Veïns - La Fundació La Vinya i la Contaminació per Olors Reproduir video

23-11-2021 Veïns - La Fundació La Vinya i la Contaminació per Olors

I la història de les Biblioteques a L'H amb Manuel Domínguez

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 24-11-2021

  24-11-2021

  Aula L'H 24 novembre - L'H ciutat educadora. Els programes d'aprenentatge i servei

 • Video: 24-11-2021

  24-11-2021

  Clip Aula L'H 24 novembre - A fons. Nadia Ghulam visita el club de lectura de l'escola Pau Sans

 • Video: 24-11-2021

  24-11-2021

  Clip Aula L'H 24 novembre - Dones de Ciència. Isabel Fabregat

 • Video: 24-11-2021

  24-11-2021

  L'Informatiu - 24-11-2021

 • Video: 23-11-2021

  23-11-2021

  Veïns - La Fundació La Vinya i la Contaminació per Olors

  I la història de les Biblioteques a L'H amb Manuel Domínguez

 • Video: 17-11-2021

  17-11-2021

  Aula L'H 17 de novembre - El programa educatiu Cinema en Curs

 • Video: 16-11-2021

  16-11-2021

  Veïns - La Casa d'Hondures i l'Skamot Diabòlic

  I Narinan, projecte social familiar

 • Video: 10-11-2021

  10-11-2021

  Clip Aula L'H 10 de novembre - De Barri en Barri. La Florida

 • Video: 10-11-2021

  10-11-2021

  Aula L'H 10 novembre - Entrevistem Andreu Navarra autor de "Prohibido Aprender"

L'Hospi vol superar a l'Olot i refermar la seva candidatura a l'ascens

Els de Cristian García volen batre al líder i seguir escalant llocs a la classificació

Històries de lluita portades al teatre

Un grup de dones migrades i activistes ofereixen una obra al Joventut amb Plàudite Teatre

Llum verda a la vacuna contra la Covid a infants d'entre 5 i 11 anys

Ferran Moraga-Llop, vicepresident de l'Associació Espanyola de Vacunologia, a l'Entrevista de TV de L'H

Pablo Montesinos, vicesecretari de comunicació del PP, ha visitat l'empresa Total Safe de L'H

Durant la trobada ha parlat de diverses qüestions d'actualitat

El Parc de la Serp s'omple de sabates per reivindicar el dia contra la violència masclista

N'hi havia arreu de 1.113, el nombre de dones assassinades des de l'any 2003

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia entitats 18. 12. 2014

L'Hospitalet acull un congrés sobre l'atur en persones majors de 45 anys

Al Barradas, organitzat per ASSAT50

L’alcaldessa, Núria Marín, i la presidenta de l’Associació d’Aturats Majors de 45 Anys de L’Hospitalet (ASSAT50) han obert avui, 18 de desembre, a l’Auditori Barradas, el Congrés sobre l’ocupació i l’atur de les persones de més de 45 anys.

El Congrés, que té com a lema “L’edat no ens atura i l’experiència ens avala”, pretén obrir una reflexió sobre les dificultats dels desocupats de més de 45 anys per trobar feina i l’encaix d’aquest col•lectiu en el mercat laboral, i posar en relleu el seu talent i la seva experiència. La jornada s’adreça a persones aturades de més de 45 anys, experts en ocupació, atur i en alternatives econòmiques, entre altres.

La jornada s’estructura en cinc blocs, que analitzen les experiències d’associacions de persones desocupades de més de 45 anys; la situació actual i els escenaris de futur; els models d’una economia més social i solidària, la realitat laboral i social, i exemples de bones pràctiques a les empreses.


L’alcaldessa ha explicat que la lluita contra l’atur és una prioritat per a l’equip de govern municipal i ha dit que “l'Ajuntament treballa perquè es visualitzi el problema de l'atur de la mà de sindicats, entitats com ASSAT50, entitats empresarials i de comerciants, per tal de trobar noves oportunitats a L’Hospitalet i a Catalunya”. Marín ha destacat també "la importància de la formació i és per això que donem tant de valor a les activitats i cursos que s'organitzen des del CEMFO".

Núria Marín ha exposat que els governs locals no tenen competències en la matèria “però a L’Hospitalet estem intentant generar una ciutat atractiva per a les empreses i en els darrers anys hem aconseguit un 13 % d’increment de llocs de treball, malgrat la crisi i les dificultats econòmiques”.

L’obertura també ha comptat amb la taula rodona “El valor de l’experiència”, amb la participació dels hospitalencs Juan Cruz, director de cinema i televisió i guionista; Oliver Peña, xef del restaurant 41º Experience; Amparo Moreno, actriu, i José Manuel Toledano, director de Recursos Humans del Grup Peralada.

A la cloenda de la jornada es presentarà un manifest, elaborat per l’Associació, que vol ser la carta de presentació de la situació en què es troben els aturats en general i en particular els de més de 45 anys, un document adreçat a la societat civil, institucions, empreses, agents socials i administracions públiques.

Aquesta iniciativa respon al compromís de l’Ajuntament de L’Hospitalet de donar suport a ASSAT50. El Congrés compta també amb la col•laboració del Servei Català d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya. Hi assisteixen representants d’associacions de desocupats de la Garrotxa, Badia del Vallès, Illes Balears i Baix Penedès; d’organitzacions empresarials com ara l’Associació Empresarial de L’Hospitalet i el Baix Llobregat (AEBALL), PIMEC, la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i la Cambra de Comerç; les organitzacions Associació Espanyola de Direcció de Recursos Humans (AEDIPE), Creu Roja, Fundació Utopia, Red Renta Básica i Càritas Diocesana; els sindicats CCOO i UGT; la Universitat Autònoma de Barcelona, el Centre d’Estudis Jaume Balmes de L’Hospitalet, i l’empresa Masquelearning, l’entitat Tres Quarts x Cinc Quarts i la revista Alternativas económicas.

ASSAT50 es va crear al febrer de 2013 i es va presentar públicament al novembre d’aquell mateix any amb la voluntat de donar suport al col•lectiu de persones en situació d’atur de més de 45 anys, oferint-los un punt de trobada, assessorament i informació sobre recerca de feina; valorant-los l’experiència, la responsabilitat i el talent, i promovent la seva reinserció en el mercat laboral.