En una visita de campanya al mercat dels Ocellets, el candidat del Partit Popular a les eleccions del 21 de desembre, Xavier Garcia Albiol, ha centrat el seu missatge en la necessitat que els populars tinguin pes dins del bloc dels partits constitucionalistes. En aquest sentit, Albiol ha afirmat que “perquè es pugui consolidar una alternativa és necessari que el Partit Popular tingui molts diputats; per la seva coherència i experiència de govern.” També ha afegit que el vot al PP representa un aval al 155.

D’aquesta manera, Albiol ha respost al líder de Ciutadans, Albert Rivera, qui va afirmar que “votar al PSC o al PP és llençar el vot a les escombraries”. El candidat popular ha assegurat que “per sobre de l’interès partidista, el que vol la majoria dels catalans és donar un cop de porta a l’independentisme”.

En la mateixa línia s’ha expressat el vicesecretari de Política Social i Sectorial del PP, Javier Maroto, qui ha retret a Ciutadans que no governen cap municipi gran ni comunitat autònoma, i ha qüestionat la capacitat de la formació taronja per governar Catalunya, “sent la comunitat més complicada de totes i en el pitjor moment”. Maroto ha afegit que “Catalunya necessita un govern amb un partit amb experiència en prendre decisions difícils com ho ha estat el 155”.