Veïns - L'associació SUMEM i el Club Nargó d'educació en el lleure Reproduir video

06-04-2021 Veïns - L'associació SUMEM i el Club Nargó d'educació en el lleure

I teatre amb Somnis i la Rapsoda L'H

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 09-04-2021

  09-04-2021

  L'H Biodiversitat - Els animals salvatges que no hem de tenir a casa

 • Video: 09-04-2021

  09-04-2021

  En Primera Persona - Espora, un exemple d'espai cooperatiu a L'H

 • Video: 07-04-2021

  07-04-2021

  Aula L'H 7 d'abril - La Fundació Okume AZ del CE Jaume Balmes

 • Video: 06-04-2021

  06-04-2021

  Veïns - L'associació SUMEM i el Club Nargó d'educació en el lleure

  I teatre amb Somnis i la Rapsoda L'H

 • Video: 30-03-2021

  30-03-2021

  Veïns - Cura de la gent gran a les residències i història de la immigració a L'H

  I Tania Carrillo parla de la Felicitat

 • Video: 26-03-2021

  26-03-2021

  En Primera Persona - Set dies de seguiment al CB L'Hospitalet des de dins

 • Video: 24-03-2021

  24-03-2021

  Aula L'H 24 de març - Irene Sánchez professora, escriptora i mare de bessonada prematura

 • Video: 23-03-2021

  23-03-2021

  Veïns - Manuel Domínguez i el Canal de la Infanta i la Confraria de l'Amargura

  I reportatge sobre els 100 anys de Mn. Leandre Gassó

 • Video: 19-03-2021

  19-03-2021

  En Primera Persona - El Districte Cultural de L'Hospitalet

Obre la primera botiga de bitcoins a L'Hospitalet

L'empresa 'BitBase', té per objectiu apropar a la ciutadania aquest nou valor econòmic

L'AMB declara l'estat d'emergència climàtica

El territori metropolità emet 13 tones de CO2 anualment

Les Cambres del Baix Llobregat i L'H formen més de 200 joves per accedir al mercat laboral

4 de cada 10 joves que han participat al programa han accedit a un lloc de treball

Blue Containers, projecte sostenible de l'Institut Provençana

La iniciativa ha rebut un dels premis de la Fundació Dualiza Bankia

La Guàrdia Urbana i els Mossos aixequen 168 actes de sanció per incompliments anti-Covid

S'han atès a la ciutat 152 requeriments amb 11 denúncies

 • El Club Social El Roure celebra el seu desè aniversari

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia entitats 04. 07. 2013

El Club Social El Roure celebra el seu desè aniversari

Dissabte, 6 de juny, a l'Auditori Barradas

El Club Social el Roure, un dels serveis d’AFHEMOS, celebra els seus primers deu anys de vida. El Roure atén 65 persones que pateixen una malaltia mental a través d’activitats socials que els fan sentir útils. Cada dos anys organitzen el Dulcinea Curts, curtmetratges realitzats per persones que pateixen una malaltia mental i que arriben d’arreu d’Espanya.

El Club Social El Roure està d’aniversari. Ara fa deu anys, AFHEMOS, (Associació de Familiars de Malalts Mentals de L’Hospitalet), va decidir crear un club social que donés visibilitat als afectats d’una malaltia mental.

AFHEMOS va néixer el 1998. Històricament els malalts mentals eren rebutjats per la societat. Restaven a casa a càrrec dels familiars sense cap ocupació a fer ni cap estimulació. Els familiars dels malalts mentals van creure que la situació havia de canviar i, en aquest context, van crear El Club Social El Roure.

Història i evolució

L’evolució i la tasca feta ha estat i és ingent. En un principi, eren 8 les persones membres de El Roure. Avui dia el club social atén a més de 65. És un servei no tant sanitari com d’atenció social. És un recurs de rehabilitació psicosocial per a persones amb problemes de salut mental.

L’objectiu que defineix el servei és la integració social de l’usuari per trencar l’aïllament propi del col•lectiu. L’oci com a eina rehabilitadora i no tant com a finalitat en sí mateixa.

La participació i implicació de l’usuari és fonamental. Els mateixos malalts decideixen què fer. Tallers, activitats, normatives són marcades pels membres de El Roure. Els malalts han de tenir, això sí, una certa estabilitat clínica i un bon nivell d’autonomia.

La coordinadora del Club Social El Roure, Cisa Llopis, ha dit que “els nostres usuaris fan activitats, surten de casa i coneixen gent. Es tracta de que facin una vida gairebé normal adaptada a les seves capacitats. Són persones com qualsevol altre que no pateixi cap malaltia mental”.

Llopis ha destacat que “les activitats es fan majoritàriament fora de la nostra seu del carrer Molí. Fan billar, manualitats, sortides, viatges. La intenció es respondre a l’objectiu d’integració social. Són persones felices que se senten útils”.

Una de les estrelles de El Club Social El Roure és l’organització del Dulcinea Curts cada dos anys. Pot participar qualsevol entitat que tingui per objectiu la qualitat de vida de les persones amb problemes de salut mental.

Els curts han de ser de ficció i amb una durada màxima de 20 minuts. Cisa Llopis ha destacat “els curts que ens arriben d’arreu d’Espanya. Ja hem traspassat fronteres perquè el Dulcinea és una motivació especial pels usuaris del Club Social”.

Festa d’aniversari

L’Auditori Barradas serà l’escenari el proper dissabte, 6 de juliol, de la festa d’aniversari de El Club Social El Roure. Els usuaris del club estan participant activament en l’organització i s’encarreguen, entre d’altres coses, de les entrades i de la coordinació general de l’esdeveniment.

Actuaran grups i bandes molt relacionades amb L’Hospitalet com ara Leparroquia i Ron Vudú. També hi seran presents Ale de Alejandro i La Maldita Música i la Puta Poesia.

Leparroquia és una banda de música alternativa amb la fusió de la rumba amb altres ingredients musicals. Ron Vudú és una banda de rock formada el 1999. Ale de Alejandro és un mag versàtil on sorprèn i fa riure la concurrència.

La Maldita Música i la Puta Poesia és un projecte nascut el 2010 on la pianista Silvia Rodríguez i el poeta Cysko Múñoz uneixen la poesia i la música en un espectacle ple d’energia a mig camí entre el recital i el concert.

La celebració del desè aniversari dl Club Social El Roure al Barradas començarà, dissabte, 6, a les set de la tarda. L’entrada és totalment gratuïta i cal reservar les entrades trucant al 638 00 86 89 o per correu electrònic csroure@afemhos.org.