Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 20-10-2017

  20-10-2017

  Ernest Urtasun lamenta el desplegament del 155

  Notícia de L'Informatiu

 • Video: 20-10-2017

  20-10-2017

  La Marea Pensionista denuncia la diferència de gènere en les pensions

  Notícia de L'Informatiu

 • Video: 10-10--2017

  10-10--2017

  Els empresaris de L'H i la fugida per la independència

  Notícia de L'Informatiu

 • Video:

  Valoració de la manifestació convocada per Societat Civil Catalana

  Notícia de L'Informatiu

 • Video: 06-10-2017

  06-10-2017

  Prèvia a la manifestació de Societat Civil Catalana

  Notícia de L'Informatiu

 • Video: 04-10-2017

  04-10-2017

  Valoració dels sindicats majoritaris al 3-O

  Notícia de L'Informatiu

Núria Marín: "Demano al President que convoqui eleccions"

Reaccions de la classe política per l'aplicació del 155

L'Hospi vol seguir amb les bones sensacions

Els riberencs buscaran davant del Santboià una victòria per seguir en playoff d'ascens

La Cofradia 15+1 celebra els seus 40 anys de vida amb un seguit d'activitats culturals

Amb una l'exposició commemorativa de l'aniversari al Museu de L'Hospitalet a partir del 21 d'octubre

Arriba una nova edició de la Festa dels Mercats

Hi haurà un ampli ventall d'activitats lúdiques i promocionals

Edificis emblemàtics de L'Hospitalet obren les seves portes aquest cap de setmana

L'H és la ciutat convidada del festival d'arquitectura 48h Open Hoyse

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 10. 10. 2017

Reaccions dels portaveus locals a la compareixença del President de la Generalitat

 Els Mitjans de Comunicació de L'Hospitalet han parlat amb tots els portaveus municipals per copsar les primeres reaccions a la compareixença del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que ha declarat la República catalana i l'ha deixat immediatament després en supens per dialogar.

Francesc Belver (PSC)

Per a Francesc Belver, les declaracions del president de la Generalitat allarguen la incertesa i no ajuden a Catalunya. Sobre la proposta de diàleg, el portaveu socialista considera que és la via que el PSC ha defensat sempre i que espera que el PP prengui el testimoni i es pugui obrir un nou escenari per arribar a un acord on tots puguin estar representats.

Tot i això, Belver considera que, d'entrada la compareixença de Puigdemont, de cara a la gent, transmet inseguretat i neguit.

 


Miguel Garcia (Ciutadans)

El portaveu de Ciutadans ha qualificat la compareixença de Carles Puigdemont com esperpèntica. Considera que la proposta del president de la Generalitat allarga l'agonia separatista i que és poc creïble la seva voluntat de diàleg.

Miguel García considera que la postura del president de la Generalitat respon a la pressió que ha rebut per totes bandes i a que "ha tingut por" de portar a Catalunya a un desastre total. Tot i això, el portaveu de Ciutadans considera positiu que es parli de diàleg, sempre que aquest sigui en el marc de la legalitat.

 


Francisco Javier Martín Hermosín (PP)

Per al portaveu popular, el discurs de Puigdemont ha estat una presa de pel, una mostra de covardia i un pas enrere. Hermosín considera que Puigdemont ha jugat amb la societat catalana i ha dividit famílies i a la societat en general.
Des del PP consideren que dins de la llei es pot parlar però que el Govern de la Generalitat s'ha sortit de la llei. "La nova proposta de Puigdemont és una proposa enverinada i de xantatge", ha dit.
 

Ana González (ICV-EUiA-Pirates)

La portaveu d' ICV-EUiA-Pirates s'ha mostrat satisfeta de la proposta de diàleg llançada pel president de la Generalitat. Considera que segueix la línea que Canviem L'H ha proposat darrerament, en què es demanava diàleg i mediació. Ana González ha recordat que la seva formació no era favorable a la DUI i que el referèndum no tenia prou garanties democràtiques.

Per a Ana González, la repressió policial de l'1 d'octubre ha impactat fora de les fronteres espanyoles i suposa que la comunitat internacional està observant la reacció del PP. "Està tothom mirant-lo. Ara s'haurà de seure a parlar i a arribar a acords", ha dit.


Antoni Garcia (ERC)

Antoni Garcia ha afirmat taxativament que "avui som República" i tot seguit ha afegit que "la deixem en suspens" amb la voluntat que hi hagi un diàleg amb el Govern de l'Estat espanyol a través dels "organismes internacionals". El portaveu d'esquerres ha assegurat que si no es fa efectiva aquesta mediació, "de facto entrarà en vigor la proclamació de la República catalana".

Garcia ha manifestat que el Govern de Catalunya sempre ha tingut una porta oberta al diàleg i que no ha estat així per part del Govern de l'estat que sempre ha negat el dret a decidir del poble de Catalunya.


Jordi Monrós (PDeCAT)

Jordi Monrós s'ha referit al relat històric que ha fet el president Puigdemont i ha recordat que el poble català ho ha fet bé i ha buscat sempre el diàleg. Monrós considera que la suspensió transitòria de la independència obre una nova porta que espera segueixi també el Govern de l'Estat.


Khristian Giménez (CUP-PA)

El portaveu de la CUP-PA ha mostrat alguns dubtes sobre la crida al diàleg proposada per Puigdemont. Khristian Giménez considera que els pròxims s'haurà de concretar quins límits es posen a la negociació; quins temes es poden negociar; i quan de temps es posposa la declaració de la república catalana per a mantenir aquest diàleg. Per a la CUP-PA la voluntat d'autordeterminació del poble català és clara i és innegociable.

Segons Khristian Giménez és urgent continuar treballant per ampliar la base social de la nova república i per la configuració del procés constituent.