L’itinerari permetrà fer un tastet de com era L’H dels segles XIX i XX, i veure com encara queden estructures que ens poden donar molta informació d’aquell temps. La ruta comença a la Ciutat de la Justícia i passa, entre d’altres, per zones com Can Trinxet, la Tecla Sala, Can Vilumara,o Can Trias. L’activitat es farà diumenge 11 d’octubre, cal inscripció prèvia i és gratuïta.

Manel Domínguez, historiador i membre del Centre d’Estudis de L’Hospitalet, una de les entitats organitzadores d’aquesta ruta conjuntament amb el Museu d’Història, explica que “la ciutat té un passat industrial molt important. Fa uns anys era un dels centres industrials de Catalunya i ho volem recordar.”

La ruta es centra principalment als barris de Santa Eulàlia i de Sant Josep on explica Domínguez “els sectors predominants van ser els del tèxtil i els de material de construcció. De fet, a fàbriques com Cosme Toda es fabricaven els grans elements decoratius de les grans cases de Barcelona”.

La ruta, que serà diumenge 11 d’octubre, a partir de les 10:30h, s’iniciarà a la Ciutat de la Justícia, als anomenats Prats d’Indians , seguirà pel carrer de Santa Eulàlia amb Buenos Aires, on hi ha una façana modernista interessant, a Can Trinxet, la Tecla Sala, Blocs Ciutat comtal, el carrer Rodés, a Can Vilumara, i a Can trias.

La ruta s’inclou dins de les Jornades Europees del Patrimoni 2015, i té una durada de dues hores i segons Domínguez “l’hem hagut d’escurçar perquè seria molt més llarga”. Apunta que “Santa Eulàlia era el gran barri industrial de L’H perquè era la prolongació de Sants, que era un gran centre de producció de Catalunya. Santa Eulàlia es dedicava sobretot al sector del tèxtil, i com a prolongació, Sant Josep que era centrava en el material de construcció”.

Aquesta proposta cultural ens permetrà veure quines són les restes d’aquest gran passat industrial de la ciutat. Manel Domínguez ens parla sobretot “de les xemeneies, que sovint ni veiem, però ens diuen moltes coses de la ciutat. També es conserven edificis extraordinaris com Can Trinxet, una façana modernista del carrer Buenos Aires, la TRecla Sala, i la casa del director, un edifici modernista, Can vilumara o Can Trias”.

L’activitat és gratuïta i cal inscripció prèvia al 93 338 60 91 o al 93 338 13 96.