Veïns - Canvi climàtic i medi ambient amb José Luis Casanova Reproduir video

02-06-2020 Veïns - Canvi climàtic i medi ambient amb José Luis Casanova

I Manuel Domínguez parla de la pèrdua dels terrenys de La Marina

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 06-6-2020

  06-6-2020

  Resum de L'Informatiu del 02 al 05 de juny

 • Video: 05/06/2020

  05/06/2020

  Entrevista de L'Informatiu - Maria Hilda López, presidenta ASSAT 50

 • Video: 05-06-2020

  05-06-2020

  L'Informatiu 05-06-2020

 • Video: 04-06-2020

  04-06-2020

  L'Informatiu 04-06-2020

 • Video: 03-05-2020

  03-05-2020

  Aula L'H 3 de juny - Entrevista Jaume Graells i novetats FP

 • Video: 02-06-2020

  02-06-2020

  Veïns - Canvi climàtic i medi ambient amb José Luis Casanova

  I Manuel Domínguez parla de la pèrdua dels terrenys de La Marina

 • Video: 02-06-2020

  02-06-2020

  L'Informatiu 02-06-2020

 • Video: 29-05-2020

  29-05-2020

  L'Informatiu 29-05-2020

 • Video: 28-05-2020

  28-05-2020

  L'Informatiu 28-05-2020

Els estudiants de les universitats públiques catalanes pagaran un 30% menys

En els estudis de grau i màster a partir del proper curs

Els espais naturals del delta del Llobregat reobriran al públic el 9 de juny

Ho faran en un horari i condicions diferents a les habituals

La Mostra de Teatre Aficionat de L'H d'enguany serà virtual

Vuit companyies de la ciutat han preparat peces curtes per compartir a les xarxes socials

Maria Hilda López: "Estem millor preparats per afrontar aquesta crisi"

Parlem dels efectes de la crisis derivada de la pandèmia amb l'Associació d'aturats majors de 45 anys

El CAP de Sanfeliu reobre tres dies per setmana

L'associació de veïns recull firmes perquè obri tota la setmana i hi hagi pediatra

Els Pioners L'H encara no saben si hauran de finalitzar la LNFA

Resten per disputar tres jornades de lliga regular

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia entitats 14. 05. 2020

Els esplais de L'H veuen difícil posar en pràctica les normes de la Generalitat sobre les activitats de lleure

Consideren que es necessitaran més espais i més pressupost

La Generalitat ha publicat un document en el qual es fixen les condicions amb què s’hauran d’organitzar les activitats de lleure infantil i juvenil d’aquest estiu i que passen per mantenir el distanciament entre els infants i joves. Hem parlat amb reponsables dels esplais de L'Hospitalet que han manifestat la dificultat de posar en pràctica les mesures proposades. 

El document de la Generalitat  es basa en tres conceptes: flexibilitat, progressivitat i adaptabilitat territorial. Les recomanacions que recull l’escrit s’han pensat per a una fase avançada com podria ser la fase 3 de desescalada en la que es permeti la circulació entre regions sanitàries, però s’hauran d’anar adaptant en funció dels canvis que vagin sorgint.

És per això que les activitats s’hauran de fer a llocs amb baix risc de contagi i el més a prop possible dels domicilis d’aquells que hi participin. Com sempre l’edat dels infants i joves que poden participar en aquestes activitats és de 3 a 17 i aquest any es prioritzarà que ho facin aquells que estiguin en situació de més vulnerabilitat o hagin patit de manera directa l’impacte de la crisi sanitària.

Felipe Campos, president del Consell de l’Esplai de L’Hospitalet, ha assegurat que estan treballant junt amb l’Ajuntament per garantir que el programa d’estiu de la ciutat sigui integral i garanteixi la seguretat de tothom. “Per nosaltres el més important és garantir un estiu amb igualtat d’oportunitats i amb mesures de seguretat”. Ha afegit també que per complir aquestes mesures són necessaris més espais.

Respecte a les ràtios hi haurà d’haver un monitor per cada deu nens o joves que hauran de fer vida sempre junts. Això vol dir que els grups hauran de ser estables i sense encreuaments de manera que seran “grups de convivència”. Tot i això s’haurà de mantenir sempre els dos metres de distància, fins i tot en les activitats, que s’haurà de reservar un mínim de quatre metres quadrats per participant. A la nit, en el cas de les colònies, també s’hauran de respectar els dos metres de distància tant als dormitoris com a les tendes de campanya.

En aquest aspecte Froilán Salgado, adjunt a la direcció de Fundesplai, considera un element contra-natura el distanciament entre joves i infants a l’hora de realitzar qualsevol activitat. “Respecte a la realització de qualsevol activitat amb infants i joves, com pot ser garantir durant tota l’activitat un distanciament físic de dos metres entre participants?”.

Cada grup haurà de tenir un responsable de seguretat i higiene. Aquesta persona vetllarà pel compliment de les mesures de neteja i higiene personal per tal de reduir al mínim el risc de contagi. Per tant, s’encarregarà de prendre la temperatura a l’arribada i durant el dia, garantir que tots els participants es renten les mans abans i després de cada activitat i demanar l’ús de mascaretes quan es cregui que no es respectaran les distàncies mínimes de dos metres.

Per altra banda, els espais interiors s’hauran de ventilar i netejar com a mínim tres cops al dia i els infants i joves no podran compartir material ni menjar. Les entrades i sortides hauran de ser esglaonades per evitar aglomeracions i no es recomana el transport públic en cas que sigui necessari el desplaçament per les activitats.

Campos ha manifestat que “per fer les activitats en condicions de seguretat i rigor serà necessari un suport econòmic i una bona coordinació amb el Departament de Salut”. Si no, considera, no es podrà garantir un programa integral que respecti les mesures de seguretat que demana la Generalitat.

Els casals d’estiu i altres activitats de lleure no admetran participants amb símptomes del virus ni tampoc que hagin conviscut amb persones que n’hagin tingut en els últims catorze dies. En cas de detectar-se algun positiu en Covid-19 serà necessari aïllar aquelles persones que hagin estat en contacte i resseguir la traçabilitat de possibles contagis.

La secretària d’Atenció a la Infància, l’Adolescència i la Joventut ha assegurat que aquest document només és un punt de partida i s’ha de seguir treballant amb els ens municipals perquè s’adapti a la realitat de cada municipi. Cada ciutat tindrà una velocitat diferent de desconfinament i per tant s’haurà de concretar el protocol adient per a cadascuna, de la mateixa manera que amb les diferents tipologies d’activitats en el lleure.

Treball, Afers Socials i Famílies considera que aquestes activitats són necessàries i ajudaran a recuperar tant el sentit de comunitat dels infants com a retrobar-se amb la natura i els espais oberts.