El portaveu del grup municipal del PSC, Francesc Belver, rebutja amb dades a la mà que L’H sigui una ciutat a dues velocitats, si més no a l’estil d’altres com Barcelona. Belver repassa en l’entrevista concedida al Diari de L’H els principals temes d’actualitat de la ciutat, com la manca d’habitatge social, la neteja, el Districte Cultural o la tala d’arbres.

Francesc Belver argumenta amb l’estadística de la renda mitjana per barri que a L’Hospitalet les diferències entre aquelles zones que més ingressen per llar i les que menys són molt més homogènies que a Barcelona. En tot cas, explica el portaveu socialista, respecte a les inversions “es decideix actuar segons les necessitats, no per un repartiment igualitari”.

Respecte a la manca d’habitatge social amb el qual pal·liar problemes com els desnonaments, Belver explica que a la ciutat n’hi ha 338 (288 municipals i 50 procedents de la SAREB), i admet que estan lluny del 15% del parc d’habitatge que considera necessari “per incidir en el mercat”. Prèviament, però, demana responsabilitats a qui té la competència, la Generalitat, mentre que a l’Estat li demana mesures reals en el nou Pla d’Habitatge per donar cobertura al dret a l’habitatge.

Quant a la neteja de la via pública, el portaveu municipal del PSC al·lega l’alta densitat i l’ús intensiu de l’espai en una ciutat com L’Hospitalet per justificar les dificultats de la neteja viària, però tot seguit incideix en que “els nivells de civisme d’una part [de la població] deixen a desitjar”.

Quant a la tala d’arbres a la ciutat, que ha rebut algunes crítiques, Belver ho justifica per accessibilitat i per reduir les al·lèrgies. “En tot cas –afirma– per cada arbre que es treu es planten com a mínim dos”.

Podeu veure totes les respostes del portaveu del grup municipal socialista , Francesc Belver, enl’entrevista del Diari de L’Hospitalet.