Resum Ple municipal - Maig 2019 Reproduir video

29-05-2019 Resum Ple municipal - Maig 2019

 

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 15-06-2019

  15-06-2019

  Ple extraordinari de presa de possessió del nou Ajuntament (2019-2023)

 • Video: 29-05-2019

  29-05-2019

  Resum Ple municipal - Maig 2019

 • Video: 28-05-2019

  28-05-2019

  Ple municipal - Maig 2019

 • Video: 26-05-2019

  26-05-2019

  Programa especial Eleccions Municipals 2019 (1)

 • Video: 26-05-2019

  26-05-2019

  Programa especial Eleccions Municipals 2019 (2)

 • Video: 30-04-2019

  30-04-2019

  Resum Ple municipal - Abril 2019

La Festa de la Diversitat celebra 25 anys

A la festa han participat més de 70 entitats

Les formacions polítiques coincideixen en la voluntat d'arribar a grans consensos de ciutat

Responen a la crida al diàleg del discurs d'investidura de Núria Marín

Núria Marín, proclamada alcaldessa amb majoria absoluta dels vots del nou consistori

Aposta pel diàleg i demana el mateix a tots els grups municipals

Incendi en una nau industrial del carrer Sant Antoni

Ha afectat els envans pluvials de l'edifici del costat

Arriba la 22ª edició de l'Hospi CUP

Torneig aleví organitzat per la Unificación Bellvitge

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 27. 05. 2019

El PSC assoleix la majoria absoluta a les Municipals 2019 amb 14 regidors

ERC es la segona força, amb 5 regidors

Els PSC ha aconseguit la majoria absoluta a les eleccions Municipals 2019, un fet que no succeïa des dels comicis de 2007. Els socialistes tindran 14 dels 27 regidors del consistori.  

Els resultats de la Municipals 2019 són els millors obtinguts per Núria Marín des que lidera el PSC de L'H. En els comicis de 2011, els primers en què Núria Marín es presentava a l'alcaldia, els socialistes van quedar a un 1 regidor de la majoria absoluta i en les eleccions de 2015, en van obtenir 11. És, doncs, la primera vegada que Núria Marín encara un mandat amb majoria absoluta.

La segona força serà Esquerra Republicana per primer cop des del restabliment dels ajuntament democràtics. Són els millors resultats amb diferència de la formació republicana a L'Hospitalet amb 5 regidors, més del doble que en l'anterior mandat (en tenia 2).

Ciutadans ha assolit 4 regidors, els mateixos que tenia fins en el darrer mandat.

L'H en Comú Podem, hereva en part de la coalició Canviem L'H, ha obtingut 3 regidors, igualant els resultats del 2015.

El Partit Popular és una de les formacions que perd més representació. Passa de tres regidors a només un, aconseguint un 5,14% dels vots, poc més del mínim necessari per entrar al consistori.

Junts per L'Hospitalet, la formació liderada per Jordi Monrós que fins ara tenia un regidor, s'ha quedat fora de l'Ajuntament, amb un 3,38% dels vots. Tampoc ha obtingut el mínim necessari Front L'H, la formació que va néixer de l'escissió de Junts per L'H.

També s'ha quedat fora la CUP i Alternativa d'Esquerres, les dues formacions derivades de la coalició CUP-Poble Actiu que havien tingut un regidor en el consistori sortint.

D'altra banda Vox, amb un 3,16% dels vots, no ha entrat a l'Ajuntament.

La participació ha estat del 57,98%, quatre punts per sobre de les municipals del 2015.Reaccions de les forces polítiques

L'ambient a La Farga, on s'han donat cita els socialistes, ha estat d'alegria desfermada. Núria Marín s'ha mostrat satisfeta pels resultats i ha dit que farà servir la majoria absoluta amb seny, escoltant l'opinió dels veïns.

En relació a possibles acords de govern, tal i com havia anunciat durant la campanya, Marín es mostra oberta per tenir una majoria forta d'esquerres i poder tirar endavant grans projectes de ciutat que estan planificats per als pròxims anys.

Sobre si els resultats de les generals han afectat a les municipals, Núria Marín ha dit que "tot suma" i que Pedro Sánchez ha portat una onada d'aire fresc.

Alegria també a la seu d'Esquerra Republicana. Antoni Garcia, ha valorat els resultats com molt positius. "Esquerra no suma, sinó que multiplica. Es la força referent de l'independentisme i del republicanisme a la ciutat. Són els millors resultats des de la II República", ha dit.

Antoni Garcia ha dit que faran una oposició constructiva i ferma, d'esquerres, independentista i republicana. "Esperàvem uns resultats així perquè molta gent pensa que som l'alternativa als socialistes.

El cap de llista de Ciutadans, Miguel García, s'ha mostrat satisfet amb els resultats perquè han igualat el nombre de regidors en relació als darrers comicis. García ha dit que allò important és continuar treballant per als veïns i, sobretot, lluitant per millorar les polítiques socials.

Sobre deixar de ser segona força ha dit que tal i com està la política qualsevol cosa és possible. "Espero que entre tots fem una ciutat millor".

La cap de llista de L'H en Comú Podem, Ana González ha manifestat que esperaven millors resultats tot i que aconsegueixen tres regidors com en el darrer mandat. La cap de llista dels comuns ha dit que treballaran per defensar el seu programa al consistori i per buscar millors resultats en les pròximes eleccions.

Sonia Esplugas, cap de llista del PP, ha dit que les espectatives del seu partit eren mantenir els tres regidors. Tot i això ara, amb un, continuaran treballant per a la ciutadania i perquè a les pròximes eleccions obtinguin uns millors resultats. 

També ha valorat negativament la majoria absoluta del PSC perquè "hi ha molts temes per resoldre a sobre de la taula com el poliesportiu de Santa Eulàlia, el PDU de la Granvia i Can Rigal. I el PSC, amb la seva majoria absoluta, no atendrà a raons ni a dialogar i, per tant és una mala notícia per a L'Hospitalet", ha dit Esplugas.

D'altra banda, Jordi Monrós, cap de llista de Junts per L'H ha fet un balanç negatiu dels resultats però ha agraït la feina dels membres del seu partit. 

Pots veure les reaccions dels caps de llista de les formacions polítiques, al programa especial de Televisió L'Hospitalet (vídeo de la part superior).