Resum Ple setembre Reproduir video

25-09-2019 Resum Ple setembre

 

 

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 10-10-2019

  10-10-2019

  Entrevista de L'informatiu - Miguel García, portaveu municipal de Ciutadans

 • Video: 08-10-2019

  08-10-2019

  Entrevista de L'Informatiu - Ana González, portaveu municipal L'H En Comú Podem

 • Video: 03-10-2019

  03-10-2019

  Entrevista de L'Informatiu - Sonia Esplugas, portaveu del PP L'H

 • Video: 25-09-2019

  25-09-2019

  Resum Ple setembre

 • Video: 25-09-2019

  25-09-2019

  Ple municipal setembre (4) - Mocions L'H en Comú Podem i PP

 • Video: 25-09-2019

  25-09-2019

  Ple municipal setembre (3) - Mocions ERC i Ciutadans

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 25. 09. 2019

El Ple dóna suport a la convocatòria de vaga mundial pel clima del 27 de setembre

Mocions aprovades pels grups municipals

Aquest ple municipal ha aprovat les dues mocions presentades de forma conjunta per PSC, ERC i LH En Comú Podem. La primera, demana la condonació dels impagaments a Endesa per a les famílies en situació vulnerable; i la segona, que dóna suport a la vaga mundial pel clima. La resta de mocions presentades pels grups municipals han estat rebutjades.

El text de la moció de suport a la convocatòria de vaga mundial pel clima del 27 de setembre recull també la creació d'una taula pel clima a L’Hospitalet, decretar l’emergència climàtica i fer un Pla local de lluita contra el canvi climàtic.

El portaveu del grup municipals d’Esquerra Republicana, Antoni García, ha afirmat que “les ciutats han de ser el motor del canvi ecològic que necessita el planeta. La Taula que hauria d’elaborar aquest pla s’hauria d’aprovar a principis del proper any”.

Tots els grups municipals han donat suport a la moció tot i que amb les puntualitzacions de Ciutadans que ha acusat al govern municipal, de la mà del regidor de la formació, Jesús Amadeu, de “no fer prou per uns edificis municipals més sostenibles”.

Des de L’H En Comú Podem tot i donar suport a la moció, Sergio Moreno, espera que “no quedi com una declaració d’intencions, ja que l’actual model de ciutat és incompatible amb aquest tipus d’iniciatives

El text insta, a més, a la Generalitat a preparar la II Cimera Catalana del Canvi Climàtic i demanar al Govern espanyol establir els compromisos polítics i dotar dels recursos necessaris per garantir la reducció dels gasos d’efecte hivernacle, entre d’altres.

La segona de les mocions conjuntes aprovades i presentades pel PSC, ERC i LH, vol fer front al deute pels impagaments per part de les famílies més vulnerables a Endesa.

En aquest sentit, el regidor adjunt d’Igualtat, Jesús Husillos, ha afirmat que molts ajuntaments “vam rebre l’1 d’agost una carta d’Endesa amenaçant amb el tall del servei a algunes famílies de la ciutat. En concret a 1.033 clients de l’empresa Endesa, que ha generat un deute de 744.000€”. Husillos ha titllat “d’error de formes d’Endesa tant per la data, quan encara s’estaven constituint molts ajuntaments com pel to i la manca de sensibilitat “.

El portaveu del grup municipal de Ciutadans, Miguel Garcia, ha assegurat que “ha de ser la Generalitat qui parli i o pacti per assumir una part del deute d’aquestes famílies i no deixar-ho tot en mans dels ajuntaments. En aquest mateix sentit, la portaveu dels populars, Sonia Esplugas, ha reiterat que “ha de ser la Generalitat qui lideri les negociacions per tal que aquestes famílies ni els ajuntaments es vegin perjudicats”

La moció del Ple també demana la condonació del deute per part d’Endesa i les empreses subministradores i insta totes les administracions competents a utilitzar les vies sancionadores de manera contundent, en cas que les subministradores elèctriques realitzin talls a llars.