Resum Ple juny 2020 Reproduir video

26-06-2020 Resum Ple juny 2020

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 25-06-2020

  25-06-2020

  Ple Municipal juny 2020 (4) - Mocions Cs, L'He en Comú Podem i PP

 • Video: 26-06-2020

  26-06-2020

  Resum Ple juny 2020

 • Video: 25-06-2020

  25-06-2020

  Ple Municipal juny 2020 (3) - Mocions PSC i ERC

 • Video: 25-06-2020

  25-06-2020

  Ple Municipal juny 2020 (2) - Mocions conjuntes

 • Video: 25-06-2020

  25-06-2020

  Ple Municipal juny 2020 (1) - Dictàmens i control

 • Video: 22/06/2020

  22/06/2020

  Entrevista de L'Informatiu - Pepe Castro, tinent d'alcalde de Convivència i Seguretat

Activitats per gaudir d'un estiu a la ciutat

Música, teatre, recitals poètics, visites guiades a les exposicions i esports a l'aire lliure

La nova etapa post Covid als centres d'Atenció Primària de L'H

Parlem amb Rocío Moreno, directora del Servei d'Atenció Primària Delta del Llobregat

Obre la primera Botiga Amiga a L'Hospitalet

Un espai que afavoreix la inserció laboral de persones en risc d'exclusió social

Un AEC Collblanc sense complexos

Els sèniors masculí i femení no es conformaran amb la permanència

AEBALL reactiva l'atenció presencial a l'emprenedoria

Cal demanar cita prèvia per garantir les mesures sanitàries de seguretat

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 29. 05. 2019

El Ple tanca mandat

Emotiu comiat dels 10 regidors que surten de l'Ajuntament

El Ple ordinari del mes de maig ha servit per acomiadar als 10 regidors i regidores que no repetiran a l’Ajuntament durant el mandat que començarà el dia 15 de juny, un cop es constitueixi el nou consistori sortir de les urnes el 26 de maig.

Els regidors no adscrits Javier Martín Hermosín, Pedro Alonso, Cristina Santon, Rafa Jiménez; el regidor del PdeCat Jordi Monrós; els regidors de Canviem LH Ivan Nieto i Júlia Carballeira i els regidors socialistes José Maria García Mompel i Manuel Brinquis han pronunciat emotives paraules de comiat.

Javier Martín Hermosín ha estat quatre anys com a regidor, primerament formant part del grup del PP i des del febrer del 2018 com a regidor no adscrit. “Per aquells que tenim vocació de servei públic, la representació local és la manera de fer política més intensa, la més directa i la més efectiva”, ha dit, felicitant-se que no hagin entrat partits d’ultradreta en el consistori i fent una menció especial al seu company de files, el regidor ex popular Pedro Alonso.

Alonso, de la seva banda, s’ha acomiadat després de 28 anys com a regidor hospitalenc, un dels edils que ha acumulat més antiguitat de tota l’etapa democràtica com a membre del Ple de l’Ajuntament de L’Hospitalet. L’ex regidor popular va abandonar el grup del PP el mes d’octubre i des de llavors ha treballat com a no adscrit. “Ha estat un honor representar aquesta ciutat. El 1991 vaig prendre possessió per primera vegada de l’acta de regidor a les portes de les Olímpiades de Barcelona. Vaig començar a treballar per una ciutat que no tenia res i he tingut el privilegi de veure-la avançar. Encara queda molt per fer, però”, ha dit.

Cristina Santón, regidora no adscrita que va entrar a l’Ajuntament el 2015 sota el paraigües del grup municipal de Guanyem juntament amb el regidor Rafa Jiménez i que es va integrar dins l’equip de govern com a regidora adjunta de Salut a inici del mandat, ha dit que “tanco una etapa doblement enamorada de L’H. Estic agraïda d’haver participat en la història d’aquesta ciutat, en el seu avançament i millora, defensant els reptes progressistes i d’esquerres que vaig assumir el 2015”.

