Resum Ple novembre Reproduir video

27-11-2019 Resum Ple novembre

 

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 27-11-2019

  27-11-2019

  Resum Ple novembre

 • Video: 27-11-2019

  27-11-2019

  Ple municipal novembre (3) - Mocions C'S, L'H En Comú Podem i PP

 • Video: 27-11-2019

  27-11-2019

  Ple municipal novembre 2019 (2) - Mocions conjuntas, PSC i ERC

 • Video: 27-11-2019

  27-11-2019

  Ple municipal novembre 2019 (1) - Dictàmens

 • Video: 24-10-2019

  24-10-2019

  Resum Ple Octubre

 • Video: 23/10/2019

  23/10/2019

  Ple municipal Octubre (2) - Mocions

Fira de Barcelona bat rècords de facturació

Esperen tancar el 2019 amb uns ingressos de més de 215 milions d'euros

Torna el torneig de bàsquet infantil Ciutat de L'Hospitalet

Del 6 al 8 de desembre, al poliesportiu de Santa Eulàlia

El calendari del Centre d'Estudis de L'H o com difondre la història de la ciutat

S'han editat un miler d'exemplars presents a establiments comercials de L'Hospitalet

Comença el projecte social Laiapp, a Torre Barrina

Va guanyar el festival de creació L'Hospitalet XR

Les botigues del Centre i Sant Josep celebren la Fira de Nadal

Del 6 al 8 de desembre, la pl. de l'Ajuntament s'omple de parades i activitats

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 11. 11. 2019

Les forces polítiques de L'H fan balanç del resultat electoral del 10N

Amb una participació més baixa a la ciutat, la victòria del PSC i la pujada de VOX

Els representants dels partits polítics que han concorregut a les eleccions generals fan balanç als micròfons dels mitjans de comunicació d’una nit electoral marcada per l’ascens de la ultradreta. A L’H, la participació ha estat del 69,38%, 4,95 punts per sota de les generals del 28A.

18:00h La candidata número 16 per Barcelona de JuntsXCat, Teresa Rubio, ha parlat "d'un resultat força positiu de la nostra formació i del moviment independentista en general. Nosaltres hem millorat el resultat i tot pensant d'on veníem s'ha demostrat que la confrontació amb l'Estat eixampla el vot. A L'Hospitalet estem reconstruint l'espai i en futures comtesses electorals hem d'anar a més".

17:30h Ciutadans ha valorat els seus resultats electorals d'ahir i el portaveu municipal, Miguel García s'ha preguntat "si ha valgut la pena que un partit de centre com el nostre hagi perdut tants diputats perquè ara la governabilitat d'Espanya és més complicada i els partits extremistes que volen la ingovernabilitat han pujat molt de vots i escons. Era necessari cercar l'enfrontament per arribar allò on hem arribat?. És allò que ha aconseguit Pedro Sánchez".

16:15h Des de la CUP L'H-Per la Ruptura, Ariadna Velando, membre d'aquesta formació a la ciutat, ha dit que "la valoració és molt positiva perquè hem entrat per primera vegada al Congrés dels Diputats i és un espai més on poder combatre el feixisme i ser un altaveu per reivindicar la independència".

 

Els socialistes repeteixen com a força més votada, seguit d'En Comú Podem, però perden vots, mentre que ERC augmenta sensiblement i se situa en tercera posició. El PP, puja i queda com a quarta força, i JuntsxCatalunya, en setena posició, també amb lleuger augment de vots. Ciutadans ha estat la formació política a la ciutat que ha perdut més vots en aquests comicis, fet que la relega de la tercera a la cinquena posició. Per contra, VOX ha obtingut quasi el doble de vots que el 28A i queda en sisè lloc, pràcticamentigualat a Cs.

14:00h La regidora del PP a L’Hospitalet, Sonia Esplugas, ha agraït “als més d’11.000 votants la confiança que han fet a la seva formació”. Esplugas ha afirmat que “tornem a ser el partir referent del centre dreta a la ciutat i això ens dóna força per seguir treballant pel benestar dels veïns i per resoldre els seus problemes”.

Esplugas ha acusat Sánchez de ser el responsable de la màxima fragmentació al Congrés dels Diputats i de ser un “mal estratega al repetir unes eleccions que ell creia que guanyaria amb majoria absoluta”

Segons Esplugas, “les males estratègies socialistes com l’exhumació de Franco i la gestió dels aldarulls a Barcelona després de la sentència del procés han afavorit l’auge de l’extrema dreta”.

10:15h La presidenta d’ERC a L’H, Sílvia Casola, s’ha mostrat molt satisfeta del resultat d’ERC en aquests comicis ja que “guanyem a Catalunya, l’independentisme creix i Ciutadans desapareix. La convocatòria de noves eleccions per part de Pedro Sánchez ha estat una irresponsabilitat i no li ha sortit bé”

A nivell local, “estem també molt satisfets perquè, respecte del 28 d'abril, hem passat de quarta a tercera força. Vull a agrair els 16.700 votants que ens han donat el seu suport. Es demostra que les esquerres són la majoria a la ciutat i que Esquerra cada cop és més forta a L’Hospitalet”


 

9:30h La diputada i candidata número 3 dels socialistes per Barcelona, Mercè Perea, ha assegurat que “la societat ens demana solucions no ens podem permetre el luxe de trigar més, hi ha urgència per la transició energètica, el canvi climàtic o les pensions, entre d’altres. És una nova oportunitat que ens dóna la ciutadania i hem de correspondre-la.

Perea ha afegit que “l’independentisme a L’H ha passat de segona força a les eleccions municipals a tercera força en aquests comicis. Aquí cerquem d‘ altres objectius, és una ciutat de concòrdia”

Pel que fa a un possible pacte amb Unidas Podemos, Mercè Perea afirma que “acabarà sent però hi ha d’haver una voluntat clara de cercar punts de trobada”. Ha dit “la dreta espanyola també haurà de saber si va cap a l’extrem o vol buscar punts de trobada amb qüestions d’estat”.

Pel que fa a l’ascens de VOX, “ la dreta del PP i de Ciutadans ha deixat pas a l’ultradreta. Avui el centre dreta no existeix tot està escurat a l’extrem”.