Ple extraordinari juny 2019 - Aprovació de l'organització municipal Reproduir video

21-06-2019 Ple extraordinari juny 2019 - Aprovació de l'organització municipal

 

 

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 21-06-2019

  21-06-2019

  Ple extraordinari juny 2019 - Aprovació de l'organització municipal

 • Video: 15-06-2019

  15-06-2019

  Ple extraordinari de presa de possessió del nou Ajuntament (2019-2023)

 • Video: 29-05-2019

  29-05-2019

  Resum Ple municipal - Maig 2019

 • Video: 28-05-2019

  28-05-2019

  Ple municipal - Maig 2019

 • Video: 26-05-2019

  26-05-2019

  Programa especial Eleccions Municipals 2019 (1)

 • Video: 26-05-2019

  26-05-2019

  Programa especial Eleccions Municipals 2019 (2)

Amics de la Gent Gran acompanya, durant l'estiu, als avis que estan sols

També han posat en marxa el programa "Vacances Amigues"

Dani Fernández es retira del futbol

El capità de l'Hospi seguirà lligat al món del futbol

La llibreria Re-read abaixa la persiana

S'acomiada del barri de Collblanc amb una festa amb llibres al carrer

La Font de la plaça Espanyola pateix desperfectes durant la revetlla

Els veïns es queixen dels actes d'incivisme a la zona

 • Reaccions polítiques i socials davant del nou PDU Granvia-Llobregat

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 08. 07. 2016

Reaccions polítiques i socials davant del nou PDU Granvia-Llobregat

ERC, la CUP i l'assemblea No Més Blocs estan en contra amb diferents matisos

A les poques hores de l'aprovació inicial, per segona vegada, del Pla Director Urbanístic Granvia-Llobregat, ERC, la CUP i l'assemblea No més blocs han emès comunicats refermant les seves postures contràries al planejament tot i que amb diferents matissos. Ara s'obrirà un període d'al•legacions de 45 dies sense que compti el mes d'agost.

Esquerra Republicana de L'Hospitalet ha valorat positivament que es torni a obrir l'exposició pública del PDU de la Granvia però creu que els canvis introduïts són insuficients. Els republicans creuen que cal crear una taula de diàleg entre les administracions, entitats i veïns per introduir millores i defensa la preservació de Cal Trabal i la incorporació al Parc Agrari del Baix Llobregat.

El portaveu municipal, Antoni García Acero, creu que "l'obertura de l'exposició pública hauria de comportar en paral•lel l'obertura del diàleg per arribar a un consens entre el Departament, l'Ajuntament i les forces polítiques, veïnals i socials de la ciutat per millorar definitivament el PDU".

Per ERC, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha introduït alguns petits canvis en el repartiment de la volumetria dels edificis projectats i en la configuració dels espais verds que encara són insuficients.

ERC valora alguns aspectes del PDU, com ara el soterrament de la Granvia i el pol biomèdic, però demanaran en al·legacions que suprimeixin els edificis projectats en el sector 2 (és el sector que inclou les masies de Cal Trabal i Masover Nou) per tal que tota aquesta superfície es destini a parc urbà.

Antoni García Acero ha dit que "Esquerra demanarà en el període d'al•legacions que Cal Trabal s'incorpori al Parc Agrari del Baix Llobregat i evitar la construcció de les torres i disposar d'un parc urbà que uneixi Bellvitge amb la zona agrícola, el riu Llobregat i el Parc Agrari del Baix Llobregat".

Des de la CUP les modificacions del PDU "són un rentat de cara fet d'esquena a la ciutadania i als barris perquè perpetuen el model especulatiu i d'agressió al territori i a la darrera zona agrícola de la ciutat".

Des de la CUP es denuncia "l'opacitat de les polítiques i del model de gestió del territori dels governs de la Generalitat i l'Ajuntament de L'Hospitalet, que segueixen apostant pe la cultura del totxo, el creixement urbanístic desaforat i la desmobilització dels veïns compromesos amb la defensa de la ciutat".

També ha dit la seva No Més Blocs amb els membres de l'Assemblea, Emma Núñez i Javier Moreno. Han dit que "continua sent el mateix model especulatiu que ja coneixíem i el rebutgem perquè és un model basat en el totxo que només beneficia a empresaris amics i polítics corruptes".

Per Javier Moreno, el soterrament de la Granvia "és l'excusa per construir un complex d'edificis que no responen a les necessitats de la ciutadania. Només fan allò que dóna rendiment econòmic".

Altres opinions al respecte del PDU són les que va recollir L'HDigital el passat dimecres en la següent crònica, després que la Generalitat presentés els detalls del nou projecte als portaveus dels grups municipals.