La formació d’una gran símbol de la pau a la plaça de l’Ajuntament va ser el punt àlgid de la concentració organitzada per l’ANC i Òmnium Cultural per reclamar la llibertat de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, quan ja fa tres mesos que estan empresonats a Soto del Real.

Sota el lema “Som gent de pau: llibertat”, les entitats sobiranistes van convocar concentracions simultànies davant diferents ajuntaments de tot Catalunya a favor de la llibertat dels Jordis, i del vicepresident i conseller cessats, Oriol Junqueras i Joaquim Forn.

Amb aquest tipus d’actes, els organitzadors volen evitar que els que consideren “presos polítics” caiguin en l’oblit. En aquest sentit, el president de l’Assemblea Nacional Catalana de L’Hospitalet, Eduard Vidal, ha afirmat que “fem tots aquestes trobades perquè no podem considerar el fet de tenir presos polítics com una situació de normalitat. Hem de seguir al carrer”.

Algunes de les persones que han participat en la concentració asseguraven que amb “la nostra presencia volem posar el nostre granet de sorra esperant que els arribi perquè hi ha molta que estem amb ells”

A la concentració han participar representants i dirigents locals d’Esquerra, el PDeCAT i la CUP.