Resum del Ple Municipal de juny 2018 Reproduir video

27-06-2018 Resum del Ple Municipal de juny 2018

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 03/07/2018

  03/07/2018

  ERC celebra la seva conferència Nacional a L'H

  Noticia de L'Informatiu

 • Video: 27-06-2018

  27-06-2018

  Resum del Ple Municipal de juny 2018

 • Video: 26-06-2018

  26-06-2018

  Ple municipal de Juny (4) - Mocions ERC, PDeCAT i CUP-PA

 • Video: 26-06-2018

  26-06-2018

  Ple municipal de Juny (3) - Mocions Ciutadans, Canviem L'H i PP

 • Video: 26-06-2018

  26-06-2018

  Ple municipal de Juny(2) - Mocions conjuntes

 • Video: 26/06/2018

  26/06/2018

  Ple municipal de Juny(1) - Dictàmens i participació ciutadana

Una segona vida per a les ulleres velles

Dues òptiques de L'H col•laboren amb una ONG de salut visual amb col.lectius desafavorits

L'H reconeix als seus esportistes

S'ha destacat el paper de l'esport femení

Nora Galve i Violeta Verano, a punt per debutar al mundial júnior de bàsquet

Aquesta temporada han guanyat el campionat d'Espanya

Un grup de joves participen al projecte Florida Circus Time

Amb monitors formats pel Cirque du Soleil

L'equip masculí de l'AEC Collblanc disputarà la Primera Catalana

Degut a la situació financera de l'entitat

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 10. 10. 2017

AEBALL i Ajuntament miren amb preocupació la marxa d'empreses

MRW i Proclínic anuncien el trasllat de les seus socials fora de Catalunya

L'Associació empresarial AEBALL i l'Ajuntament de L'Hospitalet miren amb preocupació que proliferi la marxa d'empreses de la ciutat, un cop s'ha fet públic que MRW i Proclínic, ubicades al Polígon Pedrosa, han decidit traslladar les seves seus socials fora de Catalunya. 

La principal entitat patronal de la ciutat, l'Associació Empresarial de L'Hospitalet i el Baix Llobregat AEBALL, ha incrementat en aquests dies l'assessorament a negocis de diferents sectors que s'interessen per conèixer les possibles conseqüències que percebrien en cas de traslladar la seva seu social fora de Catalunya.

En aquest sentit, hi ha dos casos que destaquen a la nostra ciutat fins al moment: l'empresa Proclínic, dedicada a la distribució de productes odontològics, i el grup de missatgeria MRW. Ambdues, amb instal•lacions ubicades al polígon Pedrosa del districte Granvia LH, ja han anunciat el canvi d'ubicació dels seus domicilis socials a altres comunitats autònomes.

Des d'AEBALL expliquen que estan rebent trucades i correus electrònics d'empreses de diversos àmbits i dimensions que volen saber quins tràmits haurien de seguir per traslladar la seu social fora de Catalunya, i al mateix temps, també reconeixen atendre consultes en sentit contrari: empreses que volen mantenir la seva activitat a Catalunya i també demanen assessorament en cas que la independència s'anunciï.

Segons la directora d'AEBALL, Rosa Fiol, independentment d'ideologies polítiques, totes les empreses ateses, però , mostren preocupació per la situació que viu Catalunya i per la repercussió que la inestabilitat política pot generar en l'economia. "L'economia, els diners, necessiten uns entorns clars i jurídicament estables i la mínima incertesa respecte el futur", argumenta Fiol.

El canvi de seu social de les empreses s'ha vista afavorit pel decret aprovat divendres 6 d'octubre pel Govern central per accelerar i simplificar els tràmits. Des de l'entrada en vigor de la nova directriu, l'administrador o el consell d'administració d'una empresa pot traslladar la seu social sense necessitat de consultar a la junta d'accionistes. El tràmit s'ha de fer davant notari i s'ha de comunicar a Hisenda, però és senzill.

Segons Pepe Oriola, advocat l'AEBALL, "les grans empreses tenen seus corporatives en altres localitzacions i ho han tingut més fàcil. La petita i mitjana empresa que s'hi trasllada lloga un despatx nou o bé si té una segona seu o delegació l'està convertint en domicili social. Una tercera opció vàlida també és optar per llogar un multidespatx on comparteixes adreça amb altres empreses".

La fuita d'empreses també repercuteix en les arques municipals. En aquest sentit el govern local està reavaluant el pressupost de l'Ajuntament, ja que la marxa de negocis que facturen més d'un milió d'euros i que, per tant, paguen l'Impost d'Activitats Econòmiques, l'IAE, és un factor a tenir en compte. "La marxa d'empreses de la ciutat sempre és negatiu per a les arques municipals. Des del govern municipal treballen justament en sentit contrari: en generar oportunitats per atraure cada cop més empreses que paguin impostos aquí i això reverteixi en benefici de la ciutadania i dels barris", explica el tinent d'alcalde d'Hisenda, Manuel Brinquis. Tot i així, segons opina, l'impacte serà poc rellevant en un pressupost municipal que tornarà a superar amb escreix els 200 milions d'euros.

De moment, ni Proclínic ni MRW han volgut fer declaracions sobre perquè han decidit traslladar la seu social i fiscal des del polígon Pedrosa, de L'Hospitalet, a Saragossa i València, respectivament.