Rafa Jiménez, de la seva banda, que també va entrar al govern assumint la regidora de Medi Ambient, ha valorat la tasca realitzada i ha demanat al consistori entrant que avancin per posar L’H “al capdavant de les polítiques d’habitatge de l’àrea metropolitana per frenar els preus del lloguer i dels reptes de l’ecologisme i de la sostenibilitat”.

Khistian Giménez, regidor des del 2015 i portaveu del grup CUP-PA, que ha quedat sense representació en el nou Ajuntament, ha dit que “continuarem treballant per a la ciutat des del carrer i per les lluites socials”. En aquest sentit, ha repassat les causes que des del seu grup s’han defensat com ara els drets laborals de diferents col.lectius de treballadors i treballadores (sector del taxi, els treballadors de Titan i del Servei d’Atenció Domiciliària de l’Ajuntament…); el dret a l’empadronament universal, les retallades en sanitat i l’especulació immobiliària.

Jordi Monrós, portaveu del PdeCat, ha pronunciat el comiat amb més càrrega emocional. Ha estat vuit anys al capdavant d’aquest grup municipal que per primera vegada en democràcia no ha obtingut representació a l’Ajuntament després dels comicis del 26M. Monrós, visiblement emocionat, s’ha acomiat sense dir un adéu definitiu. “Continuarem sent, amb menys visibilitat i més dificultats, però treballant per L’H. Ens toca fer autocrítica amb visió de futur”.

Per part de Canviem L’H, Iván Nieto, regidor des del 2015, ha volgut recordar els temes pendents que el seu grup reivindica: frenar els desnonaments; la pobresa energètica; les llistes d’espera de la sanitat i el repte de la transició energètica, entre d’altres.

Júlia Carballeira, la seva companya de grup, que ha estat regidora dins Canviem L’H en representació d’ICV, ha dit adéu a quatre anys com a regidora, una etapa que ha qualificat d’”interessant, on he aprés molt i on he exercit intentat respectar el faire play”. Per finalitzar ha recordar que “des d’ICV, encara que no estiguem en el nou consistori, continuarem lluitant per un L’H més d’esquerres, més ecologista i més feminista”.

Des de la bancada del PSC, el cinquè tinent d’alcaldia Manuel Brinquis responsable de l’àrea d’Hisenda i Serveis centrals durant els darrers quatre anys, ha destacat que durant aquest mandat ha posat l’accent en fer de l’Ajuntament una administració més transparent, i eficient . “Marxo feliç per les iniciatives impulsades”, ha dit i ha finalitzat amb un clar “Visca L’Hospitalet”.

El fins ara segon tinent d’alcalde José María García Mompel, regidor del PSC des del 2007, ha defensat els valors socialistes per seguir fent camí a L’H i per aconseguir “una societat més igualitària, més justa i més transparent”.

L’alcaldessa en funcions Núria Marín ha intervingut per tancar la sessió. “En nom dels ciutadans vull agrair “la feina que heu fet, des del govern i també des de l’oposició. Tots heu tingut un paper en la construcció de la ciutat”.

Marín ha destacat que ha estat un mandat complicat marcat per dues crisis: l’econòmica i la crisis institucional i ho hem patit tots i ha recordat que en el mandat sortint s’han viscut moments en el ple “difícils com mai”.
“Fa unes setmanes celebràvem els 40 anys d’Ajuntaments democràtics. Tots hem coincidit que aquest Ciutat no té res a veure amb la de llavors. Hem deixat de ser una Ciutat dormitori i hem treballat de valent per fer de L’H una Ciutat moderna que genera oportunitats. I ho hem fet des del Govern, des de l’oposició i des de les entitats i de la mà dels veïns”, ha dit l’alcaldessa en funcions que ha revalidat el càrrec després de les eleccions del 26M.