L’Associació Mirades és una entitat sense ànim de lucre, amb seu a Cornellà, que treballa en l’àmbit de la salut visual. Fa de tot tipus d’ulleres un recurs accessible pels col•lectius amb menys recursos i per disminuir els casos de ceguera evitable. A L’H, les ulleres es recullen a l’Òptica Alos i L’Hòptica.

Sovint, quan ens hem de canviar les ulleres per diferents motius, no pensem que aquestes poden fer servei a d’altres persones. L’ONG Associació Mirades fa precisament aquesta tasca. Recull ulleres ja usades per col•laborar en l’eradicació de la ceguesa evitable, sobretot en el camp de l’òptica. Treballen amb col•lectius que per la seva situació social no poden tenir accés a una salut visual de qualitat. A més també, desenvolupen projectes a nivell local i internacional.

A L’Hòptica, al carrer Enric Prat de la Riba, 198, al barri del Centre, recullen ulleres per aquesta entitat. L’Esther Gómez, propietària L’Hòptica, explica que es poden portar “tot tipus d’ulleres, de sol, de nen etc. Després fem una petita tria i la ONG acaba de fer la selecció”. Gómez afegeix que recullen “les ulleres de fa anys que no s’utilitzen perquè la graduació està desfasada o la ullera està malament. Però el que per una persona està malament per una altre pot estar bé”.

L’òptica Alòs al carrer Alòs, 16, és un dels altres punts de recollida d’ulleres que hi ha a la ciutat.
A més, aquests establiments també compten amb la col•laboració del Tanatori L’Hospitalet Ronda que també hi dona ulleres.