L'H en Joc - Entrevista: Juli Monroig i David Muñoz, entrenadors AESE femení i masculí Reproduir video

22-05-2018 L'H en Joc - Entrevista: Juli Monroig i David Muñoz, entrenadors AESE femení i masculí

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 22-05-2018

  22-05-2018

  Clip L'H en Joc - Entrevista Juli Monroig i David Muñoz, entrenadors AESE femení i masculí

 • Video: 14-05-2018

  14-05-2018

  Clip L'H en Joc - Entrevista a Jordi Lorca, president del CN L'H i Estanis Mur, capità de l'equip de waterpolo

 • Video: 07-05-2018

  07-05-2018

  Clip L'H en Joc - Entrevista a Xavier Colom i Miguel Dieste, del CE Joventut L'H

 • Video: 02/05/2018

  02/05/2018

  Irene Bonilla i Álex Rodríguez s'imposen a la Milla Urbana i Solidària

  Noticia de L'Informatiu

 • Video: 30-04-2018

  30-04-2018

  Clip L'H en Joc - Entrevista a David Rodríguez i Loic Malroux, de ISS Atletisme L'Hospitalet

 • Video: 23-04-2018

  23-04-2018

  Clip L'H en Joc - Entrevista a Jordi Molinero, director esportiu del Rugbi Club L'H

 • Video: 16-04-2018

  16-04-2018

  Entrevista. Fernando Leiva i José Navarro, de la Milla Urbana de S. Eulàlia

  Clip del programa L'H en Joc

 • Video: 13-04-2018

  13-04-2018

  Televisió L'Hospitalet, a les Festes de Primavera 2018

  Programació especial

 • Video: 09-04-2018

  09-04-2018

  Entrevista: Alberto Morales i Christian Donaire, entren. de la Uni Bellvitge

  Clip del programa L'H en Joc

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia esports 16. 05. 2018

Entrevista a Eduard Galí: "No tot és guanyar partits"

Parlem amb el director del Consell Esportiu de L'H

Eduard Galí, director del Consell Esportiu de L’H, encapçala el Comitè Ètic que ha elaborat un codi de bones pràctiques, respecte i joc net per regir el bon comportament de la família esportiva dels Jocs Escolars. En aquesta entrevista, parlem del nou Codi. El Comitè Ètic que l'ha redactat acaba de rebre un premi dels Guardons de l’Esport, que atorga la Fundació Catalana per a l’Esport.

 - Al Consell Esportiu de l'Hospitalet sempre havíeu estat molt atents al component ètic i social de l'esport de base, però ara ho sistematitzeu en un codi ètic. Per què?

La idea va sortir d'una de les reunions mantingudes pel Comitè Ètic. Vam creure que era important reflexionar i fer reflexionar a tothom sobre el que representa practicar esport escolar, no tot és guanyar partits.

- Què conté i a qui va dirigit el codi ètic?

El Codi Ètic és un document que pretén plasmar un compromís, el de tots els participants dels Jocs Escolars, ja siguin jugadors, famílies, directius, coordinadors, tècnics de les entitats, àrbitres de la competició o els propis organitzadors. L'objectiu és crear un document amb unes normes bàsiques i oferir-lo a tothom per convidar-los a que acceptin aquestes normes, al fet que se'l facin seu.

- Quantes entitats s'han adherit al codi?

De moment comptem amb 24 adhesions, després de deu dies escassos que és el temps que ha passat des que es va enviar i una setmana després de la presentació en societat, ens sembla un gran èxit. Estem segurs que el nombre d'adhesions es multiplicarà en breu.

- Però amb això no n'hi ha prou, ara s'ha de complir, no?

És cert, aquesta és la part més complicada del treball de transmissió de valors. Avui en dia tothom llueix una pancarta, un segell, un logotip o un decàleg de valors en la seva instal•lació o en les samarretes dels seus equips, però tot i així veiem com cada setmana hi ha conflictes. La clau de la millora està en la prevenció, en l'educació de les famílies i en la formació dels directius, els tècnics, els àrbitres . La redacció del Codi és només una part de tot el programa de valors, hi ha altres mesures com el concurs fotogràfic, les classificacions paral•leles o les xerrades formatives que es realitzen amb entitats o AMPAS que pretenen aconseguir l'ambiciós objectiu d'aconseguir un esport més net.

- En paral·lel al codi, el Consell Esportiu ha establert una mena de competició en valors, que es 'juga' al mateix temps que les competicions ... En què consisteix exactament?

És una altra de les mesures que hem començat a aplicar en la competició d'aquesta temporada i en la qual es valora als equips no per la puntuació que obtenen al camp sinó per una sèrie de valors que demostren els seus entrenadors, les famílies o els propis tècnics. Valors com el respecte a la victòria i en la derrota, la companyonia, la puntualitat, etcètera. Ens donen una classificació que pretén servir com a estímul per poder obtenir un reconeixement no només guanyant partits sinó sent exemplar en el comportament.

- I els premis es lliuraran en una nova Festa dels Valors, ¿ens pot donar més detalls?

La fase regular de la competició finalitza a la Diada de l'Esport Escolar el dia 2 de juny. A la Festa dels Valors (el dia 7) lliurarem els premis als equips que hagin obtingut millors puntuacions en la classificació de Valors així com el reconeixement a la millor fotografia del Concurs: "El Consell Esportiu i a els Valors a l'Esport" i el premi Juan Antonio Bastante.