Resum del Ple Municipal de setembre de 2018 Reproduir video

26/09/2018 Resum del Ple Municipal de setembre de 2018

Noticia de L'Informatiu

Destaquem Tots els vídeos

 • Video:

  L'1 d'octubre a L'H, un any després. Activitats i opinions de polítics i entitats

  Notícia de L'Informatiu

 • Video: 26/09/2018

  26/09/2018

  Resum del Ple Municipal de setembre de 2018

  Noticia de L'Informatiu

 • Video: 20/09/2018

  20/09/2018

  Entrevista a Meritxell Borràs, ex consellera de Governació

  Noticia de L'Informatiu

 • Video: 05/09/2018

  05/09/2018

  "Socialistes per la República vol tornar la dignitat al socialisme"

  Noticia de LHDigital

 • Video: 08-08-2018

  08-08-2018

  Izquierda en Positivo comença a implantar-se a L'Hospitalet

  Notícia de L'Hdigital

 • Video: 24-07-2018

  24-07-2018

  Ple municipal de Juliol (1) - Dictàmens

L'Hospi torna a ensopegar a Vilafranca

El conjunt de Xavi Molist cau per 1-0 tot i jugar molts minuts amb un home més

L'Hospi guanya a Girona i agafa aire

Victòria de l'equip de José Manuel Hoya per 69 - 75

Mor l'activista veïnal Antonio García Romero

Va ser president de l'Associació de Veïns de la Florida

L'Hospi s'enfronta a un FC Vilafranca en ratxa

El rival ha sumat els darrers nou punts possibles

El CB L'Hospitalet, a recuperar sensacions

El conjunt de José Manuel Hoya busca la victòria a Girona (dissabte, 19h)

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 14. 06. 2018

ERC no assistirà a l'entrega de les distincions ciutadanes de L'H

Denuncien poca transparència i participació ciutadana

El grup municipal d'ERC no assistirà a l’acte de lliurament de les Distincions Ciutadanes de l’Hospitalet. Segons Esquerra, els incompliments a l’hora de fer un reglament de Distincions Ciutadanes més participatiu i el veto encobert a les candidatures presentades per ERC, Òmnium Cultural i els membres dels CDR ferits l’1 d’octubre, en són els motius.

Els republicans ja no van participar en la ronda de votacions, que es va realitzar a la Junta de Portaveus per escollir a les persones i entitats guardonades.

Esquerra ha felicitat però al Club Infantil i Juvenil Sanfeliu, l’Ateneu de Cultura Catalonia, Manuel Piñar, l’Associació Educativa Itaca i a Dolores Ruiz, com a “clars mereixedors d’aquestes distincions ciutadanes, com també a les 10 candidatures d’entitats i persones que van presentar els grups polítics i no han estat escollides”. L’abstenció d’Esquerra afirmen “no té res a veure amb les persones escollides, sinó pel model d’elecció”

Els republicans recorden que en 2016, la Junta de Portaveus va acordar que l’equip de govern impulsés un nou procediment on les entitats i veïns i veïnes poguessin presentar candidatures a Distincions Ciutadanes i que posteriorment aquestes candidatures poguessin ser escollides mitjançant el vot telemàtic dels ciutadans. 

Els republicans també afirmen que el govern socialista, a part de no complir els acords de modificar el reglament, no han respectat els acords d’anteriors edicions que garantien que almenys una de les candidatures presentades pels grups polítics fos escollida, tal com ha passat en anteriors edicions.

ERC va proposar dues candidatures a rebre el guardó de Distinció Ciutadana de l’Hospitalet: Òmnium Cultural, per la seva trajectòria a l’Hospitalet i per haver organitzat la 66a Festa de les lletres catalanes, la Nit de Santa Llúcia a l’Hospitalet i a les persones dels CDR que el passat 1 d’octubre van ser ferides per la policia nacional a l’Institut Vilumara.

La CUP-PA, l'altre grup absent

Recordem que la CUP-PA tampoc assistirà a l'entrega de les disticnions ciutadanes. De fet, tampoc va asisistir a l'acte dels premis d el'any 2016, ni ha estat present a la reunió per decidir les distincions d'aquest any perquè el reglament no permet la participació ciutadana. La CUP-PA recorda que l'Ajuntament no ha modificat el Reglament d’Honors i Distincions de l’Ajuntament dins del qual es recullen les bases de selecció de les Distincions Ciutadanes, tal i com es va comprometre l’any 2016 durant el Ple municipal d'abril.