Les jugadores hospitalenques Nora Galve i Violeta Verano disputaran a partir del dia 21 el Campionat del Món sots 17 de bàsquet, a la ciutat bielorrusa de Minsk. Espanya debutarà aquell dia contra Nova Zelanda. La progressió de les dues jugadores apunta cap a noves figures del bàsquet nacional.

Anoteu aquests noms: Violeta Verano i Nora Galve, perquè potser algun dia siguin esportistes olímpiques de la ciutat. Juguen a bàsquet, i des de fa temps tenen la confiança dels successius seleccionadors nacionals de base. Ara mateix es troben a Minsk (Bielorrúsia), on s’ha de disputar el campionat del món sots 17. I venen de guanyar el campionat d’Espanya júnior amb el seu actual equip, el Femení Sant Adrià.

El combinat espanyol que dirigeix Miguel Ángel Ortega disputarà la primera fase en un grup contra les seleccions d’Argentina, Nova Zelanda i Hongria. Espanya ha arribat a la final en dos dels quatre mundials disputats fins ara en aquesta categoria (des del 2010, cada dos anys).

Violeta Verano juga en la posició de base mentre que la seva companya Nora Galve ho fa com a escolta. Per internet es poden trobar alguns vídeos de la Nora amb una de les seves jugades més espectaculars, que inclou una finta passant la pilota per l’esquena i que ha utilitzat en més d’una ocasió. Nora es va iniciar al Cornellà, però en l’etapa de preinfantil va passar al club de Sant Adrià, un de les millors entitats de formació del bàsquet femení català i amb la qual ha militat en totes les categories.

En el cas de la Violeta, el seu inici va ser al Centre Catòlic i va passar al Sant Adrià en mini. Al club hospitalenc ja li han dedicat un homenatge. La seva trajectòria té una data fatídica, desembre de 2015, quan va patir una greu lesió de lligament al genoll que la va deixar molts mesos fora de joc. Però va treballar el doble i va aconseguir tornar a gaudir del bàsquet.

La trajectòria de les dues ha anat paral·lela, tant en els equips de base del Femení Sant Adrià com en les diferents seleccions autonòmiques i nacionals. Provenen d’una generació d’or que ha anat acumulant en els seus currículums un bon llistat de campionats i títols autonòmics i nacionals, de club i de selecció. Tenen un futur prometedor. Violeta ja ha arribat fins i tot a debutar amb el primer equip del Sant Adrià, a la Lliga Dia (màxima categoria nacional femenina), i ha jugat minuts en tres partits. Nora encara no ha gaudit d’aquesta oportunitat. Tot això no garanteix res, però promet molt.

Fotos: FEB