El Grup Municipal del PP ha informat sobre les al·legacions que presenta a les ordenances fiscals i preus públics per al 2020. Destaca la proposta de rebaixar l’IBI residencial de manera gradual a raó d’un 2% per any, fins reduir-ho un mínim del 8% en quatre anys. 

La portaveu del PP a l’Ajuntament, Sonia Esplugas, afirma que “l’objectiu principal d’aquestes al·legacions és rebaixar la càrrega fiscal a les famílies; als col·lectius més vulnerables, com els aturats de llarga durada; als comerciants que hagin patit obres durant més de dos mesos, o als veïns que optin per millorar l’eficiència energètica dels seus habitatges”.

Entre les propostes que afecten l’Impost sobre Bens Immobles, inclouen modificar el gravamen de l’IBI residencial per tal que es redueixi un 2% de manera gradual fins arribar a una baixada mínima del 8% en els pròxims 4 anys. Al mateix temps, proposen ampliar els tipus de bonificacions i més subvencions de l’IBI per als comerços afectats per obres de durada superior als dos mesos o per aturats de llarga durada.

Altres demandes són establir subvencions d’aquest impost per als propietaris d’habitatges buits que posin aquests immobles a disposició de la borsa pública de lloguer o per als habitatges on es facin millores per augmentar la seva qualificació d’eficiència energètica.

Respecte l’IAE, demanen avantatges fiscals per a persones o entitats que realitzin activitats culturals en el Districte Cultural. El PP El Partido Popular enten que “si es vol apostar per un districte cultural que generi sinèrgias entre els actors que contribueixin a la cultura, siguin privats o públics, hem de fer que les ordenances municipals responguin a una mateixa proposta de valor que, en aquest cas és l’avantatge fiscal”.

El Ple de l’Ajuntament va aprovar el mes de setembre de manera inicial les ordenances fiscals i preus públics de l’any 2020.