Resum Ple setembre Reproduir video

25-09-2019 Resum Ple setembre

 

 

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 10-10-2019

  10-10-2019

  Entrevista de L'informatiu - Miguel García, portaveu municipal de Ciutadans

 • Video: 08-10-2019

  08-10-2019

  Entrevista de L'Informatiu - Ana González, portaveu municipal L'H En Comú Podem

 • Video: 03-10-2019

  03-10-2019

  Entrevista de L'Informatiu - Sonia Esplugas, portaveu del PP L'H

 • Video: 25-09-2019

  25-09-2019

  Resum Ple setembre

 • Video: 25-09-2019

  25-09-2019

  Ple municipal setembre (4) - Mocions L'H en Comú Podem i PP

 • Video: 25-09-2019

  25-09-2019

  Ple municipal setembre (3) - Mocions ERC i Ciutadans

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 25. 09. 2019

Els pisos buits de propietaris jurídics tindran un recàrrec del 50 per cent de l'IBI

S'aproven de forma inicial les ordenances fiscals del 2020

El ple municipal de setembre ha aprovat de forma inicial les modificacions de les ordenances fiscals i preus públics de l’any 2020. Entre les novetats, l’anunci del recàrrec del 50% de l’Impost de béns immobles (IBI) per habitatges desocupats, de propietaris jurídics, en un període de dos anys . La resta de preus i taxes es mantenen. S’ha anunciat, a més, la modificació del PGM per construir un centre per a gent gran al barri del centre.

El projecte de noves ordenances fiscals manté congelat l’IBI, tot i que s’ha establert un recàrrec del 50% sobre la quota dels habitatges de persones jurídiques, és a dir a bancs o grans tenidors, que tinguin la vivenda desocupada durant més de dos anys

La resta d’impostos es mantenen com ara l’impost sobre vehicles de tracció mecànica, sobre activitats econòmiques o sobre construccions i obres, i es manté la bonificació de l’impost en els vehicles que disposin del distintiu ambiental “eco” que emet la Direcció General de Trànsit.

Els republicans, que s’han abstingut, han ofert un nou acord per rebaixar l’IBI fins el 2,5% en aquest mandat.

Per part de Ciutadans, que també s’han abstingut, han demanat una reducció de la pressió fiscal.

De la seva banda, L’H En Comú Podem també s’ha abstingut tot esperant que el govern municipal incorpori més mesures de tipus socials com ara la tarifació social

El PP ha estat l’única formació que ha votat en contra ja que creuen que no s’han de crear noves taxes.

En aquest sentit augmenta, però, la taxa d’espai públic per als caixers automàtics que es troben al carrer, i cadascun pagarà 135 euros per trimestre si utilitzen la via pública. A més, s’introdueix una taxa pels complements als vetlladors com ara jardineres o estufes, entre d’altres.

Finalment, al ple s’han donat a conèixer els resultats de l’exercici del 2018 que ha tancat amb un superàvit de 4.620.000 €

Nova residència als antics estudis de l’Òpera

El Ple ha aprovat inicialment la modificació del Pla General Metropolità per a la construcció d’una residència per a gent gran, d’iniciativa privada, que oferirà la possibilitat de concertar places per a la ciutat. Es tracta de diferents finques situades al carrer Francesc Moragas .

La major part dels terrenys ja estan qualificats d’equipaments i permetran la construcció de la residència per a la gent gran, una zona verda de 760 m2 i un bloc d’uns quinze habitatges, una part dels quals hauran de ser de protecció. La promotora obrirà a l’accés públic els terrenys de l’illa formada pels carrers Major, de Sant Roc, Josep Prats i Francesc Moragas.

La modificació ha comptat amb l'únic vot en contra de la formació de LHEn Comú Podem i la votació a favor de la resta de grups municipals.

Participació Ciutadana

Durant el passat ple municipal del mes de juliol, es va realitzar una declaració institucional de suport al Comitè de treballadors d’Extel Call Center. En aquesta ocasió, ha pres la paraula la presidenta del Comitè,  Esmeralda Vilanova, ha denunciat la precarització del sector, l’ERE encobert de l’empresa, la sobrecarrega d ela feina i ha recordat a l’ajuntament el conveni que en el seu moment va signar amb Movistar per crear llocs de feina a la ciutat.

Tots els grups municipals han donat suport als treballadors