Taquilla Inversa 16 gener: Anna Roig i Àlex Cassanyes amb Reproduir video

16-1-2020 Taquilla Inversa 16 gener: Anna Roig i Àlex Cassanyes amb "La Tendresse"

El Let's Festival i la pianista Laura Farré Rozada

 

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 16-1-2020

  16-1-2020

  Acústic Anna Roig i Àlex Cassanyes, "La Tendresse"

 • Video: 16-1-2020

  16-1-2020

  Entrevista: XVa edició del Let's Festival

 • Video: 16-1-2020

  16-1-2020

  Entrevista: La pianista i matemàtica Laura Farré Rozada

Alumnes de 4t d'ESO de l'escola Santa Marta volen aconseguir 100.000 euros per una causa solidària

Aniran destinats a projectes d'investigació del càncer infantil de Sant Joan de Déu

Prova de foc pel CB L'H davant del líder

Dissabte rep al Bàsquet Girona (20h)

Òmnium Cultural presenta la nova gestora provisional a L'H

Ha coincidit amb el primer permís penitenciari de Jordi Cuixart

El Sónar fa públic el cartell de la 27a edició

Destaca el directe de The Chemical brothers

Noves grades i paviment a la pista del Poliesportiu Municipal de les Planes

S'han aprofitat les vacances de Nadal per fer les millores

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 08. 10. 2015

El Centre d'Estudis organitza una ruta del patrimoni industrial de L'H

Dins de les Jornades Europees de Patrimoni

L'itinerari permetrà fer un tastet de com era L’H dels segles XIX i XX, i veure com encara queden estructures que ens poden donar molta informació d'aquell temps. La ruta comença a la Ciutat de la Justícia i passa, entre d’altres, per zones com Can Trinxet, la Tecla Sala, Can Vilumara,o Can Trias. L’activitat es farà diumenge 11 d’octubre, cal inscripció prèvia i és gratuïta.

Manel Domínguez, historiador i membre del Centre d’Estudis de L’Hospitalet, una de les entitats organitzadores d’aquesta ruta conjuntament amb el Museu d’Història, explica que “la ciutat té un passat industrial molt important. Fa uns anys era un dels centres industrials de Catalunya i ho volem recordar.”

La ruta es centra principalment als barris de Santa Eulàlia i de Sant Josep on explica Domínguez “els sectors predominants van ser els del tèxtil i els de material de construcció. De fet, a fàbriques com Cosme Toda es fabricaven els grans elements decoratius de les grans cases de Barcelona”.

La ruta, que serà diumenge 11 d’octubre, a partir de les 10:30h, s’iniciarà a la Ciutat de la Justícia, als anomenats Prats d’Indians , seguirà pel carrer de Santa Eulàlia amb Buenos Aires, on hi ha una façana modernista interessant, a Can Trinxet, la Tecla Sala, Blocs Ciutat comtal, el carrer Rodés, a Can Vilumara, i a Can trias.

La ruta s’inclou dins de les Jornades Europees del Patrimoni 2015, i té una durada de dues hores i segons Domínguez “l’hem hagut d’escurçar perquè seria molt més llarga". Apunta que “Santa Eulàlia era el gran barri industrial de L’H perquè era la prolongació de Sants, que era un gran centre de producció de Catalunya. Santa Eulàlia es dedicava sobretot al sector del tèxtil, i com a prolongació, Sant Josep que era centrava en el material de construcció”.

Aquesta proposta cultural ens permetrà veure quines són les restes d’aquest gran passat industrial de la ciutat. Manel Domínguez ens parla sobretot “de les xemeneies, que sovint ni veiem, però ens diuen moltes coses de la ciutat. També es conserven edificis extraordinaris com Can Trinxet, una façana modernista del carrer Buenos Aires, la TRecla Sala, i la casa del director, un edifici modernista, Can vilumara o Can Trias”.

L’activitat és gratuïta i cal inscripció prèvia al 93 338 60 91 o al 93 338 13 96.