Resum Ple Municipal desembre 2018 Reproduir video

21-12-2018 Resum Ple Municipal desembre 2018

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 21-12-2018

  21-12-2018

  Resum Ple Municipal desembre 2018

 • Video: 21-12-2018

  21-12-2018

  Ple Municipal desembre 2018 (2) - Mocions conjuntes

 • Video:

  Entrevista a Francesc Belver, portaveu grup municipal PSC

 • Video: 28-11-2018

  28-11-2018

  Ple municipal novembre 2018 (2) - Mocions Conjuntes

 • Video: 14/12/2018

  14/12/2018

  Entrevista de L'Informatiu - Manuel Brinquis

  Tinent d'alcalde d'Hisenda i Participació ciutadana

 • Video: 12/12/2018

  12/12/2018

  Entrevista de L'Informatiu - Miguel García

  portaveu del grup municipal de Ciutadans

L'Hospi viatja a Llagostera amb l'objectiu dels tres punts

En cas d'empat els riberencs s'endurien el gol average

Al Torrons Vicens CB L'Hospitalet només li serveix la victòria

Rep dissabte (20h) al líder, el Lucentum Alacant

L'Hospital de Bellvitge bat el rècord de trasplantaments de cor

L'any 2018 es van realitzar 25 intervencions

Inseguretat i neteja són els factors que més preocupen a la ciutat

El govern local presenta les dades del Baròmetre d'opinió pública 2018

Nou jutjat de primera instància a L'H

El nou espai permetrà descongestionar la resta de jutjats

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 14. 06. 2018

ERC no assistirà a l'entrega de les distincions ciutadanes de L'H

Denuncien poca transparència i participació ciutadana

El grup municipal d'ERC no assistirà a l’acte de lliurament de les Distincions Ciutadanes de l’Hospitalet. Segons Esquerra, els incompliments a l’hora de fer un reglament de Distincions Ciutadanes més participatiu i el veto encobert a les candidatures presentades per ERC, Òmnium Cultural i els membres dels CDR ferits l’1 d’octubre, en són els motius.

Els republicans ja no van participar en la ronda de votacions, que es va realitzar a la Junta de Portaveus per escollir a les persones i entitats guardonades.

Esquerra ha felicitat però al Club Infantil i Juvenil Sanfeliu, l’Ateneu de Cultura Catalonia, Manuel Piñar, l’Associació Educativa Itaca i a Dolores Ruiz, com a “clars mereixedors d’aquestes distincions ciutadanes, com també a les 10 candidatures d’entitats i persones que van presentar els grups polítics i no han estat escollides”. L’abstenció d’Esquerra afirmen “no té res a veure amb les persones escollides, sinó pel model d’elecció”

Els republicans recorden que en 2016, la Junta de Portaveus va acordar que l’equip de govern impulsés un nou procediment on les entitats i veïns i veïnes poguessin presentar candidatures a Distincions Ciutadanes i que posteriorment aquestes candidatures poguessin ser escollides mitjançant el vot telemàtic dels ciutadans. 

Els republicans també afirmen que el govern socialista, a part de no complir els acords de modificar el reglament, no han respectat els acords d’anteriors edicions que garantien que almenys una de les candidatures presentades pels grups polítics fos escollida, tal com ha passat en anteriors edicions.

ERC va proposar dues candidatures a rebre el guardó de Distinció Ciutadana de l’Hospitalet: Òmnium Cultural, per la seva trajectòria a l’Hospitalet i per haver organitzat la 66a Festa de les lletres catalanes, la Nit de Santa Llúcia a l’Hospitalet i a les persones dels CDR que el passat 1 d’octubre van ser ferides per la policia nacional a l’Institut Vilumara.

La CUP-PA, l'altre grup absent

Recordem que la CUP-PA tampoc assistirà a l'entrega de les disticnions ciutadanes. De fet, tampoc va asisistir a l'acte dels premis d el'any 2016, ni ha estat present a la reunió per decidir les distincions d'aquest any perquè el reglament no permet la participació ciutadana. La CUP-PA recorda que l'Ajuntament no ha modificat el Reglament d’Honors i Distincions de l’Ajuntament dins del qual es recullen les bases de selecció de les Distincions Ciutadanes, tal i com es va comprometre l’any 2016 durant el Ple municipal d'abril.