Resum Ple municipal gener Reproduir video

24-01-2018 Resum Ple municipal gener

Notícia de L'Informatiu

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 22/02/2018

  22/02/2018

  Escepticisme i prudència, després de l'anunci de soterrament de les vies

  Noticia de L'Informatiu

 • Video: 06-02-2018

  06-02-2018

  L'Espai de Debat analitza les conseqüències electorals del 21-D amb Juan Rodríguez Teruel

  Notícia de L'Informatiu

 • Video: 23-01-2018

  23-01-2018

  Ple municipal de Gener (4) - Mocions PP, ERC i PDeCAT

 • Video: 23-01-2018

  23-01-2018

  Ple municipal de Gener (3) - Mocions PSC, Ciutadans i Canviem

 • Video: 23-01-2018

  23-01-2018

  Ple municipal de gener (2) - Despatxos oficials de Govern i mocions conjuntes

 • Video: 23-01-2018

  23-01-2018

  Ple municipal de gener (1) - Dictàmens

Recuperar les bones sensacions

L'Hospi visita diumenge el camp del Castelldefels

Els actes centrals del Dia d'Andalusia arriben a La Farga

Dissabte i diumenge, art andalús a dojo

La Quinzena metropolitana omple la ciutat de dansa

De l'1 al 18 de març, cita amb les arts en moviment

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 19. 10. 2017

Pendents del 155 i d'una possible DUI

L'alcaldessa Núria Marín reclama seny al Govern de l'Estat i a la Generalitat

Carles Puigdemont ha respost a Moncloa que si s'aplica el 155, el Parlament podria votar la declaració de la Independència. Rajoy convoca un Consell de Ministres aquest dissabte per concretar com s'aplicarà el 155. Per la seva banda, l'alcaldessa Núria Marín reclama seny al Govern de l'Estat i a la Generalitat

Poc abans de les deu del matí el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha enviat la resposta al requeriment del govern d'espanyol a través d'una carta. En l'escrit, Puigdemont ha reiterat la seva voluntat de diàleg i ha respost que "si el govern de l'Estat persisteix a impedir el diàleg i continuar la repressió, el Parlament de Catalunya podrà procedir, si ho creu oportú, a votar la declaració formal de la independència que no va votar el 10 d'octubre."

La resposta del govern espanyol no ha trigat en arribar, i ha emès un comunicat on explicava que "continuarà amb els tràmits previstos en l'article 155 de la Constitució per restaurar la legalitat en l'autogovern de Catalunya". A més, ha convocat un Consell de Ministres, que tindrà lloc el pròxim dissabte, per concretar les mesures d'aplicació del 155. Les properes passes les haurà de fer el Senat, que haurà d'aprovar aquestes mesures.

Per la seva banda, l'alcaldessa Núria Marín, ha fet una crida al seny i ha assegurat que fins que el Consell de Ministres no concreti com s'aplicarà el 155 i Puigdemont mantingui en suspens la proclamació de la república catalana encara hi ha temps per cercar una solució. "Vull ser optimista. Tenim encara unes hores per poder posar una mica de seny i, com alcaldessa de L'Hospitalet, reclamo seny a la Generalitat i al Govern de l'Estat".

L'alcaldessa també ha apuntat que el clima polític està posant en perill la recuperació econòmica que es començava a percebre, cosa que també notarien les empreses de L'Hospitalet. "A banda de les grans empreses que ja han dit que marxen de la ciutat, he parlat en els últims dies amb petits empresaris que ho estan passant molt malament, que han vist reduïdes les comandes en un percentatge molt gran".

L'alcaldessa Núria Marín ha explicat que en els últims dies ha mantingut contactes amb el Govern central i la Generalitat per mirar d'acostar postures, i ha lamentat que no hagi estat possible.