Resum Ple municipal - Abril 2019 Reproduir video

30-04-2019 Resum Ple municipal - Abril 2019

 

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 30-04-2019

  30-04-2019

  Resum Ple municipal - Abril 2019

 • Video: 30-04-2019

  30-04-2019

  Ple Municipal abril (3) - Mocions individuals

 • Video: 30-04-2019

  30-04-2019

  Ple Municipal abril - Participació ciutadana i mocions conjuntes (2)

 • Video: 30-04-2019

  30-04-2019

  Ple Municipal Abril - Dictàmens (1)

 • Video: 27/03/2019

  27/03/2019

  Resum Ple municipal - Març 2019

 • Video: 27-03-2019

  27-03-2019

  Ple Municipal març (4) - Mocions ERC, PP, PDeCAT i CUP-PA i precs i preguntes

Miguel García s'ha compromès a treballar perquè els barris del nord s'igualin als del sud de L'H

Acte de campanya del candidat de Ciutadans a l'alcaldia de L'Hospitalet, a la Florida

ERC afirma que el govern socialista ha convertit L'H en una sucursal d'hotels i oficines

Acte de campanya de la formació independentista a la Carretera del Mig

Compromís del PSC per fer arribar ascensors a totes les plantes dels blocs de Bellvitge

Núria Marín explica el projecte del soterrament de l'autovia de Castelldefels

El Teatre Joventut acull la cloenda de curs del EngL'isH Week-Acting Together

Dins del programa d'auxiliars de conversa d'anglès

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 01. 10. 2017

Moments de tensió a l'Institut Vilumara per la intervenció de la Policia Nacional

Llargues cues a tots els districtes de L'H

L'institut Vilumara, al Centre, ha estat l'escenari fa uns minuts de moments de tensió entre ciutadans que feien cua per votar i antiavalots de la policia nacional. Segons diferets fonts els agents s'han endut alguna caixa i hi ha dues persones ferides. L'alcaldessa Núria Marín s'ha encarat in situ amb els comandaments de la policia i els ha instat a marxar. Això passava a les 13.45h de la tarda. Fins llavors, a L'Hospitalet no s'havien produïts aldarulls d'ordre públic i la jornada es desenvolupava amb llargues cues per votar.

14.50h. L'alcaldessa de L'Hospitalet Núria Marín ha lamentat els fets que s'han viscut aquest migdia a l'institut Can Vilumara, quan la policia ha fet acte de presència d'una manera desmesurada per requisar material i urnes (veure vídeo). Fonts municipals han explicat a LHdigital que Marin havia parlat amb el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, a mig matí quan s'han començat a veure circular per la ciutat una comitiva de més de quinze furgonetes antiavalots de la Policia Nacional. En el moment que s'ha tingut constància que els agents es dirigien cap a Can Vilumara, l'alcaldessa i altres regidors municipals s'hi han desplaçat.

Un cop allà Marín, a més d'endur-se una escridassada per part d'alguns ciutadans, ha mantingut una tensa conversa amb el comandament policial que dirigia l'operació i els ha exigit que marxessin, una escena que ha quedaat recollida en diferents videos que circulen per la xarxa.

Quan la policia ha marxat, l'alcaldessa i regidors han accedit a l'institut i han mobilitzat serveis sanitaris per assistir les dues persones ferides i les que presentaven atacs d'ansietat. 

Un cop la situació s'ha normalitzat, Marin, segons les mateixes fonts, ha parlat novament amb Enric Millo per retreure-li l'actuació policial desmesurada i el delegat del Govern s'ha compromés a no repetir aquesta operació a L'Hospitalet.

Alguns ciutadans que feien cua al Vilumara han increpat l'alcaldessa li han qüestionat el paper dels socialistes respecte el referendum.

14.30h. Les federacions catalanes de futbol, de bàsquet i altres han anunciat que suspenen tots els partits que s'havien de disputar a partir de les 14 hores. Així doncs, no jugaran avui diumenge la Unificación Bellvitge, el Gornal i el Collblanc femení.

13.45h. Màxima tensió davant l'institut Vilumara. Els agents antiavalots, que s'hi han desplaçat a l'avinguda Josep Tarradelles amb 20 furgonetes, han accedit a l'interior del centre i han requisat una caixa, segons han presenciat les càmeres de TV L'Hospitalet. Els ciutadans que hi feien cua els han rebut amb crits de "feixistes" i s'han produït uns minuts de màxima tensió que han acabat amb dues persones ferides. A través de les xarxes socials s'han difos videos on es fa evident la crispació i la duresa de l'operació policial. (veure un dels vídeos). L'alcaldessa Núria Marín ha fet acte de presència i ha lamentat els fets.

13.25h. Més d'una desena de furgones antiavalot de la Policia Nacional són ara mateix a l'Institut Vilumara. 

12.30h. Especial Informatiu a TV L'Hospitalet. Resum de l'actualitat de l'1 d'octubre durant les primeres hores de la jornada.

11.30h. Les cues a les portes dels punts de votació són més que notòries a la nostra ciutat. Milers de persones han volgut participar des de bon matí i desafiant la pluja en aquesta convocatòria. La presència dels Mossos d'esquadra en els col·legis és constant però, a diferència que a altres localiltats, a L'H no s'han produït aldarulls d'ordre públic fins el moment.

10.20h. La pluja no està impedint que en l'institut Bisbe Berenguer i en el Cap de Santa Eulàlia els ciutadans participin en la consulta, en un ambient cívic i tranquil, tot i la presència policial. Precissament, els Mossos a través d'una piulada de twitter han informat que estan donant compliment "a l'ordre del TSJC amb proporcionalitat i adequant-nos a cada situació per garantir la seguretat".


9.55h.
Les càmeres de Tv L'Hospitalet constaten com a l'escola d'educació especial Estel Can Bori, del Centre, habilitat com a punt de votació, alguns hospitalencs han dipositat les primeres paperetes a les urnes. En altres punts de votació, tenen difucultats informàtiques per connectar amb el cens universal. Arriben informacions que la connexió a internet dins les escoles podria quedar tallada.

9.20h. Màxima expectativa en els punts de votació de L'H on hores d'ara no tenim constància que s'hi estigui votant. A l'institut Bisbe Berengue, on les meses s'han constituït puntualment a les 9h, els voluntaris diuen tenir problemes amb el sistema informàtic. En un altre punt de la ciutat, el col·legi Estel-Can Bori, al Centre, a les 9h hi ha arribat la consellera de Governació, l'hospitalenca Maritxell Borràs, per intentar votar. "És emocionant veure la resposta cívica de la gent en defensa de la democràcia. Ho hem de fer pels que ens han precedit i pels nostres fills", ha dit. 

8.55h. Un observador internacional fa acte de presència a l'institut Bisbe Berenguer de Santa Eulàlia i parla amb els voluntaris que han constituïts les meses. Multitud d'hospitalencs dins i fora del centre esperant que just siguin les 9h per iniciar la votació. Aplaudiments continuats i clams a favor de la democràcia. 

8.55h. Llargues cues d'hospitalencs a les portes de punts de votació, aplaudiments per les instruccions dels voluntaris que expliquen el procediment que se seguirà per comptabilitzar el vot un cop el Govern ha explicat que el cens serà universal. És a dir, tothom pot votar en qualsevol punt de votació i en qualsevol mesa, presentant el DNI. Les paperetes s'han d'introduir doblegades dins les urnes, ja que no hi ha sobres.

8:20h Ja tenim les primeres imatges de les urnes i les paperetes que han arribat a l'IES Bellvitge

 

 

 

8h. El Govern anuncia com a pla alternatiu que s'habilita el cens universal per poder votar. Això significa que qui no pugui participar en la consulta en el punt de votació que teòricament li havia tocat, podrà fer-ho a partir de les 9h a qualsevol altre col•legi electoral habilitat.

Segons acaba d'explicar el conseller Jordi Turull, portaveu del Govern, "a cada taula hi haurà un sistema per consultar el cens universal, serà un sistema electrònic que permetrà comprovar que ningú vota dos cops". També assegura que hi haurà paperetes a tot arreu, tot i que no han estat a temps de fer sobres.

7.30h. Arriben urnes a diferents punts de votació. Al punt de votació del CAP Can Serra alguns veïns expliquen que ha estat la Guàrdia Urbana qui ha interceptat quatre urnes i milers de paperetes dins un cotxe que efectuava maniobres estranyes. 

7h. Malgrat la pluja els hospitalencs compromesos amb el Referèndum són al carrer davant punts de votació distribuïts per tota la ciutat. Els Mossos d'Esquadra estan fent acte de presència des de les 6h, aixecant acta del que hi passa. Hores d'ara no es té constància de cap aldarull.

Tot i això, aquests col•legis electorals han anat variant en número i hores d'ara, segons els càlculs de LHDigital, es pot parlar de 5 punts de votació al Districte I; 3 punts de votació al districte II; altres 3 punts al Districte III, dos punt al Districte IV, altres dos al V i per últim tres punts de votació al Districte VI. Un total de 18, mentre que ahir parlàvem de 24.

6h. Centenars d'hospitalencs han fet nit dintre de punts de votació distribuïts per la ciutat. L'institut Bellvitge hi han dormit 60 persones, i a partir de les 5h, seguint la crida de les entitats sobiranistes, han començat a fer acte de presència més ciutadans per dificultar que l'institut fos precintat.