amb patronals i sindicats per impulsar polítiques locals per l’ocupació i afavorir el desenvolupament econòmic de la ciutat amb la vista posada en el període 2020-2023. El pacte que s’ha dotat d’1 milió d’euros va alineat amb els Objectius del Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides. També es correspon amb el Pacte de Ciutat per a la reactivació socioeconòmica, que està treballant l’Ajuntament i agents locals d’amplis sectors per donar resposta integral des de la ciutat a l’actual crisi derivada de la Covid-19.

Segons la tinent d’alcaldia d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social, Rocío Ramírez, després de vint anys quan es va subscriure per primer cop, "aquesta iniciativa demostra la seva vigència com a exemple d'espai de diàleg i de concertació social, dedicat a fomentar una ocupació digna i una activitat econòmica de qualitat".

El Pacte és un concert entre Ajuntament, els sindicats UGT i CCOO i les organitzacions empresarials AEBALL i PIMEC. De cara als propers 4 anys, les entitats signants es comprometen a impulsar la reactivació de l'activitat socioeconòmica; millorar l'ocupació i la formació professional adequada a les necessitats de les empreses de la ciutat, i fomentar l'emprenedoria i l'economia social, entre d’altres mesures, tot plegat amb especial atenció als col·lectius més vulnerables per accedir a una feina.

El Ple també ha donat lectura, a una segona declaració institucional per reclamar un paper actiu dels municipis en l'assignació i gestió dels fons europeus de recuperació que rebrà l’Estat provinents de la Unió Europea.
 
Medalla d'Honor per a Núria Espert i distincions per a la Guàrdia Urbana  
 
Els grups han aprovat per unanimitat atorgar la Medalla d'Honor de L'Hospitalet en la categoria d'or a l’actriu hospitaleca Núria Espert i Romero, per "tota una vida dedicada al teatre i a la transmissió de la cultura, així com per una trajectòria professional plena d'èxits nacionals i internacionals". El lliurament d'aquest títol es durà a terme en un acte públic quan les condicions sanitàries ho permetin.
 
Núria Espert va néixer l'11 de juny de 1935 al barri de Santa Eulàlia. Va començar al teatre amb només 13 anys i durant més de 71 anys no ha deixat d'actuar. Aquesta no és la primera distinció que rep de la seva ciutat natal. El 1959 va ser nomenada filla predilecta de la ciutat i l'any 1993 se li va fer l'homenatge al Teatre Joventut, moment en que se li va lliurar també una medalla honorífica de la ciutat. El Diari de L’Hospitalet l’entrevistava el 1995.
 
També s’ha donat suport unànime a la concessió de les medalles de distinció professional a 14 membres de la Guàrdia Urbana, per la seva trajectòria professional durant més de 20 anys al cos.

En un altre ordre de punts, s’ha votat per unanimitat una modificació de crèdit per aportar una transferència extraordinària de 288.000 euros a l’empresa municipal La Farga, amb l’objectiu de sufragar pèrdues motivades per l’aturada de les activitats firals i altres esdeveniments calendaritzats arran de la pandèmia.