Veïns - L'associació FESOCA i l'ACA Cofradia Virgen de la Cabeza Reproduir video

15-10-2019 Veïns - L'associació FESOCA i l'ACA Cofradia Virgen de la Cabeza

I la història de l'Estraperlo amb Manuel Domínguez

 

 

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 15-10-2019

  15-10-2019

  Veïns - L'associació FESOCA i l'ACA Cofradia Virgen de la Cabeza

  I la història de l'Estraperlo amb Manuel Domínguez

 • Video: 09-10-2019

  09-10-2019

  Aula L'H 9 octubre - Proposta per a un nou horari educatiu. Amb Jaume Aguilar de la Fed. Mov. de Renovació Pedagògica

 • Video: 08-10-2019

  08-10-2019

  Veïns 8 d'octubre - L'H Espai de Debat i els 105 anys de Mª Jesús Vargas

  I també Hijos de Paradas i el teatre amb ACTE

 • Video: 04-10-2019

  04-10-2019

  Batecs 4 Octubre - Un viatge solidari amb l'ONG Fallou. Acompanyem la cooperant hospitalenca Mireia Vallina

 • Video: 02-10-2019

  02-10-2019

  Entrevista de L'informatiu - Javier Pacheco, secretari general de CCOO

 • Video: 01-10-2019

  01-10-2019

  Veïns - La Pilar Massana i l'Associació Catalana d'Ostomitzats

  I el Casal de Jubilats Provençana

 • Video: 27-09-2019

  27-09-2019

  Batecs 27 Set. - "PASSIÓ PEL BÀSQUET" (sense oblidar el meu poble)

  Amb el jugador senegalès del CB L'Hospitalet, Mouhamadou Diop

 • Video: 26-09-2019

  26-09-2019

  Entrevista de L'Informatiu - Núria Múñoz, membre de la Xarxa Groga

 • Video: 25-09-2019

  25-09-2019

  Aula L'H 25 setembre - Els esplais Itaca i Pubilla Cases ens parlen de la seva d'oferta educativa

  I també reportatge sobre Ciència a Escena

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia entitats 20. 09. 2019

L'Hospitalet surt al carrer a la Marxa Nocturna contra la violència de gènere

Convocada per les "Dones feministes de L'Hospitalet"

Marxa Nocturna de rebuig total a qualsevol tipus de violència vers les dones. Amb aquest objectiu, les associacions de dones, entitats feministes i associacions veïnals s'hi han sumat. L'acte ha començat als Jutjats de l'Hospitalet i la plaça de l'Ajuntament és el punt final.

Llums de color lila i centenars de dones que han començat una caminada que ha sortit de la Ciutat de la Justícia fins la plaça de l'Ajuntament. Un acte de protesta per dir prou a la violència masclista vers les dones.

En arribar a l'Ajuntament el manifest "20S #llumvioletaLH #donesLH" exigeix que es garanteixin els mitjans adequats per sensibilitzar, visibilitzar i conscienciar sobre la violència masclista. També reclama l'aplicació immediata de les mesures contingudes al Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere.

Un altra punt és que es tinguin en compte els plans formatius de sensibilització contra la violència dels homes vers les dones, d'obligatori compliment al personal sanitari, educatiu, jurídic i als cossos de seguretat.

Finalment el manifest demana una educacióafectivo-sexual amb perspectiva de gènere i tenint en compte les diversitats sexuals i les identitats de gènere.

El missatge ha calat i diferents moviments, associacions, sindicats i partits polítics s'hi han afegit a la crida arreu d'Espanya. A la marxa de la ciutat també s'hi han sumat homes encara que ha estat encapçalada per dones. L'alcaldessa, Núria Marín, hi ha participat i l'acte ha comptat amb la presència d'altres grups polítics.

La presidenta de l'Associació de Dones de Sant Josep, Montserrat Arroyo, ha destacat el missatge de "dir prou ja que és una vergonya que ens matin, ens violin i no hi hagi cap tipus de càstig. Toca donar visibilitat a la violència masclista i reivindiquem quatre punts com ara que surti a la llum els nens que pateixen violència masclista a casa i són els grans oblidats".

Arroyo ha recordat que "la marxa es fa a nivell nacional amb l'impuls de la Plataforma Feminista d'Alacant i les entitats d'arreu d'Espanya ens hem adherit".

Convoquen una marxa feminista alternativa

El col·lectiu Feminisme Revolucionari L'H ha participat en una marxa alternativa que havia convocat el mateix vespre a la plaça de l'Ajuntament. A través d'un manifest, el grup s'ha volgut distanciar de l'altra mobilització, que, asseguren, ha estat "institucionalitzada per l'Ajuntament" i de la qual, diuen, no comparteixen les "intencionalitats principals".

En aquest sentit, el col·lectiu afirma que les polítiques de gènere de l'administració són de "postureig" i que només busquen "rentar la imatge dels governs". Així, denuncien que "el sistema ampara i aviva les violències masclistes". 

En el manifest, Feminisme Revolucionari L'H també se solidaritza amb el cas de l'Íngrid, una veïna de L'Hospitalet que fa dos mesos acampa a la plaça de l'Ajuntament després de ser desallotjada del pis on vivia amb el seu fill. Pel col·lectiu, es tracta d'un cas de violència institucional.