Després de la constitució del nou consistori, els regidors han valorat el discurs d’investidura de l’alcaldessa Núria Marín, que ha defensat el diàleg amb totes les formacions. Una voluntat d’entesa que ha estat resposta pels representants dels diferents grups polítics, que han coincidit en la necessitat de sumar amb entitats, partits polítics i la ciutadania per arribar a grans consensos de ciutat.

Pel que fa al PSC, Francesc Belver ha assegurat que la formació socialista vol “continuar transformant la ciutat i oferint solucions als problemes de la gent amb el màxim d’actors possibles, ja siguin partits polítics, associacions o agents socials”.

De la seva banda, Antoni Garcia, regidor d’Esquerra Republicana, assegura que els republican faran “una oposició constructiva, ferma, en positiu i responsable; i també amb la mà estesa a l’equip de govern per arribar a amplis acords socials”.

El representant de Ciutadans, Miguel García, afirma que “ara el que toca és treballar units per la ciutat i reflexionar en quines coses ens podem posar d’acord”. García afegeix que Ciutadans farà una “oposoció vigilant” per “criticar allò que, al nostre entendre, el govern no estigui fent bé, però sempre donant sortides i sent constructiu”.

A En Comú Podem, la regidora Ana González assegura que “el diàleg és molt important entre tots els grups, però sempre tindrem en compte el nostre projecte de ciutat i el nostre programa”.

Per últim, la regidora del Partit Popular, Sonia Esplugas, afirma que “la majoria absoluta no ha de ser sinònim de xec en blanc en què el govern faci i desfaci al seu gust”. En aquest sentit, Esplugas explica que “els projectes importants han de ser consensuats no només amb les forces polítiques presents al consistori, sinó també amb el teixit associatiu de la ciutat”.

De la seva banda, l’alcaldessa, Núria Marín, ha anunciat que demà se celebrarà una primera reunió per definir el cartipàs municipal, que està previst que es faci públic aquest dilluns en un acte al Centre Cultural Tecla Sala.