Resum Ple municipal de gener 2020 Reproduir video

30-01-2020 Resum Ple municipal de gener 2020

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 30-01-2020

  30-01-2020

  Resum Ple municipal de gener 2020

 • Video: 29-01-2020

  29-01-2020

  Ple municipal gener (3) - Mocions En Comú Podem i PP i precs i preguntes

 • Video: 29-01-2020

  29-01-2020

  Ple municipal gener 2020 (2) - Mocions ERC i Ciutadans

 • Video: 29-01-2020

  29-01-2020

  Ple municipal gener 2020 (1) - Dictàmens i mocions conjuntes

 • Video: 01-01-2020

  01-01-2020

  Resum informatiu del 2019

 • Video: 20-12-2019

  20-12-2019

  Vídeo - Resum Ple Municipal desembre 2019

L'H incrementa un 8% la recollida selectiva de residus

Es reforça el servei de recollida als contenidors de paper i d'envasos

El cooperativisme aplicat als mitjans de comunicació

El cicle cultural COOP acull una jornada per analitzar experiències

Una exposició analitza la imatge monumental de Franco

La Tecla Sala proposa un recorregut per la història a partir de les estàtues eqüestres del dictador

Movi és el nou nom del servei de bicicletes Mobike que opera a L'H

Arran de la compra per part d'Idri BK de part del negoci a Espanya de l'empresa xinesa

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 25. 09. 2019

El Ple dóna suport a la convocatòria de vaga mundial pel clima del 27 de setembre

Mocions aprovades pels grups municipals

Aquest ple municipal ha aprovat les dues mocions presentades de forma conjunta per PSC, ERC i LH En Comú Podem. La primera, demana la condonació dels impagaments a Endesa per a les famílies en situació vulnerable; i la segona, que dóna suport a la vaga mundial pel clima. La resta de mocions presentades pels grups municipals han estat rebutjades.

El text de la moció de suport a la convocatòria de vaga mundial pel clima del 27 de setembre recull també la creació d'una taula pel clima a L’Hospitalet, decretar l’emergència climàtica i fer un Pla local de lluita contra el canvi climàtic.

El portaveu del grup municipals d’Esquerra Republicana, Antoni García, ha afirmat que “les ciutats han de ser el motor del canvi ecològic que necessita el planeta. La Taula que hauria d’elaborar aquest pla s’hauria d’aprovar a principis del proper any”.

Tots els grups municipals han donat suport a la moció tot i que amb les puntualitzacions de Ciutadans que ha acusat al govern municipal, de la mà del regidor de la formació, Jesús Amadeu, de “no fer prou per uns edificis municipals més sostenibles”.

Des de L’H En Comú Podem tot i donar suport a la moció, Sergio Moreno, espera que “no quedi com una declaració d’intencions, ja que l’actual model de ciutat és incompatible amb aquest tipus d’iniciatives

El text insta, a més, a la Generalitat a preparar la II Cimera Catalana del Canvi Climàtic i demanar al Govern espanyol establir els compromisos polítics i dotar dels recursos necessaris per garantir la reducció dels gasos d’efecte hivernacle, entre d’altres.

La segona de les mocions conjuntes aprovades i presentades pel PSC, ERC i LH, vol fer front al deute pels impagaments per part de les famílies més vulnerables a Endesa.

En aquest sentit, el regidor adjunt d’Igualtat, Jesús Husillos, ha afirmat que molts ajuntaments “vam rebre l’1 d’agost una carta d’Endesa amenaçant amb el tall del servei a algunes famílies de la ciutat. En concret a 1.033 clients de l’empresa Endesa, que ha generat un deute de 744.000€”. Husillos ha titllat “d’error de formes d’Endesa tant per la data, quan encara s’estaven constituint molts ajuntaments com pel to i la manca de sensibilitat “.

El portaveu del grup municipal de Ciutadans, Miguel Garcia, ha assegurat que “ha de ser la Generalitat qui parli i o pacti per assumir una part del deute d’aquestes famílies i no deixar-ho tot en mans dels ajuntaments. En aquest mateix sentit, la portaveu dels populars, Sonia Esplugas, ha reiterat que “ha de ser la Generalitat qui lideri les negociacions per tal que aquestes famílies ni els ajuntaments es vegin perjudicats”

La moció del Ple també demana la condonació del deute per part d’Endesa i les empreses subministradores i insta totes les administracions competents a utilitzar les vies sancionadores de manera contundent, en cas que les subministradores elèctriques realitzin talls a llars.