Aquest diumenge s’organitza la Caminada Solidària Magic Line per recaptar fons per l’Hospital Sant Joan de Déu. Per primera vegada passarà per L’Hospitalet i farà una parada al parc de Bellvitge. Es participa per grups i alguns d’ells, com ara l’esplai la Florida, hi participen. 

Implicació de la ciutadania per ajudar a qui s’ho passa malament. Aquest és l’objectiu de la Caminada Solidària Magic Line que se celebrarà diumenge vinent i que consisteix en donar un cop de mà a qui ha perdut la llar, té un trastorn mental o la gent gran. Persones que necessiten acompanyament i l’administració pública no els presta el servei.

És el moment en què apareix Sant Joan de Déu i el Magic Line es fa per implicar a la ciutadania ajudi a finançar programes d’acollida a aquests col•lectius. Es participa per grups i només cal inscriure’s a la caminada, però amb un repte solidari que consisteix en obtenir una quantitat econòmica. Tot allò recaptat va de forma íntegre a Sant Joan de Déu.

L’Hospitalet se suma a la iniciativa per primera vegada ja que la caminada travessarà el sud de la ciutat, del riu Llobregat a la Zona Franca. Cada equip ha d’escollir un dels sis recorreguts de 10, 15, 20, 30 i 40 Km, que surten de diferents punts de Barcelona i de 25 Km, que surt des de Sant Boi, i és el que travessa la ciutat.

La portaveu de Magic Line, Aina Serra, ha dit que “l’obra social de Sant Joan de Déu dona valor afegit a l’assistència bàsica. Entenem que qui no té una llar la seva millor recuperació és a través de pisos socials amb terapeutes o treballadors socials. Això no cobreix l’administració pública i nosaltres financem una xarxa de pisos. Aquest seria un exemple pràctic”.

Serra ha recordat que “és la cinquena edició de la Magic Line i és la primera vegada que arriba a la ciutat. S’aturarà al parc de Bellvitge on es farà un avituallament i vull destacar l’Esplai la Florida que s’han posat a la pell de la gent de Sant Joan de Déu per sensibilitzar a través del teixit social. També l’Institut Mercè Rodoreda o l’Escola Jove de L’Hospitalet hi participen”.

En aquesta edició s’han implicat més de 10.000 persones, entitats, empreses i institucions. Fins ara hi ha inscrits una mica més de 12.000 persones que ja han recaptat 158.000 euros amb la previsió de superar els 267.000.