Resum Ple municipal maig 2020 Reproduir video

28-05-2020 Resum Ple municipal maig 2020

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 29/05/2020

  29/05/2020

  Entrevista de L'Informatiu - Cristian Alcázar, tinent d'alcalde d'espai públic

 • Video: 28-05-2020

  28-05-2020

  Resum Ple municipal maig 2020

 • Video: 27-05-2020

  27-05-2020

  Ple Municipal maig 2020

 • Video: 26-05-2020

  26-05-2020

  Entrevista de L'Informatiu - Mercè Perea, diputada al Congrès pel PSC

 • Video: 15/05/202

  15/05/202

  Entrevista de L'Informatiu - Fran Belver, portaveu del grup municipal del PSC

 • Video: 13-05-2020

  13-05-2020

  Entrevista de L'Informatiu - Antoni Garcia, portaveu del grup municipal d'ERC

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 02. 02. 2018

El regidor Martín Hermosín, destituït com a portaveu del grup municipal del PP

Ha estat expulsat del partit, però no deixarà l'acta de regidor i passarà a ser 'no adscrit'

Francisco Javier Martín Hermosín ha estat expulsat del PP i destituït com a portaveu del grup municipal. El motiu és no haver acatat l'ordre del Partit Popular perquè deixés el càrrec de portaveu municipal a favor de Sònia Esplugas. Hermosín ha declarat als Mitjans de Comunicació de L'H que no té intenció de renunciar al seu acta de regidor i passarà a ser 'no adscrit' a l'igual que Rafael Jiménez i Cristina Santón, exmembres de Guanyem que formen part del govern. 

Lluita aferrissada i guerra interna en el sí del PP de L'Hospitalet. Francisco Javier Martín Hermosín ha estat destituït com a portaveu del grup municipal i, fins i tot, ha estat expulsat del partit perquè no ha acatat l'ordre de deixar de ser portaveu per donar pas a Sònia Esplugas, l'actual presidenta del PP local i que ja havia estat portaveu a l'inici del mandat.

Hermosín ha lamentat que "m'hagin fet fora per posar en coneixement del partit unes presumptes irregularitats que no s'ajustaven als nostres valors. Uns fons que s'han utilitzat sense el meu consentiment per part de Sònia Esplugas i el president provincial que, suposo, seran els qui han signat perquè jo no he signat cap transferència en aquests comptes mentre que he estat portaveu".

La presidenta popular, Sònia Esplugas ha dit al respecte que "no vull valorar que el PP es quedi amb un regidor menys i sí vull valorar el comportament del senyor Hermosín que ha estat el meu secretari general fins el passat mes de juliol i coneix la situació del partit en tots els aspectes.".

Hermosín denuncia irregularitats que pujarien a més de cent mil euros i lamenta que el PP de L'Hospitalet sigui a hores d'ara un partit amb deutes. No pensa igual Sònia Esplugas que afirma que no és veritat i sí una cortina de fum per justificar com Hermosín va arribar a ser portaveu mentre ella estava embarassada. "Van esperar fins que ja estava de set mesos per destituir-me com a portaveu i ara el que fan és justificar una acció que es va produir en un moment concret", ha dit.

Hermosín ja no és portaveu però ha dit que no deixarà l'acta de regidor. Serà no adscrit com ho són Cristina Santón i Rafael Jiménez, que van passar a format part de l'equip de govern després d'arribar al Ple com a membres del grup Guanyem.

Hermosín ha assenyalat que "vaig entrar en política per defensar el projecte del Partit Popular i dels seus votants. Ara des de fora del PP defensaré les mateixes idees encara que, algunes d'elles, el Partit Popular ja no les defensi".

Pedro Alonso podria agafar el relleu com a portaveu

El grup municipal del PP es queda amb dos regidors i el càrrec de portaveu mostra un signe d'incògnita. Un dels regidors, el veterà Pedro Alonso es postula i Sònia Esplugas, també. En aquesta lluita entre els dos regidors i amb un clar enfrontament entre ells, podria ser Alonso qui acabés sent portaveu perquè ja és, a hores d'ara, portaveu adjunt encara que no percep cap retribució econòmica per aquest càrrec